• Legg inn bestillinger raskt og enkelt
  • Vis bestillinger og spor forsendelsesstatus
  • Opprett og få tilgang til en liste over produktene dine
  • Administrer Dell EMC-områder, produkter og kontakter for produktnivå ved hjelp av virksomhetsadministrering.

Slik gjenoppretter du datamaskinen når du opplever problemer tilknyttet oppstart eller POST

Ser det ut til at Dell-datamaskinen ikke svarer etter at du har den slått på og den ikke starter opp? Et POST-problem (Power On Self-Test) kan skyldes en skadet BIOS, dårlig tilkobling mellom maskinvarekomponenter eller defekt maskinvare. Noen symptomer som indikerer en POST-feil (Power On Self-Test), er følgende:

• Datamaskinen står fast ved Dell-logoen.
  • Datamaskinen piper eller LED-lampene blinker i gjentakende mønstre.
  • Datamaskinen slår seg på, men viser ikke noe på skjermen. Viftene fungerer imidlertid.
  • Datamaskinen slår seg på, men starter ikke opp og reagerer ikke når caps lock, scroll lock eller Num Lock-tasten trykkes inn.

Hvis datamaskinen slår seg på, men sitter fast ved Windows-logoen eller ikke går forbi den, kan du finne ut hvordan du gjenoppretter datamaskinen fra et oppstartsrelatert problem.

Video om feilsøking av ingen POST (på engelsk)

Se denne videoen for å finne ut om Dell-datamaskinen har et POST-problem (Power On Self-Test) (på engelsk).

Følg disse hurtigtrinnene for å gjenopprette Dell-datamaskinen fra et oppstarts- eller POST-problem.

Løsning 1: Oppstart ved å bruke minimum av maskinvare

Defekte maskinvareenheter kan føre til at datamaskinen opplever problemer tilknyttet oppstart eller POST. Hvis du vil finne ut hvilken enhet som forårsaker problemet, kan du starte opp datamaskinen ved å bruke minimum av maskinvare som kreves.

1. Slå av datamaskinen.
  2. Koble fra alle enheter, for eksempel USB-stasjoner, skrivere, webkameraer, mediekort (SD/xD), bortsett fra tastaturet og musen.
  3. Slå på datamaskinen.

Løsning 2: Foreta en hard tilbakestilling

En hard tilbakestilling bidrar til å tømme statisk elektrisitet som kan forårsake strømproblemet. Følg disse trinnene for å foreta en hard tilbakestilling.

1. Slå av datamaskinen.
  2. Koble fra strømkabelen (for stasjonære datamaskiner), eller koble fra strømadapteren og ta ut batteriet (for bærbare Dell-PC-er med avtakbart batteri).
    MERK: For bærbare Dell-PC-er som har et batteri som ikke kan tas ut, kan du finne ut hvordan du tilbakestiller sanntidsklokken (RTC) for å gjenopprette den bærbare Dell-PC-en. For bærbare Dell-PC-er med avtakbare batterier kan du sjekke brukerveiledningen for den bærbare Dell-PC-en din for trinnvise instruksjoner for sikker fjerning av batteriet.
    MERK: På utvalgte bærbare Dell Latitude-PC-er kan du finne ut hvordan du får ePSA til å gjenopprette fra et problem tilknyttet POST eller oppstart.
  3. Koble fra alle enheter, for eksempel USB-stasjoner, skrivere, webkameraer, mediekort (SD/xD), bortsett fra tastaturet og musen.
  4. Trykk på og hold nede strømknappen i 15 til 20 sekunder for å lade ut den gjenværende reststrømmen.

Trykk på av/på-knappen.

5. Koble til strømkabelen (for stasjonære datamaskiner) eller strømadapteren og batteriet (for bærbare PC-er).
  6. Slå på datamaskinen.

Løsning 3: Tilbakestill sanntidsklokken (RTC)

En skadet BIOS kan forårsake oppstartsrelaterte problemer. Tilbakestilling av sanntidsklokken bidrar til å tilbakestille BIOS-innstillingene og gjenopprette Dell-datamaskinen når du har problemer med strømmen, oppstart eller POST samt video.

1. Hvis oppstartsproblemet oppstår på en bærbar Dell-PC, kan du finne ut hvordan du tilbakestiller sanntidsklokken (RTC) for å gjenopprette den bærbare Dell-PC-en.
  2. Hvis oppstartsproblemet oppstår på en stasjonær Dell-PC, kan du finne ut hvordan du tilbakestiller sanntidsklokken (RTC) for å gjenopprette den stasjonære Dell-PC-en.

Løsning 4: Kjør maskinvarediagnostikk for å finne ut om du har et potensielt maskinvareproblem

En potensiell maskinvarefeil med systemminnet (RAM) eller hovedkortet kan forårsake et POST-problem. Hvis du kjører diagnostikk før oppstart, kan du finne ut om du har potensielle maskinvareproblemer som forårsaker oppstartsproblemet.

1. Slå av datamaskinen.
  2. Når du ser Dell-logoen, trykker du på F12-tasten flere ganger inntil menyen for engangsoppstart vises.
  3. På oppstartsmenyen velger du alternativet Diagnostikk og trykker på Enter.

Diagnostikkalternativ i menyen for engangsoppstart på en Dell-datamaskin

4. Diagnostikktesten begynner.

Systemanalysediagnostikk for Dell ePSA før oppstart

MERK: Diagnostikkgrensesnittet før oppstart kan variere på Dell-datamaskinen din. Sjekk brukerveiledningen for Dell-datamaskinen for å få produktspesifikk informasjon.

MERK: Musen er ikke aktiv under testing.

MERK: På bærbare Dell-PC-er kreves brukerrespons under LCD-testen.
  5. Hvis det oppstår problemer, blir det vist feilkoder. Skriv ned feilkoden, valideringskoden og service-ID-en, og søk deretter etter feilkoden.

Hvis datamaskinen ikke starter opp eller kunne fullføre POST etter at du har fulgt trinnene ovenfor, kontakter du teknisk støtte hos Dell for å få reparasjonsalternativer som er tilgjengelige i området ditt.

Andre ressurser

Feilsøke problemer med strømadapteren
Feilsøke problemer med strømadapteren
Finn ut hvordan du feilsøker og løser problemer med strømadapteren på en bærbar Dell-PC. Finn informasjon om hvordan du bruker og feilsøker problemer relatert til strømadapteren.
Feilsøke batteriproblemer
Feilsøke batteriproblemer
Finn ut hvordan du feilsøker og løser batteriproblemer på en bærbar Dell-PC. Finn informasjon om hvordan du bruker, vedlikeholder og feilsøker et batterirelatert problem på en bærbar Dell-PC.
Forbedre batteriytelsen
Forbedre batteriytelsen
Finn ut hvordan du forbedrer ytelsen for batteriet på en bærbar Dell-PC. Finn informasjon om endringer du kan gjøre på en bærbar PC for å forbedre batterilevetiden.
Informasjon og veiledning om oppsvulmet batteri
Informasjon og veiledning om oppsvulmet batteri
Finn ut hvorfor litiumionbatterier svulmer opp, og hvordan du håndterer oppsvulmede batterier i bærbare Dell-PC-er.
støttevideoer
Støttevideoer (på engelsk)
Gå til videobiblioteket vårt for å finne nyttige videoer.
Støttebibliotek
Få tilgang til alle artiklene i kunnskapsbasen vår