• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Hitta service tag-koden på en Dell-surfplatta

Dell använder produktidentifierare såsom service tag-nummer, expresstjänstkoder eller serienummer för att få åtkomst till produktinformation, exempelvis tekniska specifikationer, dokumentation och garanti. Få anpassade supportalternativ genom att identifiera din Dell-produkt med hjälp av service tag-nummer, expresstjänstkod eller serienummer.

• Service tag-numret är en alfanumerisk kod på sju tecken.
  • Expresstjänstkoden är en numerisk version av service tag-numret och består av 10–11 siffror.

OBS! Dell-tillbehör och -enheter, såsom tangentbord, möss, headset och externa hårddiskar, har inga service tag-nummer eller expresstjänstkoder. Du kan identifiera dessa enheter med hjälp av modellnumret på Dell.com/support för att få åtkomst till produktdokumentationen. Dells tekniska support kan identifiera sådana produkter med hjälp av Dells beställningsnummer. Så här hittar du service tag-numret för en Dell-bildskärm eller service tag-numret för en Dell-dockningsstation.

Metod 1: Använda service tag-etiketten

På Dells surfplattor finns service tag-numret eller expresstjänstkoden på surfplattans underpanel. På vissa enheter sitter etiketten på enhetens baksida (längst ner till höger på baksidan på surfplattor).

Exempel 1 – Service tag-etikett på den undre panelen på Venue 8-surfplattan

Bild på service tag-etiketten på den undre panelen på Dell Venue 8-surfplattan

Exempel 2 – Service tag-etikett på den undre panelen på surfplattan Latitude 5179

Bild på service tag-etiketten på den undre panelen på surfplattan Dell Latitude 5179

Exempel 3 – Service tag-etikett längst ner till höger på baksidan på surfplattan XPS 10

Bild på service tag-etikett längst ner till höger på baksidan på surfplattan Dell XPS 10

Metod 2: Använda SupportAssist-appen

På kompatibla Windows-baserade kan du använda SupportAssist-appen för att automatiskt söka igenom Dell-surfplattan och identifiera service tag-numret.

1. Tryck på Start.
  2. Sök efter och öppna SupportAssist-appen .
  3. Service tag-numret står längst upp till höger i SupportAssist-appen.
Surfplattans service tag-nummer i SupportAssist-appen

Metod 3: Använda BIOS-gränssnittet

Service tag-numret finns tillgängligt i Dell-surfplattans BIOS. Du kan komma åt BIOS för systemkonfiguration med eller utan tangentbord.

1. Starta eller starta om surfplattan.
  2. När skärmen med Dell-logotypen visas trycker du på F2-tangenten flera gånger för att få åtkomst till BIOS- eller UEFI-gränssnittet.
  3. Service tag-numret finns tillgängligt i avsnitten Systeminformation eller Översikt. OBS! BIOS- eller UEFI-gränssnittet kan se annorlunda ut på din Dell-surfplatta. Mer information om hur du navigerar i BIOS eller kommer åt BIOS med eller utan tangentbord finns i användarhandboken för Dell-surfplattan.

Metod 4: På Android-enheter

Du kan identifiera service tag-numret med appen Inställningar på Android-enheter.

1. Öppna programsidan och gå till Inställningar.
  2. Öppna Om surfplattan i menyn Inställningar.

Videor

How To Locate Your Service Tag

This video provides instructions on how to find the service tag on a laptop or desktop computer. For laptops, the tag is located underneath the system, while for desktops, it is located on the back of the chassis. Alternatively, the "Command Prompt" can be used to find the tag. The reader is asked to provide their service tag to receive further assistance.

Andra resurser

Användare
Mitt konto
Logga in på ditt Dell-konto för att göra beställningar, spåra leveransstatus, få belöningar som endast gäller medlemmar samt skapa och få tillgång till en lista över dina Dell-produkter.
Urklippsanteckningar
Registrering av Dell-produkt
Registrera din Dell-produkt för att få snabb och effektiv support, viktiga produktuppdateringar, snabbare diagnostik och mycket mer.
Garanti
Överlåtelse av garanti och äganderätt
Har produkten flyttats till en ny plats, eller behöver ägarskapet för Dell-produkten uppdateras?
Enhetsskrivbord
Mina produkter och tjänster
Med Mina produkter och tjänster kan du hantera alla dina Dell-produkter och supporttjänster på ett och samma ställe.