• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Hitta service tag-numret för din bärbara dator från Dell

Dell använder produktidentifierare såsom service tag-nummer, expresstjänstkoder eller serienummer för att få åtkomst till produktinformation, exempelvis tekniska specifikationer, dokumentation och garanti. Få anpassade supportalternativ genom att identifiera din Dell-produkt med hjälp av service tag-nummer, expresstjänstkod eller serienummer.

• Service tag-numret är en alfanumerisk kod på sju tecken.
  • Expresstjänstkoden är en numerisk version av service tag-numret och består av 10–11 siffror.

OBS! Dell-tillbehör och -enheter, såsom tangentbord, möss, headset och externa hårddiskar, har inga service tag-nummer eller expresstjänstkoder. Du kan identifiera dessa enheter med hjälp av modellnumret på Dell.com/support för att få åtkomst till produktdokumentationen. Dells tekniska support kan identifiera sådana produkter med hjälp av Dells beställningsnummer. Så här hittar du service tag-numret för en Dell-bildskärm eller service tag-numret för en Dell-dockningsstation.

Metod 1: Använda service tag-etiketten

På Dells bärbara datorer finns service tag-numret eller expresstjänstkoden på den undre panelen. Vissa bärbara datorer, såsom Dell XPS och Precision mobil arbetsstation, har en flik som täcker etiketten.

Exempel på etiketter för ett service tag-nummer eller en expresstjänstkod

Metod 2: Använda SupportAssist-appen

På Windows-enheter kan du använda SupportAssist-appen för att automatiskt söka igenom Dell-datorn och identifiera service tag-numret.

1. Klicka på Start.
  2. Sök efter och öppna SupportAssist-appen.
  3. Service tag-numret står längst upp till höger i SupportAssist-appen.

Den bärbara datorns service tag-nummer i SupportAssist-appen

Metod 3: Använda BIOS-gränssnittet

Service tag-numret finns tillgängligt i Dell-datorernas BIOS eller UEFI.

1. Starta eller starta om datorn.
  2. När skärmen med Dell-logotypen visas trycker du på F2-tangenten flera gånger för att få åtkomst till BIOS- eller UEFI-gränssnittet.
  3. Service tag-numret finns tillgängligt i avsnitten Systeminformation eller Översikt.
    OBS! BIOS- eller UEFI-gränssnittet kan se annorlunda ut på din bärbara Dell-dator. Mer information om hur du navigerar i BIOS finns i användarhandboken för den bärbara Dell-datorn.

Metod 4: Använda kommandoraden

Du kan identifiera service tag-numret genom att köra enkla kommandoradinstruktioner på bärbara datorer med Windows- eller Linux-baserade operativsystem.

Hitta service tag-numret med kommandotolken i Windows

1. Klicka på Start och sök efter kommandotolken eller cmd.
  2. Öppna kommandotolk-appen.
  3. För att hämta service tag-numret skriver du wmic bios get serialnumber och trycker sedan på Retur.

Hitta den bärbara datorns service tag-nummer med kommandotolken i Windows

Hitta service tag-numret med Linux-terminalen

1. Öppna terminalen med kortkommandot CTRL + ALT + T.
  2. För att hämta service tag-numret skriver du sudo dmidecode -s system-serial-number och trycker sedan på Retur.
    OBS! Om du vill köra ett sudo-kommando måste du logga in som superanvändare eller administratör. Ange administratörslösenordet när du uppmanas till det.
Bild på terminalfönstret i Ubuntu

Videor

How to Locate the Service Tag on a Dell Laptop

This video will demonstrate the how to locate the service tag on a Dell Laptop.

Andra resurser

Användare
Mitt konto
Logga in på ditt Dell-konto för att göra beställningar, spåra leveransstatus, få belöningar som endast gäller medlemmar samt skapa och få tillgång till en lista över dina Dell-produkter.
Urklippsanteckningar
Registrering av Dell-produkt
Registrera din Dell-produkt för att få snabb och effektiv support, viktiga produktuppdateringar, snabbare diagnostik och mycket mer.
Garanti
Överlåtelse av garanti och äganderätt
Har produkten flyttats till en ny plats, eller behöver ägarskapet för Dell-produkten uppdateras?
Enhetsskrivbord
Mina produkter och tjänster
Med Mina produkter och tjänster kan du hantera alla dina Dell-produkter och supporttjänster på ett och samma ställe.