Gå til hovedindhold
 • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
 • Se ordrer og spor status for din forsendelse
 • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
 • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Ofte stillede spørgsmål – Drivere og downloads

Oversigt: Denne artikel giver svar på ofte stillede spørgsmål om Dell-drivere, og hvordan du bruger webstedet Dell.com/support/drivers. Få mere at vide om, hvilke Dell-drivere der er tilgængelige, hvordan du downloader og installerer en Dell-driver, og meget mere. ...

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Instruktioner

Find drivere til din Dell

Varighed: 02:23
Når de tilgængelige indstillinger for undertekster (undertekster) er tilgængelige, kan du vælge indstillinger for sprog ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Dells websted Drivere og downloads hjælper dig med at downloade drivere, firmware og visse softwareprogrammer til Dell-produkter. Du kan downloade drivere til dine stationære og bærbare Dell-computere, all-in-one-computere, tablets, mobilenheder, printere, skærme, projektorer, servere, lagrings- og netværksenheder osv.

ADVARSEL: Dell Technologies anbefaler, at du downloader driverne til din Dell-computer, -printer, -tablet og andre Dell-enheder fra Dells website Drivere og downloads.
ADVARSEL: Download og installation af drivere eller software udviklet af Dell og købt fra tredjeparts- eller ukendte kilder kan medføre, at computeren eller enheden ikke fungerer korrekt, at computeren går ned eller ikke starter op i operativsystemet, eller i visse tilfælde inficere computeren med virus, trojaner eller skadelig software.

Generelle oplysninger

En driver er et lille, men vigtigt stykke software skrevet til et specifikt operativsystem som f.eks. Windows 11, Windows 10 og meget mere. Operativsystemet bruger driveren til at kommunikere med en hardwareenhed som f. eks. en printer, et grafikkort, et lydkort, et Wi-Fi- eller et netværkskort osv. Windows-operativsystemet indeholder drivere til de fleste enheder. Der skal imidlertid downloades og installeres enhedsspecifikke drivere fra enhedsproducentens websted.

Uden drivere kan de enheder, du slutter til computeren, muligvis ikke fungere korrekt. Dell udvikler drivere, så operativsystemet på Dell-computeren kan fungere sammen med Dell-enheder og -programmer.

Tilbage til toppen

Dell udgiver jævnligt opdaterede drivere for at sikre, at Dell-computeren har de nyeste sikkerheds-patches, rettelser og funktioner. Opdatering af driverne er en forebyggende forholdsregel, der beskytter computeren og sikrer, at hardwareenhederne fungerer korrekt.

Tilbage til toppen

Drivere skal opdateres, når operativsystemet geninstalleres ved hjælp af enten en cd, dvd eller et USB-drev. Opdater driverne, når du har problemer med f.eks. Wi-Fi eller andre netværksrelaterede problemer, video, lydafspilning eller optagelse osv.

Dell Technologies anbefaler at opdatere driverne, hvis Dell-computeren nulstilles til fabriksindstillingerne ved hjælp af SupportAssist OS Recovery eller andre fabriksnulstillingsmetoder. Dette sikrer, at computeren har de nyeste drivere for at opnå computerens optimale ydeevne.

Men hvis computeren fungerer korrekt, og driveren ikke er angivet som en Vigtig eller Anbefalet download, er der ingen grund til at opdatere. Se flere oplysninger om graden af vigtighed på siden for download af drivere.

Installation eller opdatering af driveren hjælper med:

 • Øg computerens ydeevne.
 • Udbedring af sikkerhedsrisici.
 • Udvide eller forbedre kompatibiliteten.
 • Løs problemer.
 • Omfatter ekstra funktioner.
BEMÆRK: Dell Technologies anbefaler, at du downloader og installerer driverne fra Dells websted Drivere og downloads. Download og installation af drivere eller software udviklet af Dell og købt fra tredjeparts- eller ukendte kilder kan medføre, at computeren eller enheden ikke fungerer korrekt, at computeren går ned eller ikke starter op i operativsystemet, eller i visse tilfælde inficere computeren med virus, trojaner eller skadelig software.

Se afsnittet med informationsvideoer i denne artikel i Knowledge Base for at få en videovejledning til, hvordan du downloader og installerer drivere fra Dells website Drivere og downloads.

Tilbage til toppen

Dell har til hensigt at udgive softwareopdateringer til BIOS, drivere, firmware og andre softwarekomponenter til stationære og bærbare pc'er samt all-in-one-computere hver måned. Disse udgivelser skifter typisk mellem funktionelle opdateringer og sikkerhedsopdateringer som angivet nedenfor. Dell forbeholder sig ret til at ændre denne tidsplan når som helst uden forudgående varsel.

Tabel 1: Dells tidsplan for udgivelse af drivere og downloads.
Funktionelle opdateringer Sikkerhedsopdateringer
Januar Februar
Marts April
Maj Juni
Juli August
September Oktober
November December

Medmindre andet er angivet nedenfor, udgives opdateringer på Dell.com/support på den anden måneds andet trin. BIOS og drivere sendes til Windows-opdateringer samtidigt (se den gradvise udrulning afDette hyperlink fører dig til et websted uden for Dell Technologies.Windows Update).

Opdateringer, der frigives på Dell.com/support på det andet ekse88ter for hver måned, vises generelt i Dell-programmer som f.eks. Dell Command | Opdatering, Dell Update, Alienware Update, SupportAssist og Dell-tilpassede kataloger den anden fredag i hver måned.

Opdateringer, der frigives via Dell Business Client-kataloget, udgives generelt på fjerde kvartal af hver måned.

For Dell Command | Implementer Driver Packs, se Driver Pack-udgivelsesplanen.

Dell forbeholder sig ret til at udgive opdateringer når som helst i forbindelse med problemer, der udgør en betydelig risiko for Dell eller vores kunder.

Tilbage til toppen

Få mere at vide om afinstallation af Dell-printer, download og installation af printerdrivere, software, manualer og firmware.

Dell-printerdrivere er muligvis ikke tilgængelige for alle operativsystemer som f.eks. Windows 11, Windows 10, Windows 8 eller Windows 7. Nogle af eller alle printerens funktioner kan stadig være tilgængelige ved brug af kompatibilitetstilstand som en metode til at installere printerdrivere fra en tidligere version af Windows. Få mere at vide om installation af printerdrivere fra en tidligere version af Windows.

Hvis der fulgte et tastatur og en mus fra Dell med computeren, kan du finde driverne ved hjælp af nøgleordssøgningen eller kategorifilteret på siden Dell Drivere og downloads. De fleste tastaturer og mus bruger generiske drivere, der er indbygget i operativsystemet.

For tredjeparts- eller ikke-Dell-enheder som f.eks. en printer, et webkamera, en scanner, en berøringsskærm, en digital pen, der ikke er fra Dell, kan du finde drivere og anden supportdokumentation på enhedsproducentens websted.

Tilbage til toppen

Dells fabriksinstallerede software kan downloades fra:

 • Dell Digital Delivery – Er en ny måde at købe software, når du køber en Dell-computer. Du kan automatisk downloade og installere tilgængelige softwaretitler på visse computere. Det kræver ikke andet end en internetforbindelse og et par minutter. Så kan du nyde godt af den brugertilpasning, som Dell står for, uden at skulle vente, og du kan komme videre med arbejdet med det samme. Få mere at vide om Dell Digital Delivery?
 • Dell Digital Locker – Dell Digital Locker giver dig mulighed for at se og administrere dine oplysninger om produkter, software og licenser ét sted. Med Dell Digital Locker kan du downloade indkøbt software, få adgang til autoriserede softwareprodukter, se softwarelicenser og meget mere. Du kan finde flere oplysninger i Lynstartvejledning til Dell Digital Locker.

Tilbage til toppen

Drivere sorteres i "Kategorier" på Dells websted Drivere og downloads. Det giver dig mulighed for at identificere og downloade en bestemt type driver ud fra enhedens funktionalitet. De tilgængelige driverkategorier varierer for de forskellige Dell-produkter. Nogle af de generiske kategorier er:

Programmer

Kategorien Programmer indeholder lister over softwaredownloads til en Dell-computer, herunder, men ikke begrænset til:

 • Værktøjet Dell QuickSet
 • Dell Webcam Manager
 • Programmet Fingerprint Reader
 • Dell Digital Delivery
 • Dell Update
 • Dell™ Help & Support

Anden fabriksinstalleret software eller digitale køb som f.eks. Adobe Acrobat, McAfee osv. kan være tilgængelige på et af de følgende steder:

 • Dell Digital Delivery – Er en ny måde at købe software på, når du køber en computer. Du kan automatisk downloade og installere tilgængelige softwaretitler på visse computere. Det kræver ikke andet end en internetforbindelse og et par minutter. Så kan du nyde godt af den brugertilpasning, som Dell står for, uden at skulle vente, og du kan komme videre med arbejdet med det samme. Få mere at vide om Dell Digital Delivery?
 • Dell Digital Locker – Dell Digital Locker giver dig mulighed for at se og administrere dine oplysninger om produkter, software og licenser ét sted. Med Dell Digital Locker kan du downloade indkøbt software, få adgang til autoriserede softwareprodukter, se softwarelicenser og meget mere. Du kan finde flere oplysninger i Lynstartvejledning til Dell Digital Locker.

Lyd

Kategorien Lyd viser drivere til lydkortet i Dell-computeren. Lyddrivere aktiverer eller forbedrer funktionaliteten ved at aktivere højttaler- eller mikrofonportene, så de kan sende eller optage lyd. Installation af lyddrivere kan typisk løse problemer med lyd eller lydafspilning og -optagelse.


BIOS

BIOS-kategorien viser systemets BIOS-flash-værktøjer, som gør det muligt at opdatere BIOS-systemfirmwaren på Dell-computeren. BIOS er en firmware, der styrer og aktiverer de fleste hardwarekomponenter i en computer. Den primære funktion af computerens BIOS er at genkende og starte alle hardwarekomponenterne for at gøre dem klar til brug. Udtrykket "Flashing" af BIOS er ensbetydende med opdatering af BIOS til den nyeste version.

BIOS-opdateringer indeholder funktionsopdateringer og rettelser af problemer. Når computeren startes, aktiverer BIOS alle de hardwarekomponenter, der kræves, for at computeren kan starte op i operativsystemet, herunder, men ikke begrænset til:

 • Chipset
 • Processor
 • Systemhukommelse (RAM)
 • Harddisk
 • Grafikkort
 • Tastatur og mus

Få mere at vide om Dell BIOS-opdateringer.


Chipset

Chipsetkategorien viser de chipsetdrivere, der kræves til Dell-computeren. Det er vigtigt at installere chipsetdriverne før installation af de andre drivere.

Et chipset er en samling af flere integrerede kredsløb, der er beregnet til at udføre en eller flere relaterede funktioner på systemkortet (bundkortet). Chipsetdrivere er ansvarlige for at styre kommunikationen mellem de forskellige komponenter i computeren (processoren (CPU), videokortet (GPU), harddiske, systemhukommelsen (RAM), USB-controllere og andet). De grundlæggende chipsetdrivere er typisk inkluderet som en del af operativsystemet. Men specifikke chipsetdrivere giver en optimal ydeevne for systemkortet. Opdatering af chipsetdrivere er vigtigt, især hvis du oplever langsom computerydeevne. Kategorien Chipset på Dell-siden Drivere og downloads kan indeholde flere drivere, der kræves til din Dell-computer. Dette omfatter chipsetdriveren, controller-drivere, kortlæserdriver, driver til USB 3.0-controller, Intel Dynamic Platform- og Thermal Framework-driver, Intel Management Engine Components-driver osv. Det er vigtigt at installere alle drivere, der er anført under kategorien Chipset.

BEMÆRK: Hvis du under installation af chipsetdrivere får en fejlmeddelelse om, at driveren ikke er kompatibel, ikke er påkrævet eller allerede er opdateret med den nyeste version, skal du ignorere fejlmeddelelsen og fortsætte installationen af de resterende drivere under chipset-kategorien.

Modem/Kommunikation

Kategorien Modem/kommunikation indeholder drivere og værktøjer til interne eller eksterne 56k opkaldsmodemmer, mobile bredbåndskort og i sjældne tilfælde drivere til Bluetooth-kort.


Mus, tastatur og inputenheder

Kategorien Mus-, tastatur- og inputenheder indeholder drivere til berøringsplade, integreret webkamera, mus og tastatur.

BEMÆRK: Drivere til cd-drev, dvd-drev, Blu-ray-drev, mus og tastatur er forudinstalleret sammen med operativsystemet. Berøringsskærmen og driverne til webkameraet er forudinstalleret med operativsystemerne Windows 11, Windows 10 og Windows 8 (8.1).

Netværk

Netværkskategorien indeholder drivere til Ethernet- (kablet), Wi-Fi- (trådløst) og Bluetooth-kort. Operativsystemet kræver, at netværksdriverne installeres, for at disse enheder kan genkendes præcist og fungere optimalt.

BEMÆRK: Før du installerer driverne, skal det fastlægges, hvilket Ethernet-, Wi-Fi- eller Bluetooth-kort der er konfigureret på din Dell-computer. Se afsnittet Hvordan kan jeg se, hvilke komponenter min computer indeholder? i denne artikel.

Operativsystem

Operativsystemkategorien indeholder et link til siden Dell OS Recovery Tool. På siden Dell OS Recovery Tool kan brugerne downloade operativsystemets genoprettelsesafbildning til både Windows eller Ubuntu (Linux), som var forudinstalleret på Dell-computeren. Dell OS Recovery Tool kan bruges til at downloade operativsystemets genoprettelsesafbildning og oprette et USB-drev, der kan startes fra, på en Windows-baseret computer.

BEMÆRK: Operativsystemets genoprettelsesafbildning er tilgængelig for udvalgte Dell-computere. Du kan kontrollere, om der er en tilgængelig genoprettelsesafbildning til operativsystemet på din Dell-computer, på siden Dell OS Recovery Tool.

Flytbart storage

Dette afsnit indeholder firmwareopgraderinger til cd-, dvd- og Blu-ray-drev. Firmwaren til cd-, dvd- eller Blu-ray-drev forbedrer eller udvider læse- og optagelsesfunktionaliteten med forskellige typer optiske medier. Det kan typisk løse problemer med læsning eller optagelse i det optiske drev.

BEMÆRK: Driverne til dit cd-, dvd- eller Blu-ray-drev er inkluderet i operativsystemet og kræver derfor ikke, at en bestemt driver skal installeres. Dette afsnit indeholder kun firmwareopgraderinger til de optiske drev (kun hvis de er tilgængelige).

Sikkerhed

Denne kategori indeholder drivere og værktøjer, der kræves til nogle Dell Latitude bærbare pc'er. Afhængigt af computerkonfigurationen er det ikke altid nødvendigt at installere disse drivere.


Seriel ATA

Denne kategori indeholder harddiskværktøjer til administration af storage.


Systemværktøjer

Dell System Software er et værktøj, der indeholder vigtige opdateringer og rettelser til operativsystemet.

BEMÆRK: Bemærk: Dell System Software er muligvis ikke tilgængelig til alle Dell-computere. Hvis Dell System Software er tilgængelig, skal du sørge for at installere denne driver først, derefter chipsetdriverne og endelig de øvrige drivere. Hvis ikke, skal du downloade og installere de øvrige drivere.

Video

Denne kategori indeholder drivere og værktøjer til det video- eller grafikkort (GPU), der er installeret på Dell-computeren. En grafikdriver er et program, der styrer, hvordan video- eller grafikkortet fungerer sammen med resten af computeren, f.eks. programmer, skærme osv. Dell Technologies anbefaler, at du downloader og installerer grafikdriveren (GPU) fra Dells website Drivere og downloads.

Se afsnittet med informationsvideoer i denne artikel i Knowledge Base for at få en videovejledning til, hvordan du downloader og installerer drivere fra Dells website Drivere og downloads.

Tilbage til toppen

Betydning Beskrivelse
Kritiske Dell Technologies anbefaler på det kraftigste, at denne vigtige opdatering implementeres så hurtigt som muligt. Opdateringen indeholder vigtige fejlrettelser og ændringer for at forbedre funktionaliteten, pålideligheden og stabiliteten af din Dell-computer. Den kan også omfatte sikkerhedsrettelser og andre funktionsforbedringer.
Anbefalet Dell Technologies anbefaler, at du anvender denne opdatering i løbet af din næste planlagte opdateringscyklus. Opdateringen indeholder ændringer for at opretholde computerens generelle tilstand. Den sikrer, at computersoftwaren forbliver opdateret og kompatibel med andre computermoduler (firmware, BIOS, drivere og software) og kan indeholde andre nye funktioner.
Valgfrit Dell Technologies anbefaler at gennemgå denne opdatering for at afgøre, om den gælder for din computer. Opdateringen indeholder ændringer, der kun påvirker visse konfigurationer eller giver nye funktioner, der muligvis ikke passer til dit miljø.

Tilbage til toppen

SupportAssist er et program, der kører på en Windows-baseret computer eller tablet med din tilladelse og interagerer med webstedet Dell.com/support, så vi kan yde en bedre og mere personlig supportoplevelse.

Du kan foretage tre primære handlinger på webstedet Dell.com/support vha. Dell SupportAssist:

 1. Find produkt – find servicekoden eller ekspresservicekoden for dit Dell-produkt.
 2. Find drivere – Scan de eksisterende drivere, og vis en liste over tilgængelige driveropdateringer.
 3. Kør diagnosticering – Kør en hardwarediagnosticeringstest med Dell SupportAssist.

Du kan finde flere oplysninger i Dell Knowledge Base-artiklen Dell SupportAssist (tidligere Dell System Detect): Oversigt og almindelige spørgsmål

Tilbage til toppen

Dell Update eller Dell Update Package (DUP) automatiserer download og installation af drivere og programopdateringer, der er specifikke for din Dell-computer. Softwaren Dell Update understøttes på Dell Inspiron-, Vostro-, XPS- og Alienware-computere, der kører Windows 11, Windows 10, Windows 8 (8.1) og Windows 7. Programmet er nødvendigt for at få driver- og programopdateringer automatisk. Driver- og programopdateringer kan hjælpe på følgende områder:

 • Forbedret ydeevne
 • Udvidet kompatibilitet
 • Løsning af mindre problemer
BEMÆRK: Brugere skal logge på vha. en konto med administratorrettigheder for at anvende opdateringer via Dell Update.

Få mere at vide om Dell Update og Alienware Update – Oversigt og almindelige spørgsmål.

Tilbage til toppen

Dell Command | Update er installeret som et selvstændigt program på en platform, der understøtter virksomhedsklienter, og giver en Windows Update-lignende oplevelse i computersoftware, der er udgivet af Dell. Programmet er installeret lokalt på destinationscomputerne og forenkler BIOS, firmware, drivere og programopdateringsoplevelsen på Dell klienthardware. Programmet kan anvendes til at installere drivere, når operativsystemet og netværksdriverne er installeret ud fra computeridentiteten.

Dell Command | Update er designet til at gøre det muligt for brugerne at angive deres opdateringspræferencer og anvende opdateringer ud fra deres vigtighed. Alternativt kan du anvende planlægningsmuligheden for at holde dine Dell-computere opdateret med den nyeste computersoftware fra Dell.

Understøttede Dell-computere:

 • Dell OptiPlex stationære computere
 • Dell Latitude bærbare pc'er
 • Dell Precision stationær computer og Mobile Workstations
 • Dell XPS stationære og bærbare computere
BEMÆRK: Brugere skal logge på vha. en konto med administratorrettigheder for at downloade og installere opdateringerne via Dell Command | Update.

Lær at bruge og foretage fejlfinding i Dell Command | Opdater for at opdatere alle drivere, BIOS og firmware til dit system.

Tilbage til toppen

SupportAssist er et kontrolpanel for computerværktøjer og -diagnosticering. Det indeholder omfattende hjælp til onlineværktøjer, garantioplysninger, links til teknisk support fra Dell og kanaler til Dell-kundesupport. Få adgang til alle computerværktøjer som enhedshåndtering, netværksforbindelser osv. fra det samme sted.

SupportAssist kontrollerer proaktivt Dell-computerens hardware og software. Når der registreres et problem, sendes de nødvendige oplysninger om computerens tilstand til Dell, så fejlfinding kan påbegyndes. Dell kontakter dig for at indlede en løsningssamtale og forhindre, at problemerne udvikler sig og bliver omkostningskrævende. Du kan få mere at vide i brugervejledningen til Dell SupportAssist og webstedet Dell SupportAssist til pc'er .

BEMÆRK: De proaktive funktioner i Dell SupportAssist er baseret på Dell-serviceberettigelsen for Dell-produktet (ProSupport, Consumer Premium Support eller ProSupport Plus).

Funktioner

 • Sikkerhedskopiering og gendannelse: Sådan opretter du en sikkerhedskopi med genoprettelsesafbildningen
 • Ejermanual (softcopy)
 • Online fejlfindingsressourcer
 • Online tips til at løse computerproblemer
 • Ofte stillede spørgsmål om computeren
 • Oplysninger om systemgaranti
 • Sådan kontakter du Dells tekniske support
 • Sådan kontakter du Dells kundesupport

Tilbage til toppen

Få e-mailmeddelelser via Supportbeskeder, når der er nye eller opdaterede drivere til et Dell-produkt, du er interesseret i. Supportbeskeder giver dig hurtig og nem adgang til opdateringer om support til dine Dell-produkter. Du kan abonnere på at modtage meddelelser via e-mail og/eller sms om serviceanmodninger, opdatering af vidensbaseartikler og driveropdateringer. Du kan oprette eller administrere abonnementer til dine Dell-produkter ved at gå til siden Supportmeddelelser.

Få mere at vide om supportbeskeder: Oversigt og almindelige spørgsmål

Tilbage til toppen

Enhedshåndtering er en applet i kontrolpanelet i Microsoft Windows. Den giver brugerne mulighed for at se og kontrollere status for den hardware, der er tilsluttet computeren. Enhedshåndtering er et vigtigt fejlfindingsværktøj, som kan hjælpe dig med fejlfinding ved driverrelaterede problemer på hardwareenheder. Det viser alle de hardwareenheder, der er installeret på computeren, og giver dig mulighed for at administrere driverne, se de enheder, der ikke fungerer, og deaktivere bestemte enheder (hvis det er nødvendigt).

I Enhedshåndtering kan du for hver enhed:

 • Installere driveren.
 • Aktivere eller deaktivere hardwareenheden.
 • Kontrollere, at hardwareenheden virker korrekt.
 • Se hardwareenhedens tekniske egenskaber.

Som standard viser Enhedshåndtering en liste over installerede hardwareenheder, som er sorteret efter kategori. Kategorierne kan udvides, så du kan se den specifikke hardwarekomponent, der er installeret på computeren.

BEMÆRK: Det er ikke alle hardwareenheder, der vises på denne liste. For at se alle enheder, der er installeret på computeren, skal du åbne Windows Enhedshåndtering, klikke på menuen Vis og derefter vælge Vis skjulte enheder.
Administrere drivere

Vinduet Egenskaber for enheden indeholder oplysninger og indstillinger, der er specifikke for den pågældende type hardware. De indstillinger, der betyder mest for fejlfinding, er driverindstillingerne. Højreklik på en enhed, vælg derefter Egenskaber, og klik på fanen Driver. Du kan finde oplysninger om den installerede driver som f.eks.:

 • Driveroplysninger: Se oplysninger om den nøjagtige placering af de driverfiler, der anvendes af enheden på computeren.
 • Opdater driver: Windows giver dig mulighed for at søge efter en opdateret driver online eller manuelt vælge en driver, der er blevet downloadet til din computer. En søgning efter en opdateret driver kan hjælpe, hvis driveren er forældet. Hvis du ønsker manuelt at vælge en brugerdefineret driver, der skal downloades, kan du gøre det herfra.
 • Annuller opdatering: Vend tilbage til den driver, som enheden brugte tidligere. Hvis du har opdateret driveren til en ny version, og hardwaren ikke fungerer korrekt, skal du overveje at nedgradere driveren til den forrige version. Denne knap giver dig mulighed for hurtigt at nedgradere driveren til den forrige version. Hvis knappen ikke findes, er driveren ikke blevet opdateret, og der er således ingen tidligere driver at vende tilbage til.
 • Deaktiver: Deaktiver enheden, så den ikke kan arbejde i Windows, før du har genaktiveret den.
 • Afinstaller: Afinstaller de drivere, der er tilknyttet enheden, fra computeren. Dette fjerner ikke nødvendigvis alle driverfilerne. Afinstaller driverne fra Programmer og funktioner (tidligere kaldet Tilføj/fjern programmer) i kontrolpanelet i Windows. Når driveren er blevet afinstalleret, skal du genstarte computeren.

Tilbage til toppen


Vejledninger

ADVARSEL: Download og installation af drivere eller software udviklet af Dell og købt fra tredjeparts- eller ukendte kilder kan medføre, at computeren eller enheden ikke fungerer korrekt, at computeren går ned eller ikke starter op i operativsystemet, eller i visse tilfælde inficere computeren med virus, trojaner eller skadelig software.
 1. Gå til Dells websted Drivere og downloads.
 2. Identificer dit Dell-produkt.
  • Klik på Download og installer SupportAssist for automatisk at registrere dit Dell-produkt. Følg anvisningerne på skærmen for at installere Dell SupportAssist.
  • Du kan også indtaste enten servicekoden, ekspresservicenummer eller serienummeret på Dell-produktet og klikke på Søg.
  • Du kan også klikke på Gennemse alle produkter for manuelt og vælge Dell-produktet fra kataloget.
 3. Klik på Søg efter opdateringer for at give Dell tilladelse til automatisk at finde driveropdateringer.
 4. Du kan også finde og downloade driverne manuelt vha.:
  • Søgning på nøgleord - Skriv et søgeord på den driver, du mangler (f.eks. BIOS, Chipset, Lyd, Video osv.).
  • Operativsystemet & kategorifiltre - Vælg det operativsystem, der er installeret på Dell-computeren, og vælg en driverkategori.
  BEMÆRK: Slå til/fra-knappen til for at se drivere til din specifikke Dell-computer Vis kun downloads for DENNE PC.
 5. Klik på knappen Download ud for den driver, du har valgt, og gem filen. Klik på Vis alle for at se de resterende drivere.
 6. Brug Stifinder (også kaldet Windows Stifinder) til at finde det sted, hvor den downloadede fil er gemt.
 7. Dobbeltklik på den .exe-driverinstallationsfil, du har downloadet, og følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre installationen.
 8. Gentag trin 5 til 7 for andre drivere (om nødvendigt).
 9. Genstart computeren, når driverinstallationen er fuldført.

Se afsnittet med informationsvideoer i denne artikel i Knowledge Base for at få en videovejledning til, hvordan du downloader og installerer drivere fra Dells website Drivere og downloads.

Tilbage til toppen

 1. Gå til webstedet Drivere og downloads.
 2. Identificer dit Dell-produkt.
  • Klik på Download og installer SupportAssist for automatisk at registrere dit Dell-produkt. Følg anvisningerne på skærmen for at installere Dell SupportAssist.
  • Du kan også indtaste enten servicekoden, ekspresservicenummer eller serienummeret på Dell-produktet og klikke på Søg.
  • Du kan også klikke på Gennemse alle produkter for manuelt og vælge Dell-produktet fra kataloget.
 3. Klik på Søg efter opdateringer for at give Dell tilladelse til automatisk at finde driveropdateringer.
 4. Du kan også finde og downloade driverne manuelt vha.:
  • Søgning på nøgleord - Skriv et søgeord på den driver, du mangler (f.eks. BIOS, Chipset, Lyd, Video osv.).
  • Operativsystemet & kategorifiltre - Vælg det operativsystem, der er installeret på Dell-computeren, og vælg en driverkategori.
  BEMÆRK: Slå til/fra-knappen til for at se drivere til din specifikke Dell-computer Vis kun downloads for DENNE PC.
 5. Marker afkrydsningsfeltet ud for den valgte driver. Klik på Vis alle for at se de resterende drivere.
 6. Gentag trin 5, indtil du har valgt alle de nødvendige drivere.
 7. Klik på knappen Hent alle. Hvis du vil se en liste over valgte drivere, skal du klikke på rullelisteikonet.
 8. For at begynde at downloade skal du klikke på Kun download.
  BEMÆRK: Hvis browseren beder dig om en bekræftelse på at tillade flere downloads, skal du klikke på Tillad for at downloade filerne.
 9. Brug Stifinder (også kaldet Windows Stifinder) til at finde det sted, hvor den downloadede fil er gemt.
 10. Dobbeltklik på den .exe-driverinstallationsfil, du har downloadet, og følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre installationen.
 11. Genstart computeren, når driverinstallationen er fuldført.
Se afsnittet med informationsvideoer i denne artikel i Knowledge Base for at få en videovejledning til, hvordan du downloader og installerer drivere fra Dells website Drivere og downloads.

Tilbage til toppen

Du kan bruge en hvilken som helst computer eller mobilenhed, der virker, til at downloade driverne fra Dells website Drivere og downloads. Når de nødvendige drivere er downloadet, kan du gemme de downloadede filer på et eksternt USB-drev eller endda kopiere filerne til en cd eller dvd, alt efter hvilken der er tilgængelig.

Se afsnittet med informationsvideoer i denne artikel i Knowledge Base for at få en videovejledning til, hvordan du downloader og installerer drivere fra Dells website Drivere og downloads.

Tilbage til toppen

Hvis du har valgt at søge efter en enkelt driver frem for at lade Dell opdatere dem automatisk, skal du tjekke, hvilke filtre du har valgt. Nogle drivere eller programmer, der er tilgængelige for din produktmodel, men som ikke stemmer overens med din Dell-computers oprindelige konfiguration. Hvis du søger ved hjælp af servicekoden, kan du kun se drivere til de komponenter, der var fabriksinstalleret på Dell-computeren. Hvis du vil se alle drivere til dit Dell-produkt, skal du slukke for Vis drivere til servicekode ved hjælp af til/fra-knappen.

Tilbage til toppen

Du skal overveje at downloade og installere de nyeste drivere, når du installerer en ny hardwareenhed, og den ikke fungerer automatisk, eller når Windows er blevet geninstalleret eller opgraderet på computeren.

Opdatering af driverne er også et godt fejlfindingstrin, når enheden ikke fungerer korrekt eller genererer en fejl såsom en fejlkode for Enhedshåndtering. I nogle tilfælde aktiverer en opdateret driver nye funktioner for hardwaren som angivet af enhedsproducenten.

Drivere kan opdateres ved at downloade og installere de nyeste drivere via:

 • Windows Update – Nogle drivere opdateres via Windows Update.
 • Dells websted Drivere og downloads – til alle Dell-mærkede produkter
 • Enhedsproducentens websted – For alle tredjeparts- eller ikke-Dell-produkter.
BEMÆRK: Til enheder, der var forudinstalleret på din Dell-computer, anbefales det, at du downloader driverne fra Dells website Drivere og downloads .

Se afsnittet med informationsvideoer i denne artikel i Knowledge Base for at få en videovejledning til, hvordan du identificerer driverversionen, og hvordan du downloader og installerer de nyeste drivere fra Dells websted Drivere og downloads.

Tilbage til toppen

Download og installation af de nyeste drivere er afgørende, når du geninstallerer Windows på Dell-computeren. Det er lige så vigtigt, at du installerer driverne i den rigtige rækkefølge, for at computeren skal kunne fungere korrekt. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at geninstallere eller opdatere driveren, hvis du støder på problemer med en bestemt enhed. Lær , hvordan du installerer Dell-drivere i den rigtige rækkefølge.

Tilbage til toppen

Dells websted Drivere og downloads kan scanne din Dell-computer og vise en liste, der kan henvises til for at hjælpe dig med at identificere, hvilke komponenter, der er installeret i den oprindelige konfiguration eller i den aktuelle computerkonfiguration.

 1. Gå til Dells websted Drivere og downloads.
 2. Identificer dit Dell-produkt.
  • Klik på Download og installer SupportAssist for automatisk at registrere dit Dell-produkt. Følg anvisningerne på skærmen for at installere Dell SupportAssist.
  • Du kan også indtaste enten servicekoden, ekspresservicenummer eller serienummeret på Dell-produktet og klikke på Søg.
  • Du kan også klikke på Gennemse alle produkter for manuelt og vælge Dell-produktet fra kataloget.
 3. Gå til fanen Oversigt.
 4. I højre vindue skal du under Hurtige links klikke på Vis produktspecifikationer.
 5. Klik på fanen Oprindelig konfiguration eller Aktuel konfiguration.
  BEMÆRK: Dell SupportAssist kræves for at identificere servicekoden eller ekspresservicekoden for Dell-computeren og for at identificere listen over komponenter. Dell SupportAssist kan blive installeret automatisk i processen.

Tilbage til toppen

Sådan kontrollerer du, hvilken version af Windows 11, Windows 10 eller Windows 8 (8.1) der er installeret:

 1. Tryk på Windows-tasten + X på tastaturet.
 2. Klik på System.

Sådan kontrollerer du, hvilken version af Windows 7 der er installeret:

 1. Tryk på tasten Windows + R på tastaturet.
 2. I dialogboksen Kør skal du skrive sysdm.cpl og trykke på Enter-tasten .
 3. Klik på fanen Generelt.

Tilbage til toppen

BEMÆRK: Visse enheder kan fungere med integrerede drivere, der er forudinstalleret med 32-bit-operativsystemet. 32-bit-drivere er dog muligvis ikke tilgængelige for alle Dell-computere. Hvis Dell-computeren havde en 64-bit Windows-version forudinstalleret, og hvis du ikke kan finde 32-bit-drivere, anbefaler vi, at du geninstallerer 64-bit-versionen af Windows.

Sådan downloader du 32-bit-driverne til din Dell-computer (hvis tilgængelige):

 1. Gå til Dells websted Drivere og downloads.
 2. Identificer dit Dell-produkt.
  • Klik på Download og installer SupportAssist for automatisk at registrere dit Dell-produkt. Følg anvisningerne på skærmen for at installere Dell SupportAssist.
  • Du kan også indtaste enten servicekoden, ekspresservicenummer eller serienummeret på Dell-produktet og klikke på Søg.
  • Du kan også klikke på Gennemse alle produkter for manuelt og vælge Dell-produktet fra kataloget.
 3. Skift operativsystemet og kategorifiltre til Windows 32-bit (hvis de er tilgængelige).
  BEMÆRK: Hvis du vil se drivere til din specifikke Dell-computer, skal du markere afkrydsningsfeltet Vis drivere til servicekode.
 4. Klik på Download ved siden af den driver, du har valgt, og gem filen.
 5. Brug Stifinder (også kaldet Windows Stifinder) til at finde det sted, hvor den downloadede fil er gemt.
 6. Dobbeltklik på den .exe-driverinstallationsfil, du har downloadet, og følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre installationen.
 7. Genstart computeren, når driverinstallationen er fuldført.

Tilbage til toppen

Sådan får du adgang til Enhedshåndtering i Microsoft Windows:

 1. Tryk på tasten Windows + R på tastaturet.
 2. Skriv devmgmt.msc i dialogboksen Kør .
 3. Tryk på Enter.

Tilbage til toppen

Hvis du er nødt til afinstallere en driver helt, skal du benytte enhedens afinstallationsprogram. Hvis der er et afinstallationsprogram tilgængeligt, skal du finde det under Programmer og funktioner (tidligere kaldet Tilføj/fjern programmer) i Kontrolpanel i Windows.

Nogle enheder har ikke et afinstallationsprogram, eller afinstallationsprogrammet vises ikke i listen Programmer og funktioner (tidligere kaldet Tilføj/fjern programmer). I sådanne tilfælde skal du bruge Enhedshåndtering til at fjerne driveren fuldstændigt.

Sådan afinstallerer du en driver fra Kontrolpanel i Windows
 1. Tryk på Windows-tasten + R på tastaturet.
 2. I dialogboksen Kør skal du skrive appwiz.cpl og trykke på Enter-tasten .
 3. I vinduet Programmer og funktioner (tidligere kaldet Tilføj/fjern programmer) skal du finde driveren på listen.
 4. Dobbeltklik på posten for at begynde afinstallationen.
 5. Genstart computeren.
Sådan afinstallerer du en driver fra Enhedshåndtering
 1. Tryk på Windows-tasten + R på tastaturet.
 2. I dialogboksen Kør skal du skrive devmgmt.msc og trykke på Enter-tasten .
 3. I Enhedshåndtering finder du den enhed, du ønsker at afinstallere.
  BEMÆRK: Gennemgå hardwarekategorierne ved at > klikke eller + underskrive, afhængigt af windows-versionen.
 4. Højreklik på enheden, og klik derefter på Afinstaller.
 5. I vinduet Bekræft fjernelse af enhed markerer du afkrydsningsfeltet Slet driversoftwaren til denne enhed (hvis det er der).
 6. Klik på OK for at bekræfte og fortsætte afinstallationen.
 7. Når afinstallationen er fuldført, skal du genstarte computeren.

Tilbage til toppen

Funktionen Annuller opdatering i Windows Enhedshåndtering bruges til at afinstallere den nuværende driver og derefter automatisk installere den tidligere installerede version af driveren. Den mest almindelige grund til at benytte funktionen Annuller opdatering er at tilbageføre en driveropdatering, der forårsagede problemer med funktionaliteten på en hardwareenhed.

Sådan annullerer du opdateringen for en driver i Microsoft Windows:

 1. Tryk på Windows-tasten + R på tastaturet.
 2. I dialogboksen Kør skal du skrive devmgmt.msc og trykke på Enter-tasten .
 3. I Enhedshåndtering finder du den enhed, der har brug for at annullere opdateringen.
  BEMÆRK: Gennemgå hardwarekategorierne ved at > klikke eller + tegnet afhængigt af din version af Windows.
 4. Højreklik på enhedens navn eller ikon, og vælg Egenskaber.
 5. Klik på fanen Driver i vinduet Egenskaber.
 6. Klik på knappen Annuller opdatering for at gendanne driveren til den forrige version.
  BEMÆRK: Hvis knappen Annuller opdatering er deaktiveret, har Windows ikke en tidligere version af driveren at vende tilbage til. Annuller opdatering lader dig kun nedgradere en driver én gang. Funktionen Annuller opdatering er ikke tilgængelig for alle printerdrivere.
 7. Klik på Ja for at bekræfte og fortsætte med at annullere driveropdateringen.
 8. Klik på Luk.
 9. Klik på Ja i dialogboksen Ændring af systemindstillinger for at genstarte computeren.

Tilbage til toppen


Fejlfinding

Tabel x: Enhedshåndtering-fejlsymboler i Windows
Symbol Beskrivelse
Infoikon i Enhedshåndtering En blå i på et hvidt felt på en enhedsressource i computeregenskaber angiver det, at funktionen Brug automatiske indstillinger ikke er valgt for enheden, og at ressourcen er valgt manuelt. Dette indikerer ikke et problem eller deaktiveret tilstand
Ikon for deaktiveret enhed i Enhedshåndtering En sort pil ned på et hvidt felt i enhedsressourcen i Enhedshåndtering angiver, at enheden er blevet deaktiveret. Dette betyder ikke, at der er et problem med enheden. Højreklik på enheden, og klik på Aktivér.
Advarselsikon i Enhedshåndtering Et sort udråbstegn (!) på et gult felt angiver, at enheden er i problemtilstand. En enhed, der er i problemtilstand, kan fungere.
Fejlikon i Enhedshåndtering Et rødt X angiver en deaktiveret enhed. En deaktiveret enhed er en enhed, der fysisk er til stede i computeren og bruger ressourcer, men ikke har en driver i beskyttet tilstand indlæst.
Ikon for andre enheder i Enhedshåndtering En enhed med et gult ? med et udråbstegn (!) under Andre enheder, eller nogle gange også angivet som Ukendt enhed angiver, at enheden eller dens drivere ikke er tilgængelige eller installeret.

Tilbage til toppen

Følg disse trin for at finde en fejlkode for en enhed i Windows Enhedshåndtering:

 1. Tryk på tasten Windows + R på tastaturet.
 2. I dialogboksen Kør skal du skrive devmgmt.msc og trykke på Enter-tasten .
 3. Højreklik på den enhed, der har problemet, og klik på Egenskaber.
 4. I dialogboksen Egenskaber vises fejlkoden under status for enheden.

Du kan få flere oplysninger i følgende artikel i Microsoft Knowledge Base: Fejlkoder i Enhedshåndtering i WindowsDette hyperlink fører dig til et websted uden for Dell Technologies..

Tilbage til toppen

I sjældne tilfælde fungerer en enhed muligvis ikke som forventet efter en opdatering. Dette kan ske, når der er et problem med opdateringen, eller hvis en anden driver er i konflikt med den driver, der netop er blevet opdateret. For at løse problemet kan du annullere opdateringen eller gendanne driveren til den forrige version.

Få mere at vide om , hvordan du nedgraderer en driver til en tidligere version i Windows.

Tilbage til toppen

Nogle hardwareenheder kan være angivet som Ukendt enhed i Windows Enhedshåndtering, hvis driveren ikke er tilgængelig eller installeret på computeren.

 • Windows Update – Kør Windows Update på din Dell-computer. Windows Update scanner computeren og registrerer automatisk driveren. Installer alle anbefalede drivere.
 • Dell Drivere &downloads - Til hardwareenheder, der var forudinstalleret på Dell-computeren, skal du downloade driverne fra Dells website Drivere og downloads.
 • Enhedsproducentens websted – Hvis Ukendt enhed vises, når du har sluttet en tredjepartsenhed til Dell-computeren, skal du bruge den cd/dvd eller USB-flashdrev, der fulgte med enheden, for at installere driveren. Du kan gå til enhedsproducentens websted for at downloade og installere den nyeste driver.

Se afsnittet med informationsvideoer i denne artikel i Knowledge Base for at få en videovejledning til, hvordan du downloader og installerer de nyeste drivere fra Dells website Drivere og downloads.

Tilbage til toppen

Et gult udråbstegn i Enhedshåndtering angiver, at Windows har fundet et problem med enheden. De fleste fejl i Enhedshåndtering kan løses ved at afinstallere og/eller installere den nyeste driver.

 1. Tryk på Windows-tasten + R på tastaturet.
 2. I dialogboksen Kør skal du skrive devmgmt.msc og trykke på Enter-tasten .
 3. I Enhedshåndtering finder du den enhed, der har et gult udråbstegn.
 4. Højreklik på enheden, og klik derefter på Afinstaller.
 5. I vinduet Bekræft fjernelse af enhed markerer du afkrydsningsfeltet Slet driversoftwaren til denne enhed (hvis det er der).
 6. Klik på OK for at bekræfte og fortsætte med afinstallationen.
 7. Når afinstallationen er fuldført, skal du genstarte computeren.

Når computeren genstartes, registrerer og forsøger Windows automatisk at geninstallere driveren. Hvis det røde X stadig er der efter genstart af computeren, og afhængigt af enheden: Download og installer driveren fra Dells websted Drivere &downloads eller fra enhedsproducentens website.

Se afsnittet med informationsvideoer i denne artikel i Knowledge Base for at få en videovejledning til, hvordan du downloader og installerer de nyeste drivere fra Dells website Drivere og downloads.

Tilbage til toppen

Et rødt X ved siden af en enhed i Windows Enhedshåndtering angiver, at enheden enten er deaktiveret, eller at Windows ikke kan kommunikere med enheden pga. en beskadiget eller slettet driverfil. Sådan løses problemet:

 1. Tryk på Windows-tasten + R på tastaturet.
 2. I dialogboksen Kør skal du skrive devmgmt.msc og trykke på Enter-tasten .
 3. Højreklik på den enhed, der har problemet, og klik på Egenskaber.
 4. Klik på rullemenuen Brug af enheden, og vælg Brug denne enhed (aktiveret). Hvis denne indstilling allerede er markeret, skal du gå videre til næste trin.
 5. I vinduet Egenskaber skal du klikke på fanen Driver og derefter klikke på Afinstaller.
 6. I vinduet Bekræft fjernelse af enhed markerer du afkrydsningsfeltet Slet driversoftwaren til denne enhed (hvis det er der).
 7. Klik på OK for at bekræfte og fortsætte afinstallationen.
 8. Når afinstallationen er fuldført, skal du genstarte computeren.

Når computeren er genstartet, registrerer og forsøger Windows automatisk at geninstallere driveren. Hvis det røde X forbliver efter genstart, afhængigt af enheden: Download og installer driveren fra Dells websted Drivere &downloads eller fra enhedsproducentens website.

Se afsnittet med informationsvideoer i denne artikel i Knowledge Base for at få en videovejledning til, hvordan du downloader og installerer de nyeste drivere fra Dells website Drivere og downloads.

Tilbage til toppen

Denne fejlmeddelelse vises som regel under installationen af Intel Graphics-driveren på din Dell-computer. Fejlen kan skyldes:

 • Forkert videodriver
 • Driver- og operativsystemversioner stemmer ikke overens (f.eks. installation af en 64-bit driver på et 32-bit operativsystem, eller omvendt).

Få mere at vide om, hvordan du løser problemet. Dette computeren ikke opfylder minimumskravene til installation af softwaren fejlmeddelelse.

Tilbage til toppen

Denne fejlmeddelelse vises som regel under installationen af Intel-drivere på din Dell-computer. Fejlen kan skyldes:

 • Forkert driverversion
 • Driver- og operativsystemversioner stemmer ikke overens (f.eks. installation af en 64-bit driver på et 32-bit operativsystem, eller omvendt).
 • Hvis Windows-versionens buildnummer ikke stemmer overens med det definerede buildnummer, der er en del af driverpakken.
Løsning:
 1. Genstart computeren.
 2. Prøv at downloade og installere driveren igen.
 3. Kør Windows Opdateringer.

Du kan finde flere oplysninger i Microsoft Knowledge Base-artiklen Ofte stillede spørgsmål omDette hyperlink fører dig til et websted uden for Dell Technologies. Windows Update.

Tilbage til toppen

Flere oplysninger

Anbefalede artikler

Her er nogle anbefalede artikler til dig.


Nyttige videoer

Sådan opdaterer du drivere ved hjælp af SupportAssist

Varighed: 00:33
Når de tilgængelige indstillinger for undertekster (undertekster) er tilgængelige, kan du vælge indstillinger for sprog ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.


Support uden for garantien Er garantien udløbet? Intet problem. Gå til websitet Dell.com/support, og indtast din Dell-servicekode for at se vores tilbud.

BEMÆRK: Tilbud er kun tilgængelige for pc-kunder i USA, Canada, Storbritannien og Nordirland, Frankrig, Tyskland, Kina og Japan. Server og Storage er ikke omfattet.

Egenskaber for artikel


Berørt produkt
Chromebox, Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Alienware and Dell Gaming Monitors, C Series, D Series, E Series, Legacy Monitors, P Series, S Series, SE Series, UltraSharp Premier (UP) Series , UltraSharp (U) Series, Printers & Accessories, Projectors & Accessories, Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations, D/Dock Expansion-Station, Dell Dock WD15, Dell Dual Charge Dock HD22Q, Dell Dual Video USB3.0 Docking Station D1000, Dell Rugged Desk Dock, Dell SuperSpeed USB 3.0 Docking Station, Dell Thunderbolt Dock TB15, Dell Thunderbolt Dock TB16, Dell Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC, Dell Universal Dock D6000, Dell Universal Dock - D6000S, Dell Universal Dock UD22, Dell USB3.0 dock D3100, Dell Performance Dock - WD19DC, Dell Performance Dock – WD19DCS, Dell Dock – WD19S, Dell Thunderbolt Dock - WD19TB, Dell Thunderbolt Dock – WD19TBS, Dell Wireless Dock, Dell Wireless Docking Station WLD15, C/Dock Expansion Station, C/Dock II Expansion Station, Dell Thunderbolt Dock – WD22TB4 ...
Sidste udgivelsesdato

03 nov. 2023

Version

29

Artikeltype

How To