Gå til hovedindhold
 • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
 • Se ordrer og spor status for din forsendelse
 • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
 • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Computeren starter ikke til Windows 8 eller Windows 8.1

Oversigt: Fejlfinding af problemer, der opstår, når Dell-computeren ikke starter til Microsoft Windows 8 eller Windows 8.1.

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Instruktioner

Indholdsfortegnelse:

 1. Operativsystem
 2. Specifikke problemer med manglende opstart af Windows 8
 3. Kontrollér, at computeren afslutter første del af opstartsprocessen (POST)
 4. Afbryd alle eksterne enheder
 5. Kontrollér for bestemte fejlmeddelelser
 6. Nulstil BIOS til standardværdierne
 7. Kør en diagnosticering af computeren
 8. Start computer til fejlsikret tilstand
 9. Reparer dit Windows 8-operativsystem
 10. Fejlfinding af virus og malware
 11. Gendan operativsystemet til fabriksindstillingerne

Denne artikel indeholder oplysninger om "Computeren starter ikke til Microsoft Windows 8 eller Windows 8.1".


1. Operativsystem

 

Denne artikel er til Microsoft Windows 8 eller 8.1.
Klik nedenfor for at ændre operativsystemet.


Tilbage til toppen

2. Specifikke problemer med manglende opstart af Windows 8

 
Tilbage til toppen

3. Kontrollér, at computeren afslutter første del af opstartsprocessen (POST)

 

Ofte forsøger computeren ikke at overlade styringen til operativsystemet. Hvis du starter computeren og kan se en Dell-logoskærm med en bjælke nederst, og denne bjælke fyldes helt og forsvinder, så har computeren fuldført POST.

Klik her, hvis computeren ikke fuldfører POST

Klik her, hvis harddisken ikke registreres

Tilbage til toppen

4. Afbryd alle eksterne enheder

 

Et hardwareelement forstyrrer muligvis Windows' normale opstartsproces. Prøv at afbryde forbindelsen til alle enheder, der er tilsluttet computeren, herunder:

 • Printere
 • Scannere
 • Mediekortlæsere
 • Små mediedockingstationer (iPod, PDA, MP3-afspiller osv.)
 • Digitalkameraer og videooptagere
 • USB-storage-enheder
 • Cd'er eller dvd'er fra alle optiske drev

De eneste enheder, der bør være tilsluttet din computer, er skærmen, musen og tastaturet, forudsat at computeren er en stationær pc.

Hvis en ekstern enhed forhindrer systemet i at starte, skal du starte til systemets BIOS (F2 ved opstart for Dell-systemer) og derefter redigere til startsekvensen for at sikre, at den pågældende enhed er opført efter systemets opstartskørsel i startsekvensen. Gem ændringerne i BIOS, og udfør herefter en test for at se, om enheden stadig forhindrer systemet i at starte.

Hvis enheden stadig forhindrer en opstart, skal du lade enheden være afbrudt under opstartsprocessen og aktivere enheden igen, når systemet er i Windows.

Tilbage til toppen

5. Kontrollér for bestemte fejlmeddelelser

 

Prøv at søge efter yderligere løsninger på internettet.
Klik på din foretrukne søgemaskine nedenfor, og beskriv derefter dit problem, herunder specifikke fejlmeddelelser.

Søg på Dell   Søg på Microsoft   Søg på Google   Søg på Bing Dette hyperlink fører dig til et websted uden for Dell Technologies

Tilbage til toppen

6. Nulstil BIOS til standardværdierne

 

Hvis din computer er indstillet til først at forsøge at starte til en anden enhed, kan dette forårsage problemer med opstart til Windows. Hvis du vil nulstille din computers BIOS til fabriksindstillingerne, skal du udføre følgende trin:

 1. Genstart computeren.
 2. Når Dell-logoet vises under genstart, skal du trykke gentagne gange på <tasten F2> , indtil du ser Entering Setup (Aktivering af opsætning) i skærmens øverste højre hjørne.
 3. Afhængigt af BIOS skal du muligvis trykke på en tast, der er angivet nederst på skærmen, for at indlæse standardindstillingerne. F.eks<. F9> på Inspiron N5110.
 4. Tryk på ESC for at afslutte BIOS, og sørg for at vælge Gem og Afslut for at gemme dine ændringer.
BEMÆRK: Hvis nulstilling af BIOS til fabriksindstillingerne ikke løser problemet, kan du også forsøge at opdatere BIOS til den nyeste version for at løse problemer relateret til BIOS på din personlige computer eller tablet. Se artiklen Hvad er BIOS i Dell Knowledge Base , og hvordan downloader og installerer du den nyeste BIOS? for at få flere oplysninger om opdaterings- eller nedgraderingsproceduren for BIOS.
 
BEMÆRK: Systemets BIOS kan blive beskadiget, hvis BIOS-opgraderingen eller -nedgraderingen ikke fuldføres korrekt eller afbrydes.
En beskadiget BIOS er en af de mulige årsager til, at computeren ikke kan fuldføre POST eller nogle gange endda starte op i operativsystemet.
Hvis din Dell-computer eller -tablet understøtter BIOS-gendannelse, kan du gendanne den beskadigede BIOS ved hjælp af den BIOS-gendannelsesmetode, der er gældende for din Dell-computer eller -tablet. Se artiklen BIOS-gendannelsesindstillinger på en pc eller tablet fra Dell i Dell Knowledge Base for at få flere oplysninger.

Tilbage til toppen

7. Kør en diagnosticering af computeren

 

Hvis du vil finde ud af, om der er hardwareproblemer på din computer, skal du køre Dell Online Diagnostics.

Hvis du ikke kan starte systemet for at få adgang til Dell Online Diagnostics, skal du bruge Dell Pre-boot System Diagnostics.

BEMÆRK: På bærbare Dell Latitude-computere kan du forsøge at gendanne computeren vha. den tvungne ePSA-metode. Du kan finde flere oplysninger i Dell Knowledge Base-artiklen Sådan bruger du tvungen ePSA til at gendanne fra POST- eller opstartsfejl.

Tilbage til toppen

8. Start computer til fejlsikret tilstand

For at fuldføre denne handling skal du se Dell Knowledge Base-artiklen Sådan startes i fejlsikret tilstand i Windows 8 eller 8.1 for at få vejledning.

Tilbage til toppen


9. Reparer dit Windows 8-operativsystem

 

Microsoft har udviklet omfattende fejlfinding af reparation og gendannelse, hvis computeren ikke kan starte Windows korrekt, men ikke starter Windows-startprocessen. Hvis computeren genstarter til en Recovery-side med en blå skærm, kan dette fejlfindingsindhold være det rigtige for dig.

Værktøjer, der bruges i denne fejlfinding, omfatter System Restore, Automatic Repair (tidligere Startup Repair) og System Refresh.

Tilbage til toppen

10. Fejlfinding af virus og malware

 

Dell Technologies anbefaler, at du styrker din personlige computer mod angreb ved at holde din antivirussoftware opdateret.

Beskyt din computer, eller fjern virus, spyware eller anden malware i Microsoft Windows

Tilbage til toppen

11. Gendan operativsystemet til fabriksindstillingerne

 

Hvis problemet ikke er blevet løst via den forudgående fejlfinding, er det muligvis nødvendigt at gendanne din computer til fabriksindstillingerne. Hvis du vil gendanne computerens operativsystem og software til de oprindelige fabriksindstillinger, skal du se mulighederne nedenfor for at gendanne eller geninstallere operativsystemet:

Hvis disse trin ikke løser problemet, skal du kontakte Dells tekniske support.

Tilbage til toppen

Flere oplysninger

Egenskaber for artikel


Sidste udgivelsesdato

21 dec. 2023

Version

7

Artikeltype

How To