Gå til hovedindhold
 • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
 • Se ordrer og spor status for din forsendelse
 • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
 • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Batteri til bærbar computer fra Dell – ofte stillede spørgsmål

Oversigt: Denne artikel indeholder oplysninger om Dells retningslinjer for batterier i bærbare computere. Find oplysninger om at montere, vedligeholde og forlænge batteriets levetid. Bedste praksis for batterier til bærbare pc'er fra Dell. ...

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Instruktioner

Anvend strømbesparende funktioner for at forlænge batteriets levetid

Varighed: 00:26
Når de tilgængelige indstillinger for undertekster (undertekster) er tilgængelige, kan du vælge indstillinger for sprog ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Få mere at vide om batterier på en bærbar Pc fra Dell, og få svar på almindelige spørgsmål om:

 • Opladning og afladning
 • Garantistatus
 • Batteritilstand
 • Vedligeholdelse af batteri
BEMÆRK: Som de fleste bærbare computere bruger bærbare pc'er fra Dell litium-ion batterier, som kan svulme op på grund af batteriets alder, antal opladninger eller udsættelse for høj varme. Selvom en opsvulmet batteripakke ikke udgør en sikkerhedsrisiko, bør beskadigede eller opsvulmede komponenter ikke anvendes. Selvom en opsvulmet pakke ikke udgør en sikkerhedsrisiko, bør beskadigede eller opsvulmede komponenter ikke anvendes.
 
FORSIGTIG: Brug af et batteri fra tredjepart eller et batteri, som ikke er fra Dell, eller som er inkompatibelt, kan øge risikoen for brand eller eksplosion. Udskift kun batteriet med et kompatibelt batteri, der er købt hos Dell, og som er udviklet til at fungere sammen med din Dell-computer. Brug ikke et batteri fra andre computere med din computer.

Ligesom de fleste bærbare computere bruger Dell bærbare computere lithium-ion-batterier. En type lithium-ion-batteri er lithium-ion-polymer-batteriet. Litium-ion-polymer-batterier er blevet mere populære i de seneste år og er blevet standard i elektronikbranchen på grund af kunder, der foretrækker en slank formfaktor (især med nyere ultratynde bærbare computere) og lang batterilevetid. Kendetegnende for lithium-ion-polymer-batterier er risikoen for opsvulmede battericeller.

Et opsvulmet batteri kan påvirke den bærbare computers ydeevne. For at forhindre, at yderligere skader på enhedens kabinet eller interne komponenter medfører fejlfunktion, skal man ophøre med brugen af den bærbare computer og bortskaffe det ved at frakoble vekselstrømsadapteren og lade batteriet blive afladet.

Opsvulmede batterier må ikke bruges og skal udskiftes og bortskaffes korrekt. Vi anbefaler, at du kontakter Dells produktsupport for at få valgmuligheder for udskiftning af et opsvulmet batteri i henhold til vilkårene i den gældende garanti eller serviceaftale, herunder mulighederne for udskiftning udført af en autoriseret Dell-servicetekniker.

Du kan få flere oplysninger i vores oplysninger og vejledning om et opsvulmet batteri.

 • Udvis forsigtighed ved håndtering af lithium-ion-batterier.
 • Aflad batteriet, før det tages ud af systemet.
  Aflad batteriet ved at afbryde vekselstrømsadapteren fra systemet og kun betjene systemet på batteri. Når systemet ikke længere kan tændes, når du trykker på tænd/sluk-knappen, er batteriet afladet.
 • Undlad at knuse, tabe eller sønderdele batteriet eller stikke hul på det med fremmedlegemer.
 • Undlad at udsætte batteriet for høje temperaturer eller at adskille batteripakker og celler.
 • Undlad at udøve tryk på batteriets overflade.
 • Undgå at bukke batteriet.
 • Brug ikke nogen form for værktøjer til at trykke på eller mod batteriet.
 • Hvis et batteri har sat sig fast i en enhed på grund af opsvulmning, må du ikke prøve at frigøre det, da det kan være farligt at punktere, bøje eller knuse et batteri. Kontakt Dell produktsupport for at få hjælp og yderligere instruktioner.
 • Brug af et batteri, som ikke er fra Dell, eller som er inkompatibelt, kan øge risikoen for brand eller eksplosion. Udskift kun batteriet med et kompatibelt batteri, der er købt hos Dell, og som er udviklet til at fungere sammen med din Dell-computer. Brug ikke et batteri fra andre computere med din computer. Køb altid originale batterier fra https://www.dell.com/upgrades.
 • BEMÆRK: Tilgængeligheden af Dell-mærkede dele og opgraderinger kan variere, afhængigt af hvor du befinder dig. Hvis delene ikke er tilgængelige på vores websted i dit område, skal du kontakte din lokale Dell-partner eller -forhandler (kun på engelsk – vælg din adresse).

Når batterier skal opbevares i mere end 4 dage, kan disse retningslinjer forbedre batterilevetiden:

 • Opbevar ikke batterierne igennem længere perioder, når de er isat eller tilsluttet en strømkilde. Dette omfatter AC-adaptere samt sikkerhedskurve til bærbare pc'er tilsluttet en stikkontakt.
 • Batterier til bærbare pc'er, inkl. de batterier, der opbevares i bærbare systemer, bør opbevares ved en driftsopbevaringstemperatur på 0-35 °C.
 • Batterier kan opbevares i den bærbare pc eller uden for den.
 • Oplad batterierne, før de opbevares. Den anbefalede opladningstid må ikke overskride 1 time. Typisk bør dette oplade batteriet til 80-100 % af dets kapacitet. (Der finder en vis afladning sted over tid. Opbevarede batterier forventes at aflade med 10-15 % i løbet af et fire måneder).

Batteriets tilstandsstatus på en bærbar pc fra Dell kan kontrolleres både uden for og inden for operativsystemets miljø. Batteriets tilstandsstatus angiver den aktuelle tilstand for batteriets ydeevne og lader dig afgøre, om batteriet skal udskiftes. Batteriets tilstand kan kontrolleres ved hjælp af:

 • BIOS eller UEFI (også kaldet systemopsætning)
 • Hardwarediagnosticering
  BEMÆRK:
  • Dell har en onlinediagnosticeringstest til batterier, som du kan bruge til at køre batteritesten. Gå til siden Onlinediagnosticering af batteri .
  • Testen starter automatisk.
  • Følg anvisningerne på skærmen for at opdatere eller installere SupportAssist-programmet.
 • Dell Power Manager – understøttes på bærbare Dell Inspiron-, Vostro- og XPS-pc'er, der kører Windows 11 og Windows 10.

Du kan få mere at vide om, hvordan du kontrollerer batteriets tilstandsstatus, i Dell Knowledge Base-artiklen Sådan kontrollerer du batteriets tilstandsstatus på bærbare pc'er fra Dell.

Alle genopladelige batterier bliver slidt op med tiden. Ydeevnen forringes med tid og brug.

For en typisk bruger vil der generelt blive observeret en mærkbar reduktion i batteridriftstiden efter 18 til 24 måneder. For en superbruger vil der generelt opstå en reduktion i batteridriftstiden inden for 18 måneder. Vi anbefaler, at du køber et nyt Dell-batteri til din bærbare pc, når driftstiden ikke længere imødekommer dine behov.

Du kan få mere at vide om at forlænge et batteris levetid i Dell Knowledge Base-artiklen Sådan forbedrer du ydeevnen for et batteri til en bærbar pc fra Dell.

Batteriet i en bærbar pc oplades, når pc'en er tilsluttet en strømkilde via AC-adapteren. Genopladningstiden afhænger af den bærbare pc. Hvis den bærbare pc understøtter ExpressCharge™, vil batteriet typisk være opladet til mere end 80 % af kapaciteten efter ca. en times opladning og fuldt opladet efter ca. 2 timer med den bærbare pc slukket.

BEMÆRK: Opladningstiden varierer blandt bærbare pc’er fra Dell. Du kan få flere oplysninger i brugervejledningen til din bærbare Dell-computer.

Nej, bærbare pc'er fra Dell er designet til at stoppe opladning af batteriet, når det er fuldt opladet. Når batteriet er fuldt opladet, fortsætter den bærbare Pc fra Dell med at bruge strøm fra AC-adapteren.

BEMÆRK: Dell Technologies anbefaler, at du bruger den oprindelige AC-adapter, der er specifik for din bærbare Dell-pc, for at opnå optimal ydeevne.

På de fleste bærbare pc'er fra Dell kan batteriet monteres og/eller fjernes. Men mange af de nyere bærbare pc'er er designet med ikke-udskiftelige batterier. Sådanne ikke-udskiftelige batterier kan monteres og/eller fjernes af Dells autoriserede teknikere og brugere af bærbare computere.

Du kan få mere at vide om, hvordan du udskifter et batteri på din bærbare Dell-pc, i dokumentationen til din bærbare Dell-pc.

For bærbare pc'er fra Dell med et ikke-udskifteligt batteri tilbyder Dell en service for udskiftning af batteriet mod betaling. Kontakt Dells tekniske support for at få flere oplysninger om vores service til udskiftning af batteriet.

Dell råder over en omfattende kvalifikationsproces, som alle Dells batterier valideres efter, med henblik på at sikre korrekt funktionalitet, ydelse og sikkerhed. Dell anbefaler på det kraftigste at bruge et kompatibelt Dell-batteri, der er købt hos Dell, og som er udviklet til at fungere sammen med din bærbare pc fra Dell.

Visse batterier fra tredjeparter eller batterier, der ikke kommer fra Dell, er tilgængelige på markedet med påstand om, at de er kompatible med Dells bærbare pc'er. Dell kan ikke bekræfte disse påstande eller stå inde for sikkerheden ved brug af dem på en bærbar pc fra Dell.

Batterier til bærbare pc'er fra Dell leveres med 1 års garanti. De er udviklet til optimal sikkerhed og ydelse på en kompatibel bærbar pc fra Dell og understøttes af Dells tekniske support i hele garantiperioden.

FORSIGTIG: Brug af et batteri, som ikke er fra Dell, eller som er inkompatibelt, kan øge risikoen for brand eller eksplosion. Udskift kun batteriet med et kompatibelt batteri, der er købt hos Dell, og som er udviklet til at fungere sammen med din bærbare pc fra Dell. Brug ikke et batteri fra andre computere med din computer.

Et batteri med et højere watt-tal (Wh) på det samme system under de samme driftsforhold vil generelt betyde længere driftstid. Hvis du f.eks. sammenligner det samme system, der kører de samme programmer, vil et 53 Wh-batteri levere ca. 65 % længere driftstid sammenlignet med et 32 Wh-batteri.

Batterier betragtes som forbrugsvarer, men alle batterier forringes med tid og brug. Denne garanti kan sammenlignes med bilgarantier, der ikke omfatter forbrugsvarer som dæk. Dell yder forskellige garantier på deres batterier. Du kan få mere at vide i Dell Knowledge Base-artiklen Garantisupport på batterier til bærbare pc'er fra Dell

Dell yder et års standardgaranti på Dell-batterier. Batterier er en forbrugsvare, og batteriets ydeevne reduceres over tid og brug. Denne garanti minder om bilgarantier, der ikke omfatter dele såsom dæk. Få mere at vide på siden Dell-garanti.

På en bærbar pc fra Dell, der har funktionen ExpressCharge™, vil batteriet typisk være opladet til mere end 80 % af kapaciteten efter ca. en 1 times opladning og fuldt opladet efter ca. 2 timer med den bærbare pc slukket.

For at købe et Dell-batteri til en bærbar pc fra webstedet Dell.com/support, skal du følge disse trin:

 1. Gå til webstedet Dell.com/support.
 2. Identificer din bærbare pc fra Dell
  • Klik på Download og installer SupportAssist for automatisk at registrere din bærbare pc fra Dell. Følg anvisningerne på skærmen for at installere Dell SupportAssist. Du kan finde flere oplysninger i Dell Knowledge Base-artiklen Dell SupportAssist (tidligere Dell System Detect): Overblik og almindelige spørgsmål.
  • Du kan også indtaste enten servicekoden, ekspresservicenummer eller serienummeret på den bærbare pc fra Dell og klikke på Søg.
  • Du kan også klikke på Gennemse alle produkter for manuelt at vælge din bærbare pc fra Dell fra kataloget.
 3. Klik på fanen Dele og tilbehør.
 4. Klik på Strøm til bærbar pc/notebook for at se Dele og opgraderinger til din bærbare pc fra Dell.
 5. På siden Dele og opgraderinger skal du identificere batteriet og klikke på Tilføj til indkøbskurv.
 6. Følg anvisningerne på skærmen for at gennemføre købet.
BEMÆRK: Tilgængeligheden af Dell-mærkede dele og opgraderinger kan variere, afhængigt af hvor du befinder dig. Hvis delene ikke er tilgængelige på vores websted i dit område, skal du kontakte din lokale Dell-partner eller -forhandler (kun på engelsk – vælg din adresse).

Illustration af afsnittet Dele og tilbehør på webstedet Dell.com/support

For bærbare pc'er fra Dell med et ikke-udskifteligt batteri tilbyder Dell en service for udskiftning af batteriet mod betaling. Gå til Dell Premier-webstedet , eller kontakt Dells tekniske support for at få flere oplysninger om vores service til udskiftning af batteriet.

Flere oplysninger

Anbefalede artikler

Her er nogle anbefalede artikler relateret til dette emne, der kan have din interesse.


Nyttige videoer

Forbedr batteriets levetid på en bærbar Dell-pc

Varighed: 04:28
Når de tilgængelige indstillinger for undertekster (undertekster) er tilgængelige, kan du vælge indstillinger for sprog ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Kontrollér tilstanden for batteriet på din bærbare pc

Varighed: 02:34
Når de tilgængelige indstillinger for undertekster (undertekster) er tilgængelige, kan du vælge indstillinger for sprog ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.

Maksimer batteriets driftstid på din bærbare computer

Varighed: 01:25
Hvis de er tilgængelige, kan der vælges indstillinger for undertekster (undertekster) ved hjælp af ikonet Indstillinger eller CC på denne videoafspiller.


Batteri StrømGå til vores websted for batteri og strøm for at få flere ressourcer og oplysninger.

Egenskaber for artikel


Berørt produkt

Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Mobile Workstations

Sidste udgivelsesdato

12 dec. 2023

Version

22

Artikeltype

How To