Siirry pääsisältöön
 • Tee tilauksia nopeasti ja helposti
 • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
 • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
 • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Usean näytön vianmääritys Dell-järjestelmissä

Yhteenveto: Tietoja usean näytön ongelmien vianmäärityksestä. Katso tietoja yleisimmistä vianmääritysvaiheista, joilla voit ratkaista näyttöongelmia käytettäessä useita näyttöjä.

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö


Oireet

  

Katso, miten voit tehdä vianmäärityksen näyttöongelmille, kuten näyttöä ei havaittu tai näyttöön ei tule virheilmoitusta, kun käytät tietokoneeseen liitettyä useita näyttöjä.

 • Kannettava ei tunnista näyttöä.
 • Tietokone, joka ei tunnista toista näyttöä tai useita näyttöjä.
 • Toinen näyttö tai useita näyttöjä ei näy.
 • Windows ei tunnista toista näyttöä tai useita näyttöjä.

Jos yrität määrittää useita näyttöjä, katso lisätietoja Dellin tietämyskannan artikkelista:

Syy

Usean näytön ongelmat voivat johtua viallisista videokaapeleista, näytön virheellisistä asetuksista tai Windowsin virheellisistä asetuksista tai vanhentuneista näytönohjaimista.

Tarkkuus

On tärkeää tarkistaa, liittyykö ongelma tietokoneen näyttöön, näytönohjaimeen (GPU) tai videoasetuksiin. Helppo tapa tunnistaa tämä on liittää tietokone varmasti toimivaan ulkoiseen näyttöön tai televisioon ja varmistaa, että näytön (S-video, VGA, DVI, HDMI tai DisplayPort) kaapelit on liitetty kunnolla tietokoneen ja näytön videoportteihin.

Lisätietoja Dell-tietokoneen liittämisestä näyttöön tai televisioon on Dellin tietämyskannan artikkelissa Näytön liittäminen Dell-tietokoneeseen.

Näyttökaapelin tai LCD-näytön vauriot voivat aiheuttaa suorituskykyongelmia. LCD-näytössä voi näkyä oireita, kuten LCD-näyttö lakkaa toimimasta, toimii ajoittain, värit eivät täsmää, välkkyvät, näyttö näyttää vaaka- tai pystyviivoja, jos näyttökaapelit tai LCD-näyttö ovat vioittuneet.

Jos havaitset fyysisen vian, kysy Dellin tekniseltä tuelta lisää alueella käytettävissä olevista korjausvaihtoehdoista. Jos vikaa ei ole, jatka seuraavaan vaiheeseen.

Dell-näytöissä on STFC (Self-Test Feature Check) -diagnostiikkatyökalu (Integrated Self-Test Technology), joka auttaa määrittämään, johtuuko näytön poikkeavuus itse Dell-näytöstä vai näytönohjaimesta (GPU) ja tietokoneen asetuksista.

Kun havaitset näytössä välkkymistä, vääristymiä, selkeysongelmia, kuvasumeutta tai rakeisuutta, vaaka- tai pystysuoria viivoja tai värihaalistumista, on aina hyvä käytäntö eristää näyttö suorittamalla Dell-näytön diagnostiikkatarkistus.

Lisätietoja Dell-näytön diagnostiikkatarkistuksen suorittamisesta on Dellin tietämyskannan artikkelissa Dell-näytön diagnostiikkatestin suorittaminen.

HUOMAUTUS: Self-test feature check (STFC) auttaa tarkistamaan, toimiiko Dell-näyttö normaalisti erillisenä laitteena. Tarkistamiseen näytön poikkeavuuksien kuten välkkymisen, vääristymien, selkeysongelmien, kuvan sumeuden, vaaka- tai pystyviivojen ja värihaalistumisen.
 
HUOMAUTUS: Integrated Self Test (BIST) -testin voi suorittaa vain, kun vähintään yksi videokaapeli on irrotettu ja Dell-näyttö on toimintatestitilassa.

Voit palauttaa Dell-näytön oletusasetukset seuraavasti:

 1. Avaa näyttövalikko painamalla näytön painiketta 3.
 2. Valitse valikosta Muut-vaihtoehto painikkeella 1 tai 2 ja valitse painikkeella 3.
 3. Valitse valikosta Factory Reset -vaihtoehto painikkeella 1 tai 2 ja valitse painikkeella 3.
 4. Vahvista palautus painikkeella 3.
HUOMAUTUS: Dell-näytön nollausohjeet voivat vaihdella. Katso mallikohtaiset ohjeet Dell-näytön ohjeista.

Dell suosittelee päivittämään laiteohjaimet ja BIOSin ajoitettujen päivitysten yhteydessä. Nämä laiteohjaimet ja BIOS-päivitykset voivat sisältää ominaisuuksien parannuksia tai muutoksia, jotka auttavat pitämään järjestelmän ohjelmiston ajanmukaisena ja yhteensopivana muiden tietokonemoduulien (laitteistot ja ohjelmistot) kanssa sekä parantavat järjestelmän vakautta.

Päivitä seuraavat laiteohjaimet, jotta kuvaominaisuudet toimivat optimaalisesti eikä yleisiä kuvaongelmia ilmene:

 • BIOS
 • Piirisarjan ohjain
 • Näytönohjaimen (GPU) ohjain
 • Näytön ohjain

Lisätietoja laiteajurin lataamisesta ja asentamisesta Dell-tietokoneeseen on Dellin tietämyskannan artikkelissa Dell-ajurien lataaminen ja asentaminen.

Windows-päivitykset tukevat Windows-käyttöjärjestelmää monella tavalla. Windows-päivitykset voivat ratkaista tiettyjä ongelmia, suojata hyökkäyksiltä tai lisätä uusia ominaisuuksia käyttöjärjestelmään.

Windows Updaten suorittaminen Microsoft Windows 11:ssä tai Windows 10:ssä?

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-kohtaa ja valitse Asetukset.
 2. Valitse Asetukset-paneelista Päivittäminen ja suojaus.
 3. Valitse vasemmanpuoleisesta paneelista Windows Update.
 4. Valitse oikeanpuoleisesta paneelista Tarkista päivitykset.
 5. Käynnistä tietokone uudelleen, kun olet ladannut ja asentanut päivitykset.

Näyttöasetukset, kuten virkistystaajuus, tarkkuus ja virranhallinta, voivat vaikuttaa Dell-näytön suorituskykyyn. Näyttöasetusten muuttaminen voi ratkaista monenlaisia kuvaongelmia.

Lisätietoja Dell-tietokoneen kirkkauden, virkistystaajuuden ja tarkkuuden muuttamisesta on Dellin tietämyskannan artikkelissa Videoasetusten muuttaminen tai tekstin parantaminen Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä.

Järjestelmän palauttaminen on Windowsin sisäinen työkalu käyttöjärjestelmän suojaamiseen ja korjaamiseen. Jos tietokoneessa menee vikaan, käytä järjestelmän palauttamista ennen tietokoneen palauttamista tehdasasetuksiin.

Katso, miten voit käyttää järjestelmän palauttamista Microsoft Windowsissa.

Lisätietoja

Usein kysytyt kysymykset

 • Microsoft Windows 11
 • Microsoft Windows 10
 • Microsoft Windows 8 tai 8.1
 • Microsoft Windows 7

Parhaan kokemuksen takaamiseksi suositellaan, että näyttöjen tekniset tiedot vastaavat toisiaan (näytön koko ja suurin tuettu tarkkuus). Voit liittää erikokoisia ja -tarkkuuksisia näyttöjä tietokoneen vapaaseen videoporttiin.

Useimmat kannettavat tukevat yhtä ulkoista näyttöä, joka voidaan liittää vapaaseen videoporttiin (VGA, DVI, HDMI tai DisplayPort). Katso tietokoneen käyttöoppaasta, kuinka montaa näyttöä se tukee samanaikaisesti.

Telakointiasemien tai porttitoistimien avulla voit liittää tietokoneeseen useita näyttöjä ja muita laitteita.

HUOMAUTUS: Joissakin kannettavissa tietokoneissa voi olla ensisijaisena näyttönä vain LCD-näyttö.

Kyllä, voit liittää television tietokoneeseen toissijaisena näyttönä. Tietokoneen videoportin tai liittimen on vastattava television käytettävissä olevaa videoporttia tai liitintä. Vaikka useimmissa televisioissa on HDMI, jotkin televisiot tukevat myös VGA-yhteyttä tietokoneeseen.

Kyllä, voit käyttää niitä usean näytön kokoonpanossa. Näytöt toimivat tukemillaan tarkkuuksilla ja toinen saattaa olla toista pienempi tai suurempi.

Parhaan katselukokemuksen takaamiseksi on suositeltavaa, että näytöt olisivat teknisiltä ominaisuuksiltaan samanlaiset.

Microsoft Windows 11 ja Windows 10 tukevat oletusarvoisesti useita näyttökokoonpanoja. Windows 11 ja Windows 10 voivat laajentaa tehtäväpalkin oletusarvoisesti kaikkiin liitettyihin näyttöihin täydellisellä Windows-valikkointegraatiolla.

Microsoft Windows 10:ssä on neljä näyttötilaa, joita voi käyttää painamalla näppäimistön Windows- ja P-näppäimiä.

HUOMAUTUS: Näytön pikanäppäintä Windows + P-näppäintä voi käyttää Windows 11-, Windows 10-, Windows 8- tai 8.1- ja Windows 7 -käyttöjärjestelmissä.
 • Vain tietokoneen näyttö: Windows käyttää vain ensisijaista näyttöä, ja muut näytöt ovat mustia.
 • Duplicate: Windows näyttää saman kuvan kaikissa näytöissä. Tästä on hyötyä, jos pidät esitystä ja haluat saman kuvan esimerkiksi ensisijaiseen näyttöön ja toissijaiseen näyttöön.
 • Laajentaa: Windows suurentaa ja laajentaa työpöytääsi, jolloin saat toisen näytön työskennellä. Tämä on vaihtoehto, jonka haluat, jos käytät lisänäyttöä tietokoneen näyttötilan lisäämiseksi.
 • Vain toinen näyttö: Windows sammuttaa ensisijaisen näytön ja käyttää vain toissijaista näyttöä.

Voit myös määrittää useita näyttöjä tietokoneeseen asennetun näytönohjainapuohjelman avulla. Tietokoneeseen asennetun näytönohjaimen mukaan tietokoneessa voi olla jokin seuraavista apuohjelmista:

 • Intel Graphics Control Panel tai Intel HD Graphics
 • AMD Catalyst Control Center
 • Nvidia Control Panel

Suositellut artikkelit

Seuraavassa on joitakin aiheeseen liittyviä artikkeleita, jotka saattavat kiinnostaa sinua.

Artikkelin ominaisuudet


Tuote, johon asia vaikuttaa
Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Alienware and Dell Gaming Monitors, C Series, D Series, E Series, Legacy Monitors, P Series, S Series, SE Series, UltraSharp Premier (UP) Series, UltraSharp (U) Series , G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations ...
Edellinen julkaisupäivä

15 huhtik. 2024

Versio

9

Artikkelin tyyppi

Solution