Siirry pääsisältöön
  • Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Windows 8/8.1 -päivitys- ja -asennusohjeet

Yhteenveto: Windows 8/8.1 -käyttöjärjestelmän yksityiskohtaiset asennusohjeet, mukaan lukien DVD-/USB-levyn päivitys sekä määritys ja mukauttaminen.

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö


Oireet

Sisällysluettelo:

  1. Windows 8/8.1 -asennuslevyn hankkiminen
  2. Puhdas Windows 8/8.1 -asennus
  3. Windows 8 -päivitys jälleenmyyjän DVD-levyltä tai USB-asemasta
  4. Windows 8/8.1 :n postinstallation-toiminnot

Tämä artikkeli sisältää yksityiskohtaiset ohjeet Puhtaaseen Windows 8/8.1 -asennukseen tietokoneeseen, DVD-/USB-päivityksen asennusohjeet sekä asennuksen määritystä ja mukauttamista.


Windows 8/8.1 -asennuslevyn hankkiminen

Jos tarvitset levyn, jolla voit korjata käyttöjärjestelmän tai palauttaa sen alkuperäisestä näköistiedostosta, siirry Media Backup - sivulle ja katso lisätietoja palautuslevyjen luomisesta Dell-tietokoneesta tai näköistiedoston lataamisesta verkosta.

Lisätietoja näköistiedoston luomisesta Dellin käyttöjärjestelmän palautustyökalulla on tietämyskannan artikkelissa Dell-käyttöjärjestelmän palautusnäköistiedoston lataaminen ja käyttäminen Microsoft Windowsissa.


Puhdas Windows 8/8.1 -asennus

  1. Aseta Windows 8/8.1 -DVD-levy optiseen asemaan ja käynnistä tietokone uudelleen. Valitse parhaiten tietokonetta vastaava vaihtoehto:
    Vaihtoehto 1

    Jos tietokoneessa ei ole UEFI BIOSia, napauta Dell-logonäytössä F12-näppäintä toistuvasti, kunnes näet Please Select Boot Device: -valikon. Valitse CD/DVD/CD-RW Device ja paina Enter-näppäintä.

    Vaihtoehto 2

    Jos tietokoneessa on UEFI BIOS, napauta Dell-logonäytössä F2-näppäintä toistuvasti, kunnes UEFI-valikko avautuu. Toimi seuraavasti:

    1. BIOSin tyypin mukaan Boot-osa on etsittävä ylä- ja alanuolinäppäimillä. Varmista seuraavat:
      • käynnistystila on UEFI
      • Secure Boot -asetus on Disabled
      • käynnistyslaitteiden järjestysluettelon ensimmäinen kohta on joko CD/DVD/CDRW tai Internal ODD Device.
    2. Tallenna muutokset ja käynnistä tietokone uudelleen sulkemalla UEFI.
    Windows 8/8.1 -asennus avautuu.
  2. Valitse asennettava kieli, ajan ja valuutan muoto sekä näppäimistö tai syöttötapa ja valitse Next (Seuraava).
     
  3. Valitse Install Now (Asenna nyt).
    Tuotetunnusnäyttö avautuu.
     
  4. Paikanna tuotetunnus ja kirjoita se kenttään. Jatka valitsemalla Next (Seuraava).
     
    HUOMAUTUS:

    Tuotetunnus on 25 merkin järjestys, joka on erotettu viivoilla.
    Jos kirjoitit oikean tunnuksen kenttään, seuraavalla rivillä näkyy teksti Your product key works! Jatka, kun olet valmis
    Jos kirjoitit kenttään väärän tunnuksen, rivillä näkyy teksti This product key didn't work. Please check it and try again, or try a different key (Tuotetunnus ei toiminut. Tarkista se ja yritä uudelleen tai kokeile eri tunnusta)

    Lisätietoja on artikkelissamme, jossa käsitellään Windows 8/8.1 -tuotetunnuksia. Dell-tietokoneisiin tehtaalla asennetuissa Windows 8- ja 8.1-versioissa ei tarvita tuotetunnusta.

  5. Hyväksy käyttöoikeusehdot License Terms (Käyttöoikeusehdot) -näytössä. Hyväksy ehdot valitsemalla näytön alareunassa oleva valintaruutu ja jatka valitsemalla Accept (Hyväksy).
     
  6. Valitse Valitse Haluamasi asennustyyppi -näytössä Mukautettu: Asenna vain Windows (kokeneet käyttäjät).
     
  7. Valitse Minne haluat asentaa Windowsin? -näytössä Aseman asetukset (lisäasetukset). Muista, että seuraavassa vaiheessa poistetaan kaikki tietokonettasi koskevat tiedot , joten muista varmuuskopioida säilytettävät tiedostot. Poista kaikki näkyvät osiot puhdasta asennusta varten korostamalla jokainen yksitellen ja valitsemalla Delete (Poista). Kun olet poistanut kaikki osiot, valitse Varaamaton tila ja valitse Uusi. Luo uudet Windows 8/8.1 -osiot valitsemalla Apply (Käytä) ja valitse Next (Seuraava).
     
  8. Tietokoneellesi on ladattu uusi Windows-asennus.
  9. Tietokone käynnistyy uudelleen useita kertoja. Asennus voi kestää jonkin aikaa.
     
  10. Kun windows on asennettu uudelleen, sinun on tehtävä alkuperäinen Windows-määritys. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Uuden Dell-tietokoneen (Windows 8/8.1) asentaminen

Alkuun


Windows 8/8.1 -päivitys jälleenmyyjän DVD-levyltä tai USB-asemasta

  1. Aseta Windows 8/8.1 -DVD-levy optiseen asemaan. Jos käytät USB-asemaa, avaa USB-aseman kansio Resurssienhallinnassa ja valitse Setup.exe
    . Windows 8/8.1 -asennus avautuu näyttöön.
     
  2. Valitse Go online to install updates now (recommended) (Asenna päivitykset verkosta nyt (suositus) ja valitse Next (Seuraava).
    Product Key (Tuotetunnus) -näyttö avautuu.
     
  3. Paikanna tuotetunnus ja kirjoita se kenttään. Jatka valitsemalla Next (Seuraava).
     
    HUOMAUTUS:

    Tuotetunnus on 25 merkin järjestys, joka on erotettu viivoilla.
    Jos kirjoitit oikean tunnuksen kenttään, seuraavalla rivillä näkyy teksti Your product key works! Jatka, kun olet valmis
    Jos kirjoitit kenttään väärän tunnuksen, rivillä näkyy teksti This product key didn't work. Please check it and try again, or try a different key (Tuotetunnus ei toiminut. Tarkista se ja yritä uudelleen tai kokeile eri tunnusta)

    Napsauttamalla tätä saat lisätietoja Windows 8/8.1 -tuotetunnuksista. Dell-tietokoneisiin tehtaalla asennetuissa Windows 8- ja 8.1-versioissa ei tarvita tuotetunnusta.

 

Alkuun


Windows 8/8.1 :n postinstallation-toiminnot

Alkuun


  • Hyväksy käyttöoikeusehdot Käyttöoikeusehdot-näytössä. Hyväksy ehdot valitsemalla näytön alareunassa oleva valintaruutu ja jatka valitsemalla Accept (Hyväksy).
     
  • Valitse Valitse säilytettävät tiedostot -näytössä asetusten ja tiedostojen säilytystaso. Saat lisätietoja valitsemalla näytön alareunasta Help Me Decide -vaihtoehdon, jossa on tietoja siitä, mitä kussakin valinnassa on ja mitä ei säilytetä. Kun olet tehnyt valintasi, jatka valitsemalla Next (Seuraava).
     
  • Making sure you're ready to install -näyttö tarkistaa laitteiston ja ohjelmiston yhteensopivuuden Windows 8/8.1 -käyttöjärjestelmän kanssa.
     
  • Kun olet valmis, näet luettelon kohteista, joihin What needs your attention -sivun Windows 8/8.1 -päivitys voi vaikuttaa. Siirry Windows 8/8.1 -päivityksen tarkistuslistaan, jossa on tietoja tietokoneesi Windows 8/8.1 -tuesta sekä ohjaimista ja ohjelmistoista, jotka on ehkä päivitettävä tai poistettava ennen Windows 8/8.1 -päivitystä.
    Jatka poistamalla joidenkin sovellusten asennus tai käynnistämällä ne uudelleen. Etene listassa alusta loppua kohti, kunnes näytön alareunassa oleva Refresh (Päivitä) -painike muuttuu Next (Seuraava) -painikkeeksi. Jatka valitsemallaNext (Seuraava).
     
    HUOMAUTUS: Windows 8/8.1 -asennus on ehkä käynnistettävä uudelleen useita kertoja, jotta eteenpäin voidaan siirtyä What needs your attention -sivulta.
    Jos olet poistanut ohjelmiston asennuksen manuaalisesti, mutta se näkyy edelleen manuaalisesti poistettavana, käynnistä tietokone uudelleen ja käynnistä Windows 8/8.1 -asennus uudelleen.
  • Aloita asennus valitsemalla Ready to install (Valmis asentamaan) -ikkunan oikeasta alareunasta Install (Asenna) -painike.
     
  • Tietokone käynnistyy uudelleen useita kertoja. Asennus voi kestää jonkin aikaa.
     
  • Windows 8/8.1 käynnistyy ensimmäisen kerran. Siirry Asennuksen jälkeiseen Windows 8/8.1 -versioon.
    1. Mukauta - valitse Windows 8/8.1 -väriteema valitsemalla väri. Asetusta voi muuttaa myöhemmin.
       
    2. Langaton : aloita Windows-tiedostojen päivittäminen muodostamalla yhteys langattomaan verkkoon. Jos verkkosi ei lähetä verkkonimeään (SSID), valitse näytön alareunasta Connect to a hidden wireless network (Muodosta yhteys piilotettuun langattomaan verkkoon). Jos langaton verkko ei näy, valitse myöhemmin Yhdistä langattomaan verkkoon.
      Kun olet valinnut langattoman verkkosi, valitse näytön alareunasta Connect (Yhdistä).
       
    3. Asetukset - Dell Technologies suosittelee, että Express Settings -toiminnolla määritetään Windows-päivitykset automaattisesti ja määritetään automaattiset säätimet tietokoneen suojausta varten.
       
    4. Kirjaudu omalle tietokoneellesi - kirjaudu sisään Microsoft-tilillä tai kirjaudu paikallisella tilillä.
       
    5. Katso määrityksen aikana näkyvä ohjevideo, jotta opit käyttämään Windows 8/8.1 -käyttöliittymää.

Syy

Ei sovellettavissa

Tarkkuus

Ei sovellettavissa

Artikkelin ominaisuudet


Edellinen julkaisupäivä

17 lokak. 2023

Versio

5

Artikkelin tyyppi

Solution