Siirry pääsisältöön
  • Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Eheytä tietokoneen kiintolevy järjestelmän suorituskyvyn parantamiseksi

Yhteenveto: Tietokoneen suorituskyvyn parantaminen eheyttämällä kiintolevy Windowsin eheytystyökalulla.

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö


Ohjeet

Eheytys, joka tunnetaan myös nimellä eheytys tai eheytys, on prosessi, jossa kiintolevyllä (HDD) olevat tiedot järjestetään uudelleen tehokasta tallennusta ja käyttöä varten.

Kiintolevyn eheyttäminen voi parantaa tietokoneen suorituskykyä ja nopeutta. Pirstoutumisen vähentämiseksi levyn optimointityökalu käyttää yleensä tiivistämistä suurempien tilojen vapauttamiseen. Tietyt levyn eheytystyökalut saattavat yrittää pitää pienemmät tiedostot yhdessä, varsinkin jos niitä käytetään usein peräkkäin.

Linux-pohjaisissa tiedostojärjestelmissä pirstoutumista ei tapahdu niin paljon, koska Linux-kirjausjärjestelmä tallentaa tiedot levyn useisiin sijainteihin ja siirtää niitä automaattisesti, kun se havaitsee pirstoutumista.

Pirstoutuneiden tiedostojen etsimistä ja yhdistämistä kutsutaan eheytykseksi. Levyn eheytys yhdistää palaset yhteen kiintolevyn kohtaan. Tämän ansiosta Windows voi käyttää tiedostoja nopeammin ja uusien tiedostojen pirstoutuminen on epätodennäköisempää.

Jos järjestelmässä ilmenee suorituskykyongelma, yritä ratkaista Dell-tietokoneen suorituskykyongelmat näiden pikaohjeiden avulla.


Miksi eheytystä tarvitaan?

Eheyttäminen voi ratkaista ja lieventää ongelmia, kuten tietokoneen hitaita nopeuksia, jumiutumisia ja pitkittyneitä käynnistysaikoja. Jos vierekkäistä tilaa ei ole tarpeeksi, täydennä tiedostoja kiintolevyllä, tiedostot voivat pirstoutua ja levyn tallennusalgoritmit erottavat tiedot niin, että ne mahtuvat käytettävissä olevaan tilaan. Eheytys yhdistää nämä pirstoutuneet tiedostot niin, että kaikki liittyvät osat kohdistetaan yhteen. Kun kiintolevy on eheyttänyt, järjestelmän suorituskyky paranee, koska kaikki sekaisin olevat tiedot järjestetään uudelleen ja tallennetaan oikein.

Levyn eheytys -apuohjelman säännöllinen suorittaminen parantaa järjestelmän suorituskykyä. Kun tietokone tallentaa tiedostoja, se jakaa tiedostot palasiksi ja tallentaa palaset kiintolevyn eri kohtiin. Windowsilta kuluu enemmän aikaa tiedostojen käyttöön, koska osien etsiminen vaatii enemmän kiintolevyn lukukertoja.

Joitakin kiintolevyjen pirstoutuneiden tietojen oireita ovat:

  • Hitaat sovellukset
  • Järjestelmä kaatuu ja lakkaa vastaamasta
  • Hitaat varmuuskopiointiajat
  • Pienemmät tiedonsiirtonopeudet
  • Hitaat käynnistysajat

Kuinka usein kiintolevy on eheytettävä?

Kiintolevyn eheytystiheys riippuu sen käytöstä. Jos sammutat tietokoneen jokaisen käyttökerran jälkeen, Windowsin integroitu eheytysapuohjelma ei ehkä toimi automaattisesti. Tällaisissa tapauksissa suositellaan eheytysapuohjelman suorittamista kerran kuukaudessa kiintolevyasemalla (HDD).

SSD-levyjen eheyttämistä ei suositella.


Levyn eheytyksen suorittaminen Windows 11: ssä tai Windows 10: ssä

  1. Valitse Käynnistä ja etsi ja avaa Eheytä ja optimoi asemat.

    Eheytä ja optimoi asemat -vaihtoehto Windowsin Käynnistä-valikossa

  2. Valitse Optimoi asemat -ikkunassa eheytettävä kiintolevy ja valitse sitten Optimoi. Jos kiintolevy ei näy luettelossa, yritä liittää kiintolevy uudelleen tai valitse Advanced View -vaihtoehto.

    Optimoi asema tai Windowsin eheytysapuohjelman aloitusnäyttö

  3. Kiintolevy analysoidaan ja eheytytetään.

    Eheytys käynnissä

  4. Kun eheytys on valmis, nykyinen tila näkyy OK.

    Eheytys on valmis


Levyn eheytyksen vianmääritys

Jos Levyn eheytyksen suorittamisessa ilmenee ongelmia, kokeile seuraavia toimia:

  • Sulje muut ohjelmat, ennen kuin aloitat levyn eheytyksen. Sulje myös taustalla käynnissä olevat ohjelmat.
  • Katkaise Internet-yhteys ja poista virustorjuntaohjelmat sekä vakoiluohjelmien torjuntaohjelmat käytöstä.
  • Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojana tai järjestelmänvalvojaryhmän jäsenenä suorittaaksesi levyn eheytystoiminnon.
  • Tarkista, onko tietokone osa jotakin verkkoa. Verkkokäytännöt voivat estää Levyn eheytyksen suorittamisen. Korjaa tilanne poistamalla tietokone verkosta.
  • Tarkista, että eheytettävällä kiintolevyllä on vähintään 15 % vapaata tilaa.

Virheilmoitukset

Jos viesti Aseman sisältö on muuttunut: Uudelleenkäynnistyksen tulee näkyviin, kun levyn eheytys suoritetaan, katso Microsoft Knowledge Base -tietokannan artikkeli Aseman sisältö on muuttunut: Käynnistä viesti uudelleen, kun käytät levyn eheytysTämä hyperlinkki johtaa Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon..


Usein kysytyt kysymykset

Seuraavassa on joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä levyn eheyttämisestä.

SSD-asemien eheyttämistä ei suositella.

Levyn eheytyslaite yhdistää fragmentit yhdeksi levyaseman alueeksi. Windows voi käyttää tiedostoja nopeammin, ja uudet tiedostot eivät todennäköisesti pirstoudu.

Kiintolevyn koosta ja pirstoutuneesta asemasta riippuen levyn eheytystoiminto voi kestää muutamasta minuutista useisiin tunteihin. Tietokonetta voidaan edelleen käyttää eheyttämisen aikana.

Jos tietosi on tallennettu alueelle, jossa on huonoja sektoreita, voit tutkia niitä ja estää eheytyksestä johtuvien vahinkojen syntymisen.

Artikkelin ominaisuudet


Edellinen julkaisupäivä

03 toukok. 2024

Versio

7

Artikkelin tyyppi

How To