Gå vidare till huvudinnehållet
 • Lägg beställningar snabbt och enkelt
 • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
 • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
 • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Problem vid användning av UHD-skärmar (4K x 2K) och UHD + (5K x 3K)

Sammanfattning: Så här felsöker du problem med liten text och teckensnitt på Dell UHD och UHD +-skärmar.

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll


Upplösning


Den här artikeln innehåller information om text och ikoner som är för små och andra problem som är förknippade med att använda Ultra High Definition UHD 4K x 2K) och (UHD + 5K x 3K) skärmar.


UHD & UHD +-egenskaper för bildskärmar.

De nyaste Ultra-High-Definition-skärmarna (UHD) kallas även (4K x 2K) och Ultra-High Definition plus-bildskärmar (UHD +) kallas även för bildskärmar (5K x 3K).

UHD-bildskärmar har en nominell upplösning på 3840 x 2160 pixlar (dubbla upplösningen på 1920 x 1080) och UHD +-bildskärmar har en nominell upplösning på 5120 x 2880 (2,6666 x 1920 x 1080-upplösning).

Både UHD och UHD + ger otroligt klar och skarp upplösning för filmer och foto bilder.


Användningsproblem med UHD & UHD +-skärmar

När varje ny HD-skärm kommer in på marknaden finns det problem med dessa bildskärmar som uppstår på grund av hur bildskärmens utseende ändras när du byter från en lägre upplösning till en skärm med extremt hög upplösning. Bildskärmar med extremt hög upplösning har 2 till 2,6666 gånger så många pixlar som standardbildskärmar.

Det här ger en otrolig upplösnings detaljrikedom på skärmen, men det kan göra att bilder som har utformats med fasta pixelvärden visar otroligt små och svåra att se (dessa kallas skalningsproblem). Bilder som definieras av skärm procent påverkas inte av ändringen till skärmar med extremt hög upplösning.

Om det finns en blandning av skalbara och icke-skalbara objekt i ett dokument eller HTML-sida kan detta orsaka skillnader i visningsförhållande mellan de objekt som normalt kan återges på en 1920 x 1080-skärm. Microsoft Office 2013/365 har utformats för att byggas ut, men om storleken på den inbäddade bilden i ett Word-dokument definieras av pixlar i stället för procent, kommer bilden att återges mindre än väntat i de flesta fall.

De vanligaste problemen som rapporteras med dessa skärmar är följande:

 • Liten text & små ikoner: Användarna måste vara medvetna om förhållandet mellan pixel definierade upplösningar och resultatet av att använda en högre definition (högre pixel koncentration) visar att standardstorleken på både text och ikoner minskar och kan vara oläslig.
 • Bilder visas överst till vänster i fönstret: Det här är ett resultat av att du använder en högre definitions skärm (högre pixel koncentration), vilket resulterar i att objekt som har en definierad pixelstorlek visas längst upp till vänster i fönstret. Poster som definieras i procent av visningsområdet i stället för pixlar påverkas inte av detta.
 • Rätt upplösning visas inte: Det finns många orsaker till problemet.
  • Grafikkortet är inte UHD +/UHD-kompatibelt: Grafikkort som är anslutna till UHD +/UHD-upplösning (5120 x 2880 eller 3840 x 2160) bör bekräftas att de stöder standard upplösningarna för de nya bildskärmarna och har de portar som krävs för den nya skärmen.
  • Bildskärmen är inte korrekt ansluten till grafikkortet: UHD-bildskärmar har specifika anslutningskrav såsom DisplayPort 1,2-kompatibilitet eller nedsatt HDMI-uppdateringsfrekvens. UHD + har samma krav utöver de dubbla DisplayPort-anslutningarna (krävs eller 5120 × 2880-upplösning).

Under nästan alla omständigheter kan justeringar av DPI-och HTML-skalning lösa problem med Image-bildskärmar.

Fel som visas vid förväntad upplösning löses ofta med en kombination av att se till att bildskärmen är ansluten till systemet i enlighet med användarhandboken för skärmen, eliminerar kabel adaptrar och ser till att grafikkortet och grafikdrivrutinen uppfyller minimikraven för UHD-eller UHD +-skärmen.


Program från tredje part

Menyer i program från tredje part kan också Visa extremt liten text. I många fall kan det hända att programmet har skalningsalternativ i programmet så att användaren kan justera textstorleken på menyerna. Ett exempel är Adobe Photoshop (bild 1):

SLN297129_sv__1photoshopscaling
Bild 1: Adobe Photoshop exempel på skalnings inställningar

Dell har ingen kontroll över skalnings kapaciteten hos program från tredje part (Adobe, Corel, speltillverkare etc.) och det tekniska supportteamet för programmet bör kontaktas för scailing-problem i sina produkter.


Artikelegenskaper


Berörd produkt

Dell U3415W, Dell UP2715K

Senaste publiceringsdatum

25 maj 2021

Version

4

Artikeltyp

Solution