Gå vidare till huvudinnehållet
  • Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Stöd för Dell EMC OpenManage-integrering för Microsoft System Center för Microsoft Endpoint Configuration Manager och för System Center Virtual Machine Manager

Sammanfattning: Innehåller en översikt och information om Dell EMC OpenManage-integrering för Microsoft System Center, för Microsoft Endpoint Configuration Manager och System Center Virtual Machine Manager. OMIMSSC möjliggör livscykelhantering av PowerEdge-servrar med hjälp av iDRAC. OMIMSSC erbjuder driftsättning av operativsystem, Dell EMC HCI-lösningar för att skapa Microsoft Windows-servrar, korrigering av maskinvara, uppdatering av fast programvara och underhåll av servrar och modulsystem. Integrera OMIMSSC med Microsoft Endpoint Configuration Manager för hantering av PowerEdge-servrar i traditionella datacenter. Integrera OMIMSSC med System Center Virtual Machine Manager för hantering av PowerEdge-servrar i virtuella miljöer och molnmiljöer. ...

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll


Instruktioner

Dell EMC OpenManage-integrering för Microsoft System Center

Dell EMC OpenManage-integrering för Microsoft System Center för Microsoft Endpoint Configuration Manager (tidigare System Center Configuration Manager) och Virtual Machine Manager

 
Obs! Det här erbjudandet är inaktuellt. Se den här länken för den senaste OpenManage Enterprise-integreringen för Microsoft System Center.
 
  • Inbyggd hantering av PowerEdge-servrar och Dell EMC-lösningar för Microsoft Azure Stack HCI
  • Konsolbaserade erbjudanden är tillgängliga för integrering med Microsoft System Center Operations Manager, Microsoft Endpoint Configuration Manager och System Center Virtual Machine Manager

OpenManage-integrering för Microsoft System Center (OMIMSSC) levereras som en enhet med integrering för Microsoft System Center-produktsviten. Genom att möjliggöra inbyggd åtkomst till iDRAC (Integrated Access Controller) ger OpenManage-integreringar realtidsåtkomst till OpenManage-innovationer direkt från konsolerna Microsoft System Center Operations Manager, Endpoint Configuration Manager (tidigare System Center Configuration Manager) och Virtual Machine Manager. Lösningsekosystemet Dell EMC OpenManage möjliggör branschledande synlighet och kontroll över hela infrastrukturen – server, operativsystem och hypervisor.

 

Datacenter diskussion

Konsoler för OpenManage-integreringar för Microsoft System Center

OpenManage-integreringar för Microsoft System Center har stöd för inbyggd hantering av PowerEdge-servrar och Dell EMC-lösningar för Microsoft Azure Stack HCI. Konsolbaserade erbjudanden är tillgängliga för integrering med Microsoft System Center-konsoler: (1) Operations Manager, (2) Endpoint Configuration Manager och (3) Virtual Machine Manager.
OpenManage-integrering för Microsoft System Center Operations Manager är ett tillägg som gör det möjligt att övervaka enheter och program i ett datacenter med Microsoft System Center—Operations Manager-konsolen (SCOM). Dell EMC OMIMSSC-enheten är en integrering med Microsoft SCOM för att upptäcka, inventera, övervaka tillståndet och generera prestandamått och varningar för Dell EMC PowerEdge-servrar och rack-workstation-datorer som upptäcks via agentfri iDRAC med hjälp av WS-Man-, chassi- eller modulsystem (inklusive PowerEdge MX7000) och nätverksswitchar. Äldre hanteringspaket för att kunna utföra agentbaserad övervakning av PowerEdge-servrar och rack-workstation-datorer genom att använda iDRAC Service Module , en OMSA-agent. Mer information finns i Stöd för Dell EMC OpenManage-integrering med Microsoft System Center för System Center Operations Manager.
OpenManage-integrering för Microsoft System Center för Endpoint Configuration Manager, tidigare System Center Configuration Manager, ger agentfri, OS- och hypervisoroberoende konfiguration och distribution samt enhetliga BIOS- och firmwareuppdateringar för PowerEdge-servrar som stöds. Automatiserade processer minskar de steg, den tid och de kostnader som krävs för att konfigurera PowerEdge-servrarna från ett tillstånd utan operativsystem och för att förbereda fjärrdistribution av enskilda operativsystem inom operativsystem från flera leverantörer och hypervisormiljöer.
OpenManage-integrering för Microsoft System Center Virtual Machine Manager tillhandahåller agentfria automatiserade operativsystem från flera leverantörer, hypervisordistribution, Hyper-V-, VMware- och Linux-distributioner, Windows Server HCI- och klusterdistributioner och maskinvarukonfiguration, enhetliga uppdateringar av BIOS, drivrutiner och fast programvara, inklusive automatiserad uppdatering via Microsoft Cluster-Aware Updating (CAU) utan att arbetsbelastningar som körs påverkas.
 
 

Servervy för OpenManage-integration med Microsoft System Center

Förbättringar av OpenManage-integrering för Microsoft System Center-version för Endpoint Configuration Manager och System Center Virtual Machine Manager

Dell EMC förbättrar ständigt OpenManage Integration för Microsoft System Center för Endpoint Configuration Manager och Virtual Machine Manager.

Nya funktioner i OpenManage-integrering för Endpoint Configuration Manager och Virtual Machine Manager 7.3

  • Stöd för Microsoft Endpoint Configuration Manager (MECM) version 2103 och 2010.
  • Stöd för System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) 2019 UR3, 2019 UR2 och 2016 UR10.
  • Stöd för anpassad HTTPS-certifikathantering.
  • Stöd för klusternoder för drivrutinsuppdateringar.
  • Support för den senaste 15:e generationens PowerEdge-servrar, se stödmatrisen för modeller som stöds i användarhandboken.
  • Stöd för att skapa kluster med AX-6515- och RN440-noder.
  • Stöd för WinPE-drivrutinsinstallation med hjälp av Dell EMC OpenManage Server Driver Pack.
  • Stöd för distribution av Dell EMC OMIMSSC-enhet för OpenManage-integrering för Microsoft Endpoint Configuration Manager (MECM) och System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) version 7.3 på VMware ESXi 6.5, 6.7 och 7.0 med hjälp av .ova-filen tillsammans med befintligt stöd för att distribuera Dell EMC OMIMSSC-enhet för MECM och SCVMM på Hyper-V med hjälp av .vhd-filen.

I versionskommentarerna för OpenManage Integration med Microsoft System 7.3 för Microsoft Endpoint Configuration Manager och System Center Virtual Machine Manager finns en fullständig lista över förbättringar samt begränsningar, åtgärdade problem och kända problem.

Nya funktioner i OpenManage-integrering för Microsoft System Center version 7.2.1 för System Center Configuration Manager och System Center Virtual Machine Manager

  • Stöd för System Center Configuration Manager (SCCM) version 2002 och 1910.
  • Stöd för System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) 2019 UR1, 2016 UR9 och 2016 UR8.
  • Minskad filstorlek för installationsprogrammet för snabbare hämtning av enheter.
  • Säkerhetskorrigeringar för felaktig autentisering, avslöjande av information för enhetsloggar och användning av hårdkodade kryptografiska nycklar har implementerats. Mer information om säkerhetskorrigeringar finns https://www.dell.com/support/security.
  • Stöd för de senaste iDRAC9 X5-baserade PowerEdge-servrarna: se stödmatrisen för modeller som stöds i användarhandboken.

I versionskommentarerna till Dell EMC OpenManage Integration för Microsoft System Center version 7.2.1 för System Center Configuration Manager och System Center Virtual Machine Manager finns en fullständig lista över förbättringar samt begränsningar, åtgärdade problem och kända problem.

Nya funktioner i OpenManage-integrering för Microsoft System Center version 7.2 för System Center Configuration Manager och System Center Virtual Machine Manager

  • Stöd för distribution av operativsystemet Windows Server 2019.
  • Stöd för System Center Configuration Manager (SCCM) version 1902 och 1809.
  • Stöd för System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) SAC version 1807.
  • Stöd för System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) 2019.
  • Stöd för Cluster Aware Update (CAU) på Windows Server 2019.
  • Stöd för distribution av Windows Server 2019 Lagringsdirigering (S2D).

I versionskommentarerna till Dell EMC OpenManage Integration för Microsoft System Center version 7.2 för System Center Configuration Manager och System Center Virtual Machine Manager finns en fullständig lista över förbättringar samt begränsningar, åtgärdade problem och kända problem.

 
 

Dell EMC OpenManage-integrering för Microsoft System Center

Licensiering för Dell EMC OpenManage-integrering med Microsoft System Center

Licensiering för Dell EMC OpenManage-integrering med Microsoft System Center finns tillgänglig antingen som en del av paketet eller separat.

  • Utvärderingslicens: En utvärderingsversion av licensen för utvärdering av upp till fem servrar (värdar eller ej tilldelade) som importeras automatiskt efter installationen.
  • Produktionslicens för paket: Produktionslicensen för OpenManage Platinum-paket är en uppsättning licenser per enskild nod som innehåller följande produkter:
    • OpenManage-integrering för Microsoft System Center Operations Manager
    • OpenManage-integrering för Microsoft System Center för Endpoint Configuration Manager
    • OpenManage-integrering för Microsoft System Center Virtual Machine Manager
    • Integrated Dell Remote Access Controller 9 DataCenter
    • OpenManage Enterprise Advance-licens
    • Dell OpenManage Integration för VMware vCenter
    • OpenManage Integration with ServiceNow

    Paketlicensen innehåller en uppsättning licenser för en enda nod. Antalet paketlicenser ska vara lika med antalet noder som ska hanteras/övervakas.

  • Separat produktionslicens: De separata produktionslicenserna kan antingen vara variabla eller obegränsade. De separata produktionslicenserna består av två delar: en baslicens per konsol och en nodlicens. Baslicensen krävs för varje konsolintegrering. En separat baslicens krävs för användning av Dell EMC OpenManage Integration med Microsoft System Center. Antalet nodlicenser baseras på antalet servrar som ska hanteras av varje konsol.
    • Baslicens: Baslicensen berättigar till användning av en konsol. Användning av mer än en konsol kräver en separat licens för varje konsol.
    • Nodlicens: Nodlicensen berättigar till hantering av en nod (server) för att ansluta till en Microsoft System Center-konsolintegrering. Nodlicenser är tillgängliga per servergeneration. Till exempel kan en 14:e generationens nodlicens möjliggöra hantering av en 14:e generationens server. På liknande sätt skulle hantering av en 15:e generationens server kräva en 15:e generationens nodlicens. Antalet generationsnodlicenser som krävs är summan av antalet servrar i en viss generation. Det totala antalet nodlicenser som krävs är det totala antalet servrar på alla servrar i alla generationer som stöds. Mer information om servergenerationer finns i Dell PowerEdge-servrar efter generation.
      • Variabel licens: Den variabla licensen ger en licens per nod som ska motsvara antalet noder som ska hanteras/övervakas. Om en server identifieras i en konsol används en licens. Och om en server tas bort släpps en licens. Stapla flera produktionslicenser för att öka antalet servrar som stöds till summan av servrarna i de uppladdade licenserna.
      • Obegränsad licens: Den obegränsade licensen används av OpenManage Integration för Microsoft System Center för att möjliggöra övervakning eller hantering av ett obegränsat antal Dell EMC PowerEdge-servrar under en viss generation.
  • Inköpslicens: Licens(er) kan medfölja när du köper en server eller köpa dem separat genom att kontakta din lokala Dell EMC-säljare. OpenManage Portfolio Software Licensing Guide innehåller ytterligare information om licensieringsalternativ för organisationen, inklusive prisinformation.
  • Ladda ner licens: Köpt OpenManage-integrering med Microsoft System Center-licens(er) kan laddas ner från Dell Digital Locker. Licensnycklar lagras online och kan laddas ned vid behov. Om en befintlig licensnyckel inte finns i Dell Digital Locker eller om det föreligger ett problem med en licensnyckel kontaktar du Dell EMC:s tekniska support eller kundtjänst.
 
 

Dell EMC OpenManage-integrering med Microsoft System Center

Ladda ner och installera Dell EMC OpenManage Integration version 7.3 för Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM) och Microsoft System Center Virtual Machine Manager (SCVMM)

Distribuera OMIMSSC på Hyper-V 2019, 2016 eller 2012 R2

  1. Ladda ner OMIMSSC_v7.3.0.2948_for_VMM_and_ConfigMgr_A00.vhd.zip filen. Packa upp filen och flytta eller kopiera den bifogade VHD-filen till en lämplig plats i systemet där du vill lagra den virtuella OpenManage-integreringen för Microsoft System Center.
  2. Distribuera OMIMSSC-enheten VM genom att utföra följande steg:
    • I Windows Server, i Hyper-V Manager, går du till menyn Åtgärder, väljer Ny och klickar på Virtual Machine Manager. Guiden Ny virtuell dator öppnas.
    • I Innan du börjar klickar du på Nästa.
    • I Ange namn och plats anger du ett namn för den virtuella datorn. Om du vill lagra den virtuella datorn på en annan plats och sedan väljer Lagra den virtuella datorn på en annan plats klickar du på Bläddra och bläddrar till den nya platsen.
    • I Ange generation väljer du Generation 1 och klickar sedan på Nästa.
    • I Assign Memory tilldelar du den minneskapacitet som anges i förutsättningen.
    • I Konfigurera nätverk, i Anslutning, väljer du det nätverk som du vill använda och klickar sedan på Nästa.
    • I Anslut virtuell hårddisk väljer du Använd en befintlig virtuell hårddisk, bläddrar till den plats där den OMIMSSC__for_VMM_and_ConfigMgr VHD-filen finns och väljer filen. VHD-filen kommer att vara cirka 5 GB, vilket innebär att distributionen tar cirka fem till tio minuter att slutföra.
    • I Sammanfattning bekräftar du den information som du har angett och klickar på Slutför.
    • Ange värdet Antal virtuella processorer till 4, eftersom antalet processorer som standard är inställt på 1. Så här ställer du in antalet processorer:
      • Högerklicka på OMIMSSC Appliance och välj Inställningar.
      • I Inställningar väljer du Processor och ställer in Antal virtuella processorer på 4.
  3. Utför följande uppgifter när OMIMSSC-enheten startar:
    Vi rekommenderar att du väntar fem minuter innan du loggar in som administratör så att alla tjänster initieras.
    • Vid localhost-inloggning: Skriv admin.
    • I Ange nytt administratörslösenord: Skriv ett lösenord.
      Dell EMC rekommenderar att du konfigurerar och använder starka lösenord för att autentisera enhetens administratörs-, användar- och konsoltillägg.
    • I Bekräfta nytt administratörslösenord: ange lösenordet igen och tryck på Retur för att fortsätta.
    • I alternativen i listan väljer du Konfigurera nätverk, trycker på Retur och utför följande understeg:
      • I NetworkManagerTUI väljer du Ange systemets värdnamn, anger namnet på OMIMSSC-enheten och klickar på OK. Till exempel Hostname.domain.com
        Du kan ändra IP-adressen för OMIMSSC-enheten genom att välja alternativet Konfigurera nätverk. Du kan inte ändra IP-adressen eller värdnamnet för OMIMSSC-enheten efter det här.
      • Om du anger en statisk IP-adress väljer du Redigera en anslutning och sedan Ethernet0. Välj IPv4 CONFIGURATION, välj Manual och klicka på Show. Ange IP-konfigurationsadress, gatewayadress, DNS-server-IP och klicka på OK.
    • Anteckna URL:en för OMIMSSC-administratörsportalen från OMIMSSC-enheten.
      Lägg till OMIMSSC-enhetens IP-adress och FQDN i zoner för vanlig sökning och zoner för omvänd sökning i DNS.
      Enhetsloggar är tillgängliga för användare som inte är administratörer. Dessa loggar innehåller dock inte känslig information. Som en tillfällig lösning skyddar du enhetens URL

Installera OMIMSSC på VMware vSphere ESXi 6.5, 6.7 eller 7.0

  1. Ladda ned OMIMSSC_v7.3.0.2948_for_VMM_and_ConfigMgr_A00.ova.zip filen. Packa upp filen och flytta eller kopiera den bifogade OVA-filen till en lämplig plats i systemet där du vill lagra den virtuella enheten OpenManage Integration för Microsoft System Center.
  2. Distribuera OMIMSSC-enheten VM genom att utföra följande steg:
    • Starta ESXi med hjälp av IP-adressen. Inloggningssidan för VMware ESXi visas.
    • Ange användarnamn och lösenord och klicka sedan på Logga in.
    • I den vänstra rutan väljer du Virtual Machines.
    • Om du vill skapa en virtuell dator väljer du Skapa eller registrera virtuell dator. Guiden Ny virtuell dator öppnas.
      • I avsnittet Välj skapandetyp väljer du Distribuera en virtuell dator från en OVF- eller OVA-fil.
      • Klicka på Nästa.
      • I avsnittet Välj OVF- och VMDK-filer anger du ett namn för den virtuella dator som du vill skapa.
      • Klicka för att välja filer eller dra/släpp.
      • Dubbelklicka på filen OMIMSSC_xx.ova. OVA-hanteringspaketet laddas upp till installationsprocessen.
      • Klicka på Nästa.
      • I avsnittet Välj lagring väljer du den lagring eller det datalager där du vill lagra konfigurations- och VD-filerna.
      • Klicka på Nästa.
      • I avsnittet Distributionsalternativ väljer du de nätverksmappningar som krävs.
        • Som standard är diskprovisioneringsfunktionen markerad som tunn.
        • Alternativet för att automatiskt slå på den virtuella datorn är aktiverat.
      • Klicka på Nästa.
      • I avsnittet Klar att slutföras kontrollerar du den inställning som du har angett och klickar sedan på Slutför. Processen för att skapa den virtuella datorn startas. Du kan visa statusen i fönstret Senaste uppgifter.
    • Aktivera alternativet Synkronisera gästtid med värd på den virtuella dator som finns i ESXi:
      • Välj den virtuella datorn och klicka på Redigera alternativ.
      • Välj VM-alternativ.
      • Välj VMware-verktyg > Tid > Synkronisera gästtid med värd.
  3. Utför följande uppgifter när OMIMSSC-enheten startar:
    Vi rekommenderar att du väntar fem minuter innan du loggar in som administratör så att alla tjänster initieras.
    • Vid localhost-inloggning: Skriv admin.
    • I Ange nytt administratörslösenord: Skriv ett lösenord.
      Dell EMC rekommenderar att du konfigurerar och använder starka lösenord för att autentisera enhetens administratörs-, användar- och konsoltillägg.
    • I Bekräfta nytt administratörslösenord: ange lösenordet igen och tryck på Retur för att fortsätta.
    • I alternativen i listan väljer du Konfigurera nätverk, trycker på Retur och utför följande understeg:
      • I NetworkManagerTUI väljer du Ange systemets värdnamn, anger namnet på OMIMSSC-enheten och klickar på OK. Till exempel Hostname.domain.com
        Du kan ändra IP-adressen för OMIMSSC-enheten genom att välja alternativet Konfigurera nätverk. Du kan inte ändra IP-adressen eller värdnamnet för OMIMSSC-enheten efter det här.
      • Om du anger en statisk IP-adress väljer du Redigera en anslutning och sedan Ethernet0. Välj IPv4 CONFIGURATION, välj Manual och klicka på Show. Ange IP-konfigurationsadress, gatewayadress, DNS-server-IP och klicka på OK.
    • Anteckna URL:en för OMIMSSC-administratörsportalen från OMIMSSC-enheten.
      Lägg till OMIMSSC-enhetens IP-adress och FQDN i zoner för vanlig sökning och zoner för omvänd sökning i DNS.
      Enhetsloggar är tillgängliga för användare som inte är administratörer. Dessa loggar innehåller dock inte känslig information. Som en tillfällig lösning skyddar du enhetens URL
Uppgradera till 7.3 från en tidigare version av OMIMSSC med hjälp av OMIMSSC:s funktion för säkerhetskopiering och återställning av enhet.
Innan du påbörjar uppgraderingen måste du säkerhetskopiera OMIMSSC-enheten.
Service Pack-uppgradering från tidigare versioner av OMIMSSC till OMIMSSC version 7.3 är inte tillgänglig.
  1. Uppgradera till OMIMSSC version 7.3 från tidigare versioner genom att använda säkerhetskopierings- och återställningsenhetsfunktionen i OMIMSSC.
  2. Kontrollera att OMIMSSC för MECM (SCCM) och SCVMM version 7.2 eller 7.2.1 har distribuerats innan du återställer till OMIMSSC för MECM och SCVMM version 7.3.
  3. Se till att inga jobb körs. Om jobb körs väntar du tills de har slutförts.
  4. Säkerhetskopiera OMIMSSC-enhetsdata från den tidigare versionen från enhetens säkerhetskopieringskonsol.
  5. Ladda ner och installera enheten enligt installationsanvisningarna ovan.
  6. Återställ säkerhetskopierade data till OMIMSSC version 7.3 från administratörsportalen.
 

 

Resurser för OpenManage-integrering för Microsoft System Center för Endpoint Configuration Manager och System Center Virtual Machine Manager

Dokumentation

Se OpenManage-integrering för Microsoft System Center för den senaste dokumentationen.

Videor

Dell EMC Azure Stack HCI OpenManage-integrering för MS SCVMM

 

Förenkla livscykelhanteringen och ta kontroll över dina Azure Stack HCI-, datacenter- och distribuerade miljöer med OpenManage Integration for Microsoft System Center (OMIMSSC) för System Center Virtual Machine Manager, effektivisera driften och hantera mjukvarudefinierade miljöer och hybridmolnmiljöer.

Mars 2020

Skapa operationsmall för Windows OSD med OMIMSSC i SCVMM

 

Visar hur du uppdaterar WinPE ISO-filen och sedan skapar en operationsmall i OMIMSSC-konsoltillägget för SCVMM-konsolen. Information om hur du tillämpar den här mallen på målservrar finns i videon Tilldela och distribuera.

Oktober 2017

Tilldela och distribuera operationsmall i OMIMSSC

 

Visa hur du tillämpar den skapade operationsmallen på målservrar.

Oktober 2017

Licensiering i OpenManage-integrering för Microsoft System Center

 

Beskriver hur du importerar en licensfil till OpenManage Integration för Microsoft System Center när du har köpt en licens och laddat ner licensfilen från Dell Digital Store.

September 2017

Registrera och avregistrera en Microsoft-konsol med OMIMSSC

 

Beskriver hur du registrerar en SCVMM-konsol med OMIMSSC. En SCCM-konsol kan dock registreras på samma sätt med SCCM-konsolinformation. Och slutligen visar vi hur du avregistrerar Microsoft-konsolen från OMIMSSC.

September 2017

Identifiera servrar i OMIMSSC när flera Microsoft-konsoler är registrerade

 

Visar identifieringsprocessen i OMIMSSC när flera Microsoft-konsoler registreras med en OMIMSSC-enhet.

September 2017

Artikelegenskaper


Berörd produkt

OpenManage Integration for Microsoft System Center

Senaste publiceringsdatum

29 mars 2024

Version

11

Artikeltyp

How To