Gå vidare till huvudinnehållet
  • Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

SSD-disken (Solid State Drive) på min bärbara dator gör ett konstigt tjutande/surrande ljud

Sammanfattning: Den här artikeln innehåller information om det tjutande ljudet som kan höras från bärbara system som är utrustade med en SSD-disk (Solid State Drive).

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll


Symptom


Den här artikeln innehåller information om det tjutande ljudet som kan höras från bärbara system som är utrustade med en SSD-disk (Solid State Drive).



Vissa bärbara system som är utrustade med SSD-diskar (Solid State Drive) avger ett tjutande ljud när systemet är inaktivt eller bara används för lättare uppgifter.   Detta är ett normalt beteende.

För att spara energi när processorn är i viloläge kan den ställas in på att försättas i lågenergiläge, även kallat ”C-State”. Avsikten med lågenergilägen är att minska energiförbrukningen i processorn. I vissa situationer kan det hända att systemet ger ifrån sig ett surrande ljud med hög frekvens. Det surrande ljudet hörs när processorns aktivitet ändras, vid SSD-belastning eller om Universal Serial Bus-enheter (USB) är anslutna.

Obs! Det surrande ljudet förekommer i viss mån på alla bärbara datorer, men vissa användare uppfattar det som onormalt eftersom det skiljer sig från de andra mer välkända ljuden som systemen ger ifrån sig.

Ljudet kommer från processorns strömkrets och kan endast höras när processorn är i C3-strömläge (klockan stoppad eller viloläge). Ljudet genereras från processorns strömkrets och orsakas av ett fenomen som kallas den piezoelektriska effekten. När en viss spänning läggs över dessa SSD-komponenter börjar de genljuda och ge ifrån sig ljud som människor kan uppfatta (15–20 kHz).

Detta är det ljud som hörs från systemet och det indikerar inte något problem eller fel.

Om systemets BIOS har ett alternativ för C-State kan du avmarkera alternativet för att få bort bruset.


Artikelegenskaper


Senaste publiceringsdatum

21 feb. 2021

Version

3

Artikeltyp

Solution