Gå vidare till huvudinnehållet
 • Lägg beställningar snabbt och enkelt
 • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
 • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
 • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Ansluta en Dell-dator till en tv

Sammanfattning: Den här artikeln innehåller information om hur du ansluter Dell-datorn till en TV (TV).

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll


Instruktioner

Att ansluta din dator till en TV (TV) är ett snabbt och enkelt sätt att visa vad som finns på din dator direkt på din TV, eller till och med använda TV:n som en andra skärm.

Lär dig hur du ansluter en skärm till en Dell-dator.

Jämför videoportarna på datorn med de på tv:n för att se vilken video- eller skärmport de har gemensamt.

 • Stationär Dell-dator: Videoportarna eller kontakterna sitter på baksidan av datorn. Om den stationära Dell-datorn har ett särskilt grafikkort (GPU) måste du använda den videoport som finns på grafikkortet (GPU).
 • Allt-i-ett-dator från Dell: Videoportarna finns på baksidan av datorn. I dokumentationen till Dells allt-i-ett-dator finns information om huruvida datorn har stöd för videoutmatning till en sekundär bildskärm.
 • Bärbar Dell-dator: Videoportarna finns på baksidan eller på vänster eller höger sida på den bärbara datorn. Se dokumentationen för din bärbara Dell-dator.
 • Tv: Videoportarna finns vanligen på baksidan av tv:n. Se dokumentationen för din TV.
Typer av video- eller bildskärmskablar
Källa (dator) Skärm (tv, datorskärm eller projektor) Beskrivning
VGA VGA VGA är den vanligaste videokontakten som finns på många enheter. VGA-standardskärmgränssnittet är en D-subminiatyrkontakt med 15 stift. Mer information om VGA finns på https://en.wikipedia.org/wiki/Video_Graphics_Array Den här hyperlänken tar dig till en webbplats utanför Dell Technologies..
DVI DVI I DVI-gränssnittet (Digital Visual Interface) kan endast digitala videosignaler överföras. DVI-kontakten på en enhet är en av tre typer, beroende på vilka signaler som implementeras: DVI-A (endast analog), DVI-D (endast digital, Single-Link eller Dual-Link) och DVI-I (integrerad, där digital och analog kombineras i samma kontakt, och den digitala signalen kan vara Single-Link eller Dual-Link). Stiftkonfigurationen i varje typ av anslutning är unik. Mer information om DVI finns på https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface Den här hyperlänken tar dig till en webbplats utanför Dell Technologies..
HDMI HDMI HDMI (High-Definition Multimedia Interface) är en vanlig videokontakt som stöder både video- och ljudsignaler från en och samma kabel. Det finns flera versioner av HDMI-standarder och med varje ny version läggs nya funktioner till. Till exempel har HDMI version 2.0a och senare stöd för HDR-video (High Dynamic Range). Det finns fem typer av HDMI-kontakter: standard-HDMI, Dual-Link HDMI, mini-HDMI, mikro-HDMI och HDMI Automotive. Mer information om HDMI finns på https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI Den här hyperlänken tar dig till en webbplats utanför Dell Technologies..
DisplayPort (DP) eller Mini DisplayPort (mDP) DisplayPort (DP) eller Mini DisplayPort (mDP) DisplayPort kan användas för överföring av ljud och video samtidigt, men det är valfritt för båda och det ena kan överföras utan det andra. Det finns flera versioner av DisplayPort-standarder och med varje ny version läggs nya funktioner till. Till exempel har DisplayPort version 1.2 och senare stöd för MST (Multi-Stream Transport) eller kedjekoppling av kompatibla skärmar. DisplayPort-kablar och DisplayPort-portar kan ha antingen en kontakt i full storlek eller en minikontakt. De här kontakterna skiljer sig bara åt i fysisk form och DisplayPort-funktionerna är desamma oavsett vilken kontakt som används. Om du använder en Mini DisplayPort-kontakt (mDP) påverkas inte prestanda eller funktionsstöd för anslutningen. Mer information om DisplayPort finns på https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort Den här hyperlänken tar dig till en webbplats utanför Dell Technologies..
USB-C (med DisplayPort eller Thunderbolt 3) USB-C (med DisplayPort eller Thunderbolt 3) USB-C, även kallad USB typ-C, är en kontakttyp. Tillverkare kan aktivera alternativa lägen, till exempel DisplayPort, Thunderbolt 3 eller HDMI, som kan överföra både video- och ljudsignaler via samma kabel. Läs specifikationerna för enheten för att ta reda på om USB-C-porten på enheten stöder något av dessa alternativa lägen.
Obs! En USB-C-port som inte stöder det alternativa läget DisplayPort eller Thunderbolt 3 kan inte överföra video- eller ljudsignaler.
Obs! USB-C-porten kan överföra en videosignal endast när porten är aktiverad med det alternativa läget DisplayPort eller Thunderbolt 3. Se dokumentationen till din Dell-dator för att kontrollera om USB-C-porten stöder DisplayPort eller Thunderbolt 3 alternativt läge. Se vår guide till USB-C.
 
Obs! Om tv:n endast har stöd för RCA- eller kompositkontakter kan du använda en tredjepartskonverterare eller tredjepartsadapter som konverterar signalen från VGA, DVI, HDMI eller DisplayPort på datorn till RCA- eller kompositkontakten på tv:n.
Adaptrar eller konverterare för video eller skärm

Vanliga videokonverterare eller videoadaptrar
Källa (dator) Skärm (tv, datorskärm eller projektor)
VGA VGA
DVI VGA
HDMI DVI eller VGA
DisplayPort (DP) eller Mini DisplayPort (mDP) HDMI eller DVI
USB-C (med DisplayPort eller Thunderbolt 3) DisplayPort eller HDMI
Obs! Många videokonverterare eller videoadaptrar är inte dubbelriktade. De kan överföra videosignaler i en riktning, från källan (datorn) till skärmen (tv:n, datorskärmen eller projektorn). Se tabellen över vanliga videokonverterare eller adaptrar ovan för exempel på enkelriktad eller enkelriktad videokonverterare eller adapter.

Det enklaste sättet att ansluta datorn till tv:n är att använda en kabel som kan anslutas till båda enheterna. Den vanligaste typen av kontakt som finns på både datorn och tv:n är HDMI. Om video- eller skärmkontakten inte är densamma på datorn och tv:n kan du använda tabellen Vanliga videokonverterare eller videoadaptrar i avsnittet ovan för att identifiera vilken typ av konverterare eller adapter som kan fungera.

 1. Anslut datorn till tv:n med en kompatibel video- eller bildskärmskabel.
 2. Anslut de två enheterna med en 3,5 mm ljudkabel för ljud (endast om det krävs vid användning av en VGA-kabel. HDMI-, DisplayPort- och USB-C-kablar stöder både video och ljud med samma kabel).
 3. Slå på datorn och tv:n.
 4. Välj rätt ingång eller källa på tv:n. Om videoporten till exempel är märkt med HDMI 1 väljer du HDMI 1 som ingång eller källa på tv:n. Se dokumentationen till din TV för att lära dig hur du ändrar ingång eller källa.
 5. På datorn trycker du på Windows-tangenten + P-tangenten .
 6. Välj visningsläge Duplicate, Extended eller Second screen only, beroende på önskemål.

Ladda ner och installera de senaste videodrivrutinerna från webbplatsen Dell.com/support för att få optimal grafikprestanda. Mer information om hur du laddar ner och installerar drivrutinerna på en Dell-dator finns i följande artikel i Dells kunskapsbank: Ladda ner och installera Dell-drivrutiner.

Konfigurera skärmupplösning, färgdjup, uppdateringsfrekvens och teckenstorlek.

Med teknik för trådlös skärm kan du visa foton, webbinnehåll och annat från en kompatibel dator eller mobil enhet på en tv eller projektor. Detta kallas även skärmspegling, skärmsändning eller streaming till en TV. Det finns två enkla sätt att ansluta datorn trådlöst till en tv:

Obs! För att ansluta en stationär Dell-dator trådlöst till en tv måste du ha en kompatibel Wi-Fi-adapter installerad i datorn.
 • Anslut till en kompatibel smart-tv.
 • Anslut till valfri tv via en HDMI-port och USB-port med en adapter för trådlös skärm.
Anslut till en kompatibel smart-tv

Om du äger en smart-TV är chansen stor att du kommer att kunna ansluta din Windows 10-dator till smart-TV:n. Om du vill veta om din smart-tv har stöd för trådlös anslutning till en dator och hur du konfigurerar den kan du läsa dokumentationen för din smart-tv på tillverkarens webbplats.

Anslut till en HDTV med en adapter för trådlös skärm

En adapter för trådlös skärm är en enhet som gör det möjligt att visa innehållet på datorn på tv:n. Adaptern eller dongeln (kallas ibland mottagare för trådlös skärm) är en liten enhet som ansluts till tv:n via en HDMI-port och en USB-port för ström.

Det finns flera tredjepartsadaptrar för trådlös skärm tillgängliga på marknaden. Exempel på några populära adaptrar: Microsoft Wireless Display Adapter, Googles Chromecast, Rokus Streaming Stick, Amazons Fire Stick. Funktionerna för adaptrarna för trådlös skärm varierar. Mer information finns på enhetstillverkarens webbplats.

Obs! Innan du köper en adapter för trådlös skärm bör du läsa de tekniska specifikationerna för enheten för att ta reda på om enheten är kompatibel med datorn och om den är lämplig för det du vill använda den för.

Mer information om hur du konfigurerar och ansluter Dell-datorn till en TV med en trådlös skärmadapter finns i dokumentationen för den trådlösa bildskärmsadaptern.

Ytterligare information

Artikelegenskaper


Berörd produkt

Alienware, Inspiron, Legacy Desktop Models, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations, Mobile Workstations

Senaste publiceringsdatum

26 feb. 2024

Version

9

Artikeltyp

How To