Gå vidare till huvudinnehållet
  • Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Konfigurera BIOS med Dell DCCU (Client Configuration Utility)

Sammanfattning: När du har valt de inställningar du vill använda kan du helt enkelt trycka på knappen Create Package (Skapa paket) och skapa den sammanställda .exe-filen. Se till att spara den med ett namn som är enkelt att hänföra till de inställningar den ändrar. ...

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll


Instruktioner

Dell Client Configuration Utility är ett ad-hoc-konfigureringsverktyg för att ändra Dell BIOS-inställningar på system i arbetsstationsklass (Precision, OptiPlex och Latitude). Ingen permanent installation av agent behövs på målsystemen. Verktyget är ett enkelt, webbaserat gränssnitt där du kan välja och konfigurera många olika inställningar. Det sammanställer en körbar fil som du sedan kan driftsätta till de system som behöver ändringar.

Installationen av DCCU kräver Microsoft .NET Framework.


Fastställa tillgängliga värden

För att fylla i listrutevärden i DCCU är det nödvändigt att utföra en inledande hämta värden-åtgärd. Det skapar en XML-fil som vi sedan kan importera tillbaka till verktyget.

  1. Starta DCCU
  2. Navigera till fliken Get values (Hämta värden)
  3. Välj kryssrutan Select All (Markera alla)
  4. Välj Create Package (Skapa paket), anteckna platsen där verktyget sparar den körbara filen, namnge filen med valfritt namn t.ex. GETVALUES.EXE.
  5. Öppna den mapp där den körbara filen sparades och kör den.
  6. I DCCU-gränssnitt väljer du Open Output File (Öppna utdatafil)
  7. Bläddra till den mapp där den körbara filen sparades och välj DCCUResults.xml

Värdena i verktyget ska nu vara ifyllda med den aktuella konfigurationen.


Ändra ett värde

Du kan nu ändra de tillgängliga värdena. Navigera till fliken Set Values (Inställda värden) och sök efter det värde du vill ändra. Exemplet nedan visar inställningen av Wake-on-LAN till 6 (aktiverad för alla nätverkskort).

Ändra WOL

När du har valt de inställningar du vill använda kan du helt enkelt trycka på knappen Create Package (Skapa paket) och skapa den sammanställda .exe-filen. Se till att spara den med ett namn som är enkelt att hänföra till de inställningar den ändrar.


Driftsätta inställningarna

Nu kan du kopiera den här enkla körbara filen till driftsättningsverktyget och skicka inställningarna till kunderna. Det finns några objekt som du bör vara medveten om när du driftsätter:

  • Den körbara filen tar bort sig själv från den plats där den kördes. Den efterlämnar bara XML-filer med status för ändringen. Om du av någon anledning behöver köra inställningarna flera gånger kan du kopiera exe-filen till en temporär katalog och köra den där.
  • Det här verktyget utfärdar en slutkod om det slutfördes tillhandahåller inte definitiv status för BIOS-inställningen.
  • Ingen omstart sker, men vissa inställningar fungerar först efter en omstart. Du behöver testa scenariot för dina anpassade inställningar. I de flesta fall kan du undvika omedelbar omstart och vänta på nästa användarinitierade omstart.

Ytterligare information

Rekommenderade artiklar

Här är några rekommenderade artiklar om detta ämne som kan vara av intresse för dig.

Artikelegenskaper


Senaste publiceringsdatum

10 jan. 2024

Version

5

Artikeltyp

How To