Generel vedligeholdelse, du bør udføre for at vedligeholde din Dell-computer

Retningslinjer for generel vedligeholdelse af din computer

Som en hvilken som helst enhed, som indeholder bevægelige dele, kræver de fleste computere generel vedligeholdelse for at fungere optimalt. Afhængigt af det miljø, hvor systemet er placeret, kan regelmæssig rengøring være nødvendig for at forhindre systemfejl på grund af overophedning.

Det anbefales, at systemerne opbevares i et rent område, som er frit for støv, pels og andre fremmedlegemer, der kan blokere for ventilation af computeren. Varme er altid den største trussel mod systemet, og de fleste computere har kølesystemer (aktive eller passive), som bortleder varme for at beskytte systemkomponenterne. CPU'en (central processing unit) og GPU'en (grafikprocessor) er de to komponenter, der genererer mest varme. Andre enheder, der genererer varme, er strømforsyningen (PSU) og harddisken (HDD). (Figur 1 og 2)

Figur 1

Figur 2

Det anbefales at bruge computeren ved en rumtemperatur på 0°C til 35°C (32°F til 95°F) med en luftfugtighed, der ikke overstiger 40 %.

Du bør med jævne mellemrum kontrollere dit system og rengøre det efter behov ud fra de omgivende forhold.

Systemer, der anvendes på en støvet fabrik, skal muligvis rengøres hver femte uge, hvorimod systemer i et rent, støvfrit miljø kun behøver en årlig kontrol.

Hvis bærbare systemer bruges på et tæppe, en pude eller andre typer af klæde kan blæserristene blive tildækket, så den luftstrøm, der køler systemet, blokeres. Dette kan medføre overophedning og kan forårsage permanent skade. (Figur 3)

Figur 3

Vi anbefaler, at den bærbare computer bruges på et hårdt, fladt underlag, som ikke er af stof, hvilket giver en bedre ventilation og reducerer varmen under og inde i systemet.

Vedligeholdelsesopgaver

Rengør systemet efter behov. Der er nogle indikatorer på, at et system skal rengøres.

Nogle af de værktøjer, du kan bruge til at rense dit system

Når systemet skal renses, skal det være slukket og frakoblet fra strømmen. Hvis du rengør et bærbart system, skal du også fjerne systemets batteri. Når alle strømkilder er fjernet, skal du trykke på tænd/sluk-knappen og holde den nede i 15 sekunder. Dette aflader lagret strøm i de kondensatorer, der er indbygget i systemet, og mindsker risikoen for, at statisk elektricitet beskadiger systemkomponenterne

Forsigtig: Støvsugning forårsager statisk elektricitet og kan beskadige følsomme komponenter.

På stationære/Tower-systemer skal du iført en antistatisk rem fjerne coveret/sidepanelet for at få adgang til de indvendige komponenter. Hvis der er en flytbar afskærmning til CPU-varmelegemet, skal du fjerne den. Hvis ikke skal du bruge trykluft til at fjerne eventuelt støv fra varmelegemerne til CPU'en, GPU'en og PSU'en. Rens derefter blæserne med blide pust af trykluft.

Forsigtig: Få ikke blæserne op på høje hastigheder, da dette kan beskadige lejerne og forårsage en blæserfejl.

Bærbare systemer, har muligvis et bunddæksel, der kan fjernes af brugeren (se brugervejledningen til systemet på support.dell.com). Du kan få lettere adgang til varmelegemerne ved at fjerne bunddækslet. Benyt igen kortvarige pust af trykluft til at rengøre lufthullerne og CPU/GPU-varmelegemerne for støv eller snavs.

Under produktionen af systemerne foregår der en konstant proces til re-evaluering og forbedring. I computere er opdatering af BIOS-mikrokoden en af metoderne til at forbedre systemets ydeevne. Disse opdateringer ændrer systemets ydeevne baseret på feedback fra kunderne og tekniske vurderinger med henblik på at forbedre ydeevnen. Se support.dell.com for at få den nyeste BIOS-version og opdatere systemet, når nye versioner er tilgængelige.

Artikelnummer: SLN290711

Sidste ændringsdato: 14.05.2018 11.45