• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Sådan foretager du fejlfinding af problemer med computerens strøm

Strømproblemer på en computer kan skyldes en defekt stikkontakt, overspændingsbeskytter eller strømskinne, dockingstation eller endda et defekt strømkabel. Hvis din Dell-computer oplever nogen af de følgende symptomer, skal du følge trinnene i denne artikel for at gendanne din Dell-computer efter et strømproblem.

• Computeren tænder ikke efter at have trykket på tænd/sluk-knappen.
  • Der er ingen tegn på strøm, eller ingen af LED'erne tænder, når der trykkes på tænd/sluk-knappen.
  • Der sker ikke noget, når der trykkes på tænd/sluk-knappen.

Video om fejlfinding af manglende strøm

Se denne video for at finde ud af, om din Dell-computer har et strømproblem.

Følg disse lyntrin for at gendanne din Dell-computer efter et strømproblem

Løsning 1: Udfør en total nulstilling.

En total nulstilling hjælper med at fjerne statisk elektricitet, som kan forårsage strømproblemer. Følg disse trin for at udføre en total nulstilling.

1. Sluk computeren.
  2. Frakobl strømkablet (for stationære computere), eller frakobl AC-adapteren, og fjern batteriet (for bærbare Dell-pc'er med udtageligt batteri).
    BEMÆRK: Lær, hvordan du nulstiller realtidsuret (RTC) for bærbare Dell-pc'er med ikke-udtageligt batteri med henblik på at gendanne din bærbare Dell-pc. Hvis du har en bærbar Dell-pc med udtageligt batteri skal du se brugervejledningen til din bærbare Dell-pc for at få en trinvis vejledning til sikker fjernelse af batteriet.
    BEMÆRK: Lær, hvordan du ved hjælp af tvungen ePSA kan gendanne efter en POST- eller opstartsfejl på udvalgte bærbare Dell Latitude-pc'er.
  3. Frakobl alle enheder, f.eks. USB-drev, printere, webkameraer og mediekort (SD/xD), undtagen tastatur og mus.
  4. Tryk på tænd/sluk-knappen, og hold den nede i 15-20 sekunder for at fjerne eventuel reststrøm.

Tryk på tænd/sluk-knappen

5. Tilslut strømkablet (for stationære computere) eller AC-adapteren og batteriet (for bærbare computere).
  6. Tænd computeren.

Løsning 2: Kontrollér, at stikkontakten fungerer korrekt

En defekt stikkontakt kan forårsage strømproblemer.

1. Kobl computeren fra stikkontakten.
  2. Slut en anden enhed til stikkontakten for at kontrollere, om stikkontakten fungerer korrekt.
  3. Prøv en anden stikkontakt, som du ved fungerer.

Stikkontakt

Løsning 3: Omgå overspændingsbeskyttere, strømskinner eller dockingstationer

En defekt overspændingsbeskytter, strømskinne eller dockingstation kan forhindre computeren i at tænde. Det er vigtigt at isolere fejlen, hvis strømproblemet skyldes en defekt overspændingsbeskytter, strømskinne eller dockingstation.

1. Kobl computeren fra overspændingsbeskytteren, strømskinnen eller dockingstationen.

Overspændingsbeskytter eller strømskinne

2. Slut computeren direkte til en stikkontakt. Hvis du har en bærbar pc, skal du omgå dockingstationen og slutte AC-adapteren direkte til den bærbare pc.
    BEMÆRK: Dell anbefaler, at du bruger den oprindelige AC-adapter, der fulgte med din bærbare pc eller all-in-one-computer fra Dell.

AC-adapter sluttet til den bærbare pc

3. Tænd computeren.

Løsning 4: Kontrollér strømkablet eller AC-adapteren

1. Kontrollér, om der er løse kabler bag på den stationære computer. Hvis du har en bærbar pc, skal du kontrollere, om der er tilsluttet et løst strømkabel til AC-adapteren.
  2. Hvis din computer bruger en AC-adapter, skal du kontrollere, at LED-indikatoren på AC-adapteren eller stikket er tændt. Sørg for, at du bruger den oprindelige AC-adapter, der fulgte med computeren.

AC-adapter med LED-indikator på stikket

3. Tilslut et strømkabel eller en AC-adapter, som du ved fungerer.
    BEMÆRK: AC-adapterens watt-tal er printet på etiketten i bunden af AC-adapteren. For at opnå optimal ydeevne skal du bruge den oprindelige AC-adapter eller en AC-adapter fra Dell med samme specifikation, som understøttes af din computer.

Løsning 5: Kør en hardwarediagnosticering

Kørsel af en test af strømforsyningsenheden på Dells stationære pc'er eller all-in-one-computere

Stationære Dell Inspiron-, XPS-, OptiPlex-, Precision- og Vostro-pc'er er udstyret med en strømforsyning med en indbygget selvtestfunktion (BIST), der hjælper med at diagnosticere strømforsyningsenhedens tilstand. LED-indikatoren på strømforsyningen hjælper med at finde ud af, om strømproblemet skyldes strømforsyningsenheden.

Lær, hvordan du foretager en selvtest af strømforsyningsenheden på en stationær computer eller all-in-one-computer fra Dell.

LED-indikator for strømforsyning på en stationær Dell OptiPlex-tower-pc

Kørsel af en bundkorttest på bærbare Dell-pc'er

Visse bærbare Dell Inspiron-, Latitude-, Vostro- og Precision-pc'er er udstyret med en integreret selvtest af bundkortet (M-BIST). M-BIST er et integreret diagnosticeringsværktøj, der hjælper med at identificere fejl i bundkortets integrerede controller (EC). M-BIST skal påbegyndes manuelt før POST-processen (Power-On Self-Test) og kan påbegyndes på en bærbar Dell-pc, der ikke kan tændes.

BEMÆRK: Funktionen til integreret selvtest af bundkort (M-BIST) er kun tilgængelig på udvalgte bærbare Dell Inspiron-, Latitude-, Vostro- og Precision-pc'er.

1. Tryk på M-tasten og tænd/sluk-knappen på tastaturet, og hold dem nede.
  2. Kontrollér LED-indikatoren for batteristatus:
    BEMÆRK: Du kan få mere at vide om placeringen af LED-indikatoren for batteristatus i brugervejledningen til din bærbare Dell-computer.
    1. Hvis der identificeres en fejl, bliver LED-indikatoren for batteristatus ravgul. Kontakt Dells tekniske support for reparationsmuligheder.
    2. Hvis der ikke er nogen fejl, forbliver LED-indikatoren for batteristatus slukket.

Hvis computeren ikke tændes, når du har udført ovenstående trin, skal du kontakte Dells tekniske support for reparationsmuligheder, der er tilgængelige i dit område.

Andre ressourcer

Fejlfinding af problemer med AC-adapteren
Fejlfinding af problemer med AC-adapteren
Sådan foretager du fejlfinding af og løser problemer med AC-adapteren på en bærbar Dell-pc. Find oplysninger om, hvordan du anvender og foretager fejlfinding af problemer med AC-adapteren. Fejlfinding af problemer med AC-adapteren
Fejlfinding af batteriproblemer
Fejlfinding af batteriproblemer
Sådan foretager du fejlfinding af og løser problemer med batteriet på en bærbar Dell pc. Find oplysninger om, hvordan du anvender, vedligeholder og foretager fejlfinding af et batterirelateret problem på en bærbar Dell-pc. Fejlfinding af batteriproblemer
Forbedring af batteriets ydeevne
Forbedring af batteriets ydeevne
Find ud af, hvordan du kan forbedre batteriets ydeevne i en bærbar Dell-pc. Find oplysninger om ændringer, du kan foretage på en bærbar pc med henblik på at forbedre batterikapaciteten. Forbedring af batteriets ydeevne
Oplysninger og vejledning om opsvulmet batteri
Oplysninger og vejledning om opsvulmet batteri
Find ud af, hvorfor litium-ion-batterier svulmer op, og hvordan du håndterer opsvulmede batterier i bærbare Dell-pc'er. Oplysninger og vejledning om opsvulmet batteri
supportvideoer
Supportvideoer (på engelsk)
Besøg vores videobibliotek for at finde nyttige videoer. Supportvideoer (på engelsk)
Supportbibliotek
Supportbibliotek
Få adgang til alle vores Knowledge Base-artikler Supportbibliotek