Problem med en ordre

Problemer med en ordre – ofte stillede spørgsmål:

 

 


Hvor finder jeg mit ordrenummer og mit kundenummer?

Dit ordrenummer og kundenummer sendes til dig i en mail med ordrebekræftelsen, når din ordre er behandlet. Sørg for at kontrollere din postkasse med spam for at se, om dine mailfiltre har identificeret mail fra Dell som spam.


Har du brug for mere hjælp?

Kontakt vores eksperter hos Dell-kundesupport.

Tilbage til toppen


Hvad gør jeg, hvis der mangler noget, eller noget er forkert, når min ordre leveres?

Hvis din ordre er blevet leveret, og der mangler noget, eller noget er forkert, skal du kontrollere de varer, som du har modtaget, mod oplysningerne på din følgeseddel og/eller ordrebekræftelsen.

Hvis den vare, du har bestilt, står korrekt på følgesedlen og/eller ordrebekræftelsen, men du har modtaget en forkert vare, skal du kontakte Dells kundesupport via onlineformularen på siden Kontakt kundesupport.

Hvis en vare vises på følgesedlen og/eller ordrebekræftelsen, men du ikke har modtaget den, kan den stadig være undervejs. Du kan kontrollere, om en vare stadig er undervejs, ved at gå til værktøjet Min ordrestatus . Hvis du ikke kan finde en manglende vare ved hjælp af værktøjerne Min ordrestatus, skal du kontakte Dells kundesupport via online-formularen på siden Kontakt kundesupport.

 

Tilbage til toppen


Hvad gør jeg, hvis noget er beskadiget, når min ordre leveres?

Hvis du har modtaget din ordre i en beskadiget kasse, og/eller produktet ikke fungerer korrekt, skal du kontakte kundesupport online på siden Kontakt kundesupport.

Tilbage til toppen


Hvad skal jeg gøre, hvis mit system bliver stjålet?

Hvis dit system bliver stjålet, skal du udfylde formularen Stjålet system for at rapportere det til Dell. Selvom det ikke er påkrævet, anbefaler Dell, at du anmelder tyveriet til politiet, så vi kan sende data til myndighederne, hvis de beder om det

Tilbage til toppen


Hvorfor er min ordre blevet annulleret?

Der er tre mulige grunde til, at en ordre annulleres:

   1. Vi har ikke modtaget din betaling.
   2. Dit bestilte produkt er ikke tilgængeligt mere.
   3. Vi har ikke kunnet behandle din betaling korrekt.

Hvis du ikke har modtaget nogen meddelelse, og din ordre er blevet annulleret ved en fejl, skal du kontakte kundesupport , som vil undersøge sagen nærmere.

Tilbage til toppen


Hvordan kan jeg følge med i status for min supportanmodning?

Du kan følge status for din kundesupportanmodning (SR) hele ugen, døgnet rundt, vha. vores statusværktøj for anmodning om kundesupport

Hvis du vil bruge dette værktøj, skal du angive to elementer af godkendelsesdata. Afhængigt af de data, som du bruger til at åbne værktøjet, kan du få vist status for supportanmodninger inden for de sidste 120 dage.

 Hvis du åbner værktøjet vha. et bestemt supportanmodningsnummer, vises kun data for den supportanmodning. Hvis du imidlertid åbner værktøjet vha. et ordrenummer eller kundenummer, kan du få vist status for alle supportanmodninger for det ordrenummer eller kundenummer inden for de sidste 120 dage.

Du kan finde oplysninger i realtid ved at logge på for at modtage mailmeddelelser. Når der sker noget i din sag, får du besked med det samme i en mail. Du kan altid annullere denne besked vha. linket "Ophæv abonnement", som findes i alle mailmeddelelser, der er sendt.

Bemærk, at dette værktøj kun er for Kundeservice/Bestil supportanmodninger. Hvis du skal spore status for et problem, der er rapporteret til teknisk support, kan du kontrollere det ved at bruge værktøjet Supporthistorik og udsendelse af dele.

Tilbage til toppen


Hvor finder jeg mit internetfakturanummer?

Dit internetfakturanummer er sendt til dig i et ordrebekræftelsesdokument via mail, når du afgiver din bestilling på internettet. Sørg for at kontrollere din postkasse med spam for at se, om dine mailfiltre har identificeret mail fra Dell som spam.

Tilbage til toppen


Hvornår kan jeg forvente at se oplysninger om min ordre online?

Ordreoplysningerne kan ses online i Dells ordrestatusværktøj, når du har modtaget din mail med ordrebekræftelse. Du vil modtage din mail med ordrebekræftelse senest 48 timer efter, at ordren blev afgivet.

Tilbage til toppen