Gå til hovedindhold
  • Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Det optiske diskdrev kan ikke skrive eller brænde data på en disk

Oversigt: Få mere at vide om, hvordan du foretager fejlfinding og løser et cd-, dvd- eller Blu-ray-drev, der ikke skriver eller optager data til en disk. Find oplysninger til at diagnosticere og løse problemer, hvis dit cd-, dvd- eller Blu-ray-drev ikke er i stand til at skrive, brænde eller optage på en disk. ...

Denne artikel er muligvis automatisk blevet oversat. Hvis du gerne vil give feedback om dens kvalitet, så giv os besked ved hjælp af formularen nederst på denne side.

Artikelindhold


Symptomer

Cd-, dvd- eller Blu-ray-drevet på din computer er muligvis ikke i stand til at skrive eller optage (også kaldet brænding) filer til en skrivbar (R) eller genskrivbar (RW) cd-, dvd- eller Blu-ray-disk.

Brug vejledningen til fejlfinding nedenfor, hvis dit cd-, dvd- eller Blu-ray-drev ikke er i stand til at skrive/brænde filer på en skrivbar (R) eller genskrivbar (RW) disk. Instruktionerne hjælper dig med at løse problemet i nogle tilfælde, hvis drevet ikke har svigtet fuldstændigt.

Nedenstående vejledning kan anvendes til både interne og eksterne cd-, dvd- eller Blu-ray-drev, men nogle af de grundlæggende ting kan være lidt anderledes.

Instruktionerne nedenfor gælder for følgende Microsoft Windows-operativsystemer:

  • Microsoft Windows 10
  • Microsoft Windows 8 eller 8.1

Årsag

Dette problem kan opstå på grund af:
  • Brug af et inkompatibelt skrivbart medie, der ikke understøttes af det optiske drev. F.eks. brug af en DVD-R-disk på et optisk drev, der kun understøtter CD-R- eller CD-RW-disk.
  • Korrupte Windows-poster i registreringsdatabasen relateret til det optiske drev.
  • Skrivbar disk understøtter ikke den hurtigere skrivehastighed, der tilbydes af cd- eller dvd-optagelsesapplikationerne.
  • Fejlbehæftet optisk drev.
  • Beskadigede operativsystemfiler.

Løsning

Før du begynder fejlfinding:

  • Kontroller, om drevet kan læse diske. Hvis drevet ikke kan læse diske, henvises til artiklen Optisk drev kan ikke læse diske i Dell Knowledge Base.
  • Hvis du bruger en skrivbar (R) eller genskrivbar (RW) disk, der blev skrevet på en anden computer, skal du sørge for, at disken kan afspilles på den computer, der blev brugt til at brænde/optage den.
  • Kontroller, at den type disk, du bruger, er kompatibel med det drev, der er installeret på din computer. Se Dell Knowledge Base-artiklen Vejledning til optiske diskdrev og optiske diske.
  • Hvis du bruger en skrivbar (R) eller genskrivbar (RW) disk, skal du kontrollere, at brændings-/skrivesessionen blev lukket korrekt. Se brugervejledningen til den diskoptagelsessoftware, du bruger.
  • Prøv forskellige mærker af skrivbare (R) eller genskrivbare (RW) diske.

Klik på fejlfindingstrinnene nedenfor for yderligere anvisninger. Hvis problemet ikke er løst, skal du gå til næste fejlfindingstrin.

  1. Kontroller, at det optiske drev genkendes i Windows Enhedshåndtering
  2. Prøv en anden skrivbar disk
  3. Fjern cd-, dvd- eller Blu-ray-drevet fra Windows Enhedshåndtering
  4. Kør fejlfindingsværktøjet Windows-hardware
  5. Installer den seneste BIOS-opdatering på din computer
  6. Opdater eller geninstaller den software til optagelse, der er leveret af Dell
  7. Skrive/brænde en disk ved hjælp af den Windows-integrerede brændemaskine
  8. Udfør en Windows Systemgendannelse
  9. Gendan computeren til fabriksindstillingerne

Kontroller, at det optiske drev genkendes i Windows Enhedshåndtering

  1. Tryk på Windows + R for at åbne dialogboksen Kør.
  2. I dialogboksen Kør skal du skrive devmgmt.msc , og tryk derefter på Enter.
  3. I vinduet Enhedshåndtering skal du udvide dvd/cd-rom-drev. Kontroller, at det optiske drev er angivet.
  4. Hvis diskdrevet genkendes, skal du gå til næste trin.
  5. Hvis diskdrevet ikke er angivet, henvises til artiklen Optisk drev ikke genkendt i Windows i Dell Knowledge Base.
Tilbage til toppen

Prøv en anden tom disk

Det er vigtigt at kontrollere den disk, du bruger til at skrive eller brænde for at gemme dine filer. Der findes mange forskellige mærker og typer skrivbare medier, og nogle fungerer bedre end andre. Prøv forskellige mærker af CD-R-, CD-RW-, DVD-R-, DVD-RW-, BD-R- eller BD-RW-diske, da de understøttes af de fleste skrivbare drev.

Nogle årsager til, at den disk, du måske bruger, ikke fungerer:

  • Du forsøger at bruge den forkerte type disk, der ikke er kompatibel med det optiske drev på din computer.
  • Du forsøger at bruge en disk, der allerede er blevet lukket (skrivebeskyttet) i den tidligere skrive- eller brændingsproces.
  • Diskdrevet kan justere forskellige egenskaber for laseren og diskrotationen, så de svarer til diskens egenskaber, men den kan muligvis ikke finde et match med nogle batches af skrivbare medier.
Tilbage til toppen

Fjern cd-, dvd- eller Blu-ray-drevet fra Windows Enhedshåndtering

Hvis det optiske drev ikke kan skrive eller brænde diske, kan du prøve at fjerne cd-, dvd- eller Blu-ray-drevet.

  1. Tryk på Windows + R for at åbne dialogboksen Kør.
  2. I dialogboksen Kør skal du skrive devmgmt.msc og derefter trykke på Enter-tasten .
  3. I vinduet Enhedshåndtering skal du udvide dvd/cd-rom-drev.
  4. Højreklik på det optiske drevs navn, og klik på Afinstaller.
  5. Klik på OK i bekræftelsesvinduet.
  6. Genstart computeren.

Kør fejlfindingsværktøjet Windows-hardware

I Windows 10 skal du gå til næste trin. I Windows 8 (8.1) eller 7 skal du følge disse trin:

  1. Tryk på Windows + R for at åbne dialogboksen Kør.
  2. I dialogboksen Kør skal du skrive control og derefter trykke på Enter-tasten .
  3. I søgefeltet i Kontrolpanel skal du skrive troubleshooterog derefter klikke på Fejlfinding.
  4. Under emnet Hardware og lyd skal du klikke på Konfigurer en enhed. Hvis du bliver bedt om at indtaste en administratoradgangskode eller angive bekræftelse, skal du indtaste adgangskoden eller angive bekræftelsesoplysningerne.
  5. Følg anvisningerne på skærmen for at gennemføre et integreret, automatiseret fejlfindingsværktøj.
  6. Genstart computeren, hvis du bliver bedt om det.

Tilbage til toppen

Installer den seneste BIOS-opdatering på din computer

Dell Technologies anbefaler, at du opdaterer BIOS som en del af dine planlagte opdateringer. Ligesom med revisioner af operativsystemer og drivere indeholder BIOS-opdateringen funktionsforbedringer eller ændringer, der holder din systemsoftware opdateret og kompatibel med andre systemmoduler (hardware, firmware, drivere og software), og den giver samtidig sikkerhedsopdateringer og øget stabilitet.

Du kan få mere at vide om, hvordan du opdaterer BIOS'en på din Dell-computer i Dell Knowledge Base-artiklen Dell BIOS-opdateringer.

Tilbage til toppen

Opdater eller geninstaller den software til optagelse, der er leveret af Dell

Dell-systemer, der har et optisk drev, leveres med fabriksinstalleret software til cd, dvd eller Blu-ray-optagelse (f.eks. Cyberlink Power2Go). Den med Dell-leverede optagelsessoftware gør det muligt for computeren at skrive eller brænde filer til en skrivbar (R) eller genskrivbar (RW) cd-, dvd- eller Blu-ray-diske.

Hvis du har problemer med optagelsen, kan du prøve at afinstallere og geninstallere den software til optagelse, der blev leveret af Dell.


Tilbage til toppen

Skrive eller brænde en disk ved hjælp af Windows's integrerede brændingsmaskine

Min computer eller Stifinder har mulighed for at genkende en tom skrivbare (R) eller genskrivbare (RW) diske og skrive eller brænde data på dem. Hvis du bruger en tredjeparts optagelsessoftware til at skrive eller brænde en disk, og hvis du oplever problemer, anbefales det, at du forsøger at brænde en disk ved hjælp af Windows-brændingsprogrammet. Dette hjælper dig med at identificere, om problemet med tredjepartsoptagelsessoftwaren eller det optiske drev.

Instruktionerne nedenfor forklarer, hvordan du bruger Windows Stifinder til at skrive eller brænde en datadisk (en type disk, der bruges til at gemme og dele filer på forskellige computere). Hvis du vil oprette andre typer diske, f.eks. en dvd-videodisk (til at afspille på en standard hjemme-dvd-afspiller) eller en lyd-cd (til at afspille på en standard hjemme-cd- eller dvd-afspiller), skal du bruge et andet program eller en funktion i Windows- eller en tredjeparts cd-, dvd- eller Blu-ray-optagelsessoftware.

  1. Indsæt en tom skrivbar (R) eller genskrivbar (RW) disk i drevet.
  2. Dialogboksen AutoPlay (Automatisk afspilning) bør vises. Klik på Burn files using Windows Explorer (Brænd filer med Windows Stifinder).
    Microsoft Windows 10, Windows 8.1 eller Windows 8 kan vise Brænd filer ved hjælp af Stifinder.
    BEMÆRK: Hvis dialogboksen Automatisk afspilning ikke vises, skal du klikke på Denne computer eller computer og derefter dobbeltklikke på ikonet for det optiske drev.
  3. I dialogboksen Brænd en disk skal du indtaste et navn for denne disk i feltet Disktitel , klikke på Med en cd/dvd-afspiller og derefter klikke på Næste.
  4. Åbn den mappe, der indeholder de filer, du vil brænde, og træk og slip derefter filerne i den tomme diskmappe.
    BEMÆRK: Hvis du vil vælge mere end ét element, skal du trykke på Ctrl-tasten og holde den nede og vælge de filer, du vil brænde. Træk og slip filerne i den tomme diskmappe.
  5. På værktøjslinjen skal du klikke på Brænd til disk og derefter følge instruktionerne på skærmen.
  6. Vent, indtil brændingsprocessen for disken er fuldført. Når brændingen af disken er fuldført, åbner drevbakken, og du kan fjerne disken.
    ADVARSEL: Forsøg ikke at skubbe disken ud med tvang. Dette kan gøre disken ubrugelig.
Tilbage til toppen

Udfør en Windows Systemgendannelse

Systemgendannelse er et integreret Windows-værktøj, der er udviklet til beskyttelse og reparation af operativsystemet. Når noget går galt med din computer, skal systemgendannelse bruges før gendannelse til fabriksstandarden.

Se artiklen Sådan geninstallerer du Windows 10 på din Dell-computer i Dell Knowledge Base.

Tilbage til toppen

Gendan computeren til fabriksindstillingerne

Hvis Dells pc-diagnosticering på det optiske drev er gennemført, er det helt afgjort et problem relateret til software installeret på din computer. Hvis ovenstående fejlfindingstrin ikke har kunnet løse problemet med det optiske drev, kan du evt. prøve at gendanne computerens fabriksindstillinger som en sidste udvej.

Dell-computere er bygget med en lille mængde harddiskplads, der er reserveret til geninstallering af dit operativsystem. Denne metode er den nemmeste til at gendanne din computer til fabriksstandarden. Gendannelsesprocessen sletter alle brugerdata fra computeren, så sørg for at sikkerhedskopiere alle dine filer, før du påbegynder denne proces.

Se artiklen Gendan din computer vha. SupportAssist OS Recovery i Dell Knowledge Base.

Tilbage til toppen

For alle andre problemer med cd-, dvd- eller Blu-ray-drevet på din computer henvises til artiklen Fejlfinding af problemer med cd-/dvd- eller Blu-ray-drev i Microsoft Windows i Dell Knowledge Base.

Tilbage til toppen

Flere oplysninger

Anbefalede artikler

Her er nogle anbefalede artikler relateret til dette emne, der kan have din interesse.


Support uden for garantien Er garantien udløbet? Intet problem. Gå til Dell.com/support websted, indtast din Dell-servicekode, og se vores tilbud.

BEMÆRK: På nuværende tidspunkt er der kun tilgængelige tilbud til pc-kunder i USA, Canada, Storbritannien og Frankrig . Server og storage er ikke omfattet.

Egenskaber for artikel


Berørt produkt

Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Fixed Workstations

Sidste udgivelsesdato

22 dec. 2023

Version

12

Artikeltype

Solution