Siirry pääsisältöön
  • Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Kiinteän verkkosovittimen ongelmien vianmääritys ja ratkaiseminen Dell Latitude -tietokoneessa

Yhteenveto: Tämän artikkelin avulla voit tunnistaa ja korjata Dell-kannettavan Ethernet-yhteyden ongelmia.

Tämä artikkeli on saatettu kääntää automaattisesti. Jos sinulla on palautetta sen laadusta, ilmoita siitä meille käyttämällä tämän sivun alareunassa olevaa lomaketta.

Artikkelin sisältö


Oireet

Sisällysluettelo:

  1. Sisäisen verkkosovittimen ongelman ratkaiseminen
  2. Laitteiston vianmääritys
  3. Ohjelmistojen vianmääritys

Sisäisen verkkosovittimen ongelman ratkaiseminen

Tässä oppaassa esitellään yleisiä vianmääritystoimia, joilla voit tunnistaa ja korjata kannettavan tietokoneen kiinteän verkon ongelmia.

Yleiset kiinteän verkon ongelmat voidaan jakaa kolmeen luokkaan:

  • Ei yhteyttä
  • Katkeileva yhteys
  • Hidas yhteys

Jotkin vianmääritystoimet koskevat kuitenkin yleisesti kaikkia vikoja. 

Syy

Verkko-ongelmat voivat johtua esimerkiksi vioittuneesta verkko-ohjaimesta, viallisesta verkkokortista tai verkkokaapelista tai tietokoneen virheellisistä verkkoasetuksista.

Tarkkuus

Laitteiston vianmääritys

Ethernet-portti

  1. Varmista, että verkkokortin portissa tai kaapelissa ei ole vikaa:
    • Jos vikoja on, ota yhteys Dellin tukeen. Jos takuu ei sisällä vahinkoturvaa, korjauksesta voidaan veloittaa.
    • Jos vikoja ei ole, siirry tämän oppaan seuraaviin vaiheisiin.
  2. Varmista, että verkkokaapeli on tukevasti kiinni sekä kannettavassa tietokoneessa että reitittimessä tai verkkoyhteyspisteessä:
    • Jos tämä ratkaisee ongelman, syy on löysässä fyysisessä liitännässä.
    • Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, jatka oppaassa eteenpäin.
  3. Jos sinulla on telakointiasema, aseta kannettava telakointiasemaan ja käytä telakointiaseman verkkoporttia:
    • Jos tämä korjaa ongelman, ota yhteys Dellin tukeen vianmääritystä varten ja ilmoita, että kannettavan verkkoportissa on ongelma.
    • Jos tämä ei ratkaise ongelmaa tai telakointiasemaa ei ole käytettävissä, jatka oppaassa eteenpäin.
  4. Käynnistä kannettava BIOSiin (paina F2-näppäintä , kun kannettava käynnistyy) ja tarkista kannettavan verkkokortin portista, palavatko tai vilkkuvatko Ethernet-porttien merkkivalot:
    • Jos merkkivalot ovat päällä tai vilkkuvat, kannettava tietokone on yhteydessä verkkoon ja yhteys on käytettävissä. Siirry vaiheeseen 6.
    • Jos merkkivalot eivät pala, järjestelmä ei ole löytänyt verkkoa ja yhteys ei ole käytettävissä. Varmista BIOSista, että verkkokortti on käytössä.
      1. Jos verkkokortti on jo käytössä, siirry vaiheeseen 5.
      2. Jos verkkokortti on poistettu käytöstä, kokeile ottaa se käyttöön. Ongelma saattaa ratketa tai sinun on otettava yhteys Dellin tukeen lisävianmääritystä varten.
  5. Liitä toimivan verkkokaapelin toinen pää kannettavaan ja toinen pää laitteeseen, jonka voi liittää verkkoon (kuten toiseen kannettavaan). Määritä, jääkö vika kannettavaan tietokoneeseen vai seuraa kaapelia toiseen laitteeseen:

    • Jos toisessakin laitteessa on yhteysongelmia, vika on reitittimessä tai verkkoyhteyspisteessä.
    • Jos toinen laite pystyy käyttämään verkkoyhteyttä, ilmoita laitteistoviasta Dellin tuelle.
  6. Sulje pois löysä verkkokortin portti ravistamalla verkkokortin kaapelia, kun se on kiinni molemmista päistä. Tarkista, muuttuvatko kannettavan verkkokortin merkkivalot, kun liikutat kaapelia.
    • Jos se toimii ja tiedät, että kaapeli toimii oikein toisessa kannettavassa, ilmoita dellin tuelle laitteisto-ongelmasta.
    • Jos ei, siirry seuraavaan osaan.

Ohjelmistojen vianmääritys

  1. Seuraavaksi suljetaan pois käyttöjärjestelmä. Voit tehdä sen vaihtamalla kiintolevyn samalla tavalla kuin kaapelin aiemmassa versiossa ja tarkistamalla, seuraako vika aseman mukana vai jääkö se laitteeseen. Vaihtoehtoisesti voit käynnistää Ubuntu Live CD -levyltäTämä hyperlinkki vie sinut Dell Technologiesin ulkopuoliseen sivustoon. ja tarkistaa, ilmeneekö sama ongelma.

    • Jos ongelma ilmenee, kun käynnistät Live CD -levyltä tai varmasti toimivalta kiintolevyltä, ota yhteys tukeen lisäselvitystä varten.

    • Ongelma ei ilmene live-CD-levyllä tai tunnetusti toimivalla kiintolevyllä. Jatka oppaan mukana.

Huomautus: Suosittelen, että tarkistat kannettavan tyypin käyttöoppaan osien irrottamis- ja asennusohjeet. Jos sinulla ei ole Ubuntu Live CD -levyä, voit ladata ISO-tiedoston seuraavasta linkistä. Valitse käynnistysvalikosta oikea vaihtoehto, jos haluat käynnistää CD-levyltä painelemalla <nopeasti F12-näppäintä> käynnistyksen aikana.

Dellin kerran käynnistettävä käynnistysvalikko

  1. Jos vika on rajattu ohjelmisto- tai määritysongelmaksi, ensimmäiseksi kysytään, kannattaisiko kannettava asentaa uudelleen tai asentaa uudelleen näköistiedostosta, kuin jatkaa vianmääritystä. Tiedät aiemman vianmäärityksen perusteella, että uudelleenasennus korjaa ongelman varmasti, mutta se voi olla työlästä sen mukaan, mitä ohjelmistoja ja tietoja kannettavassa tietokoneessa on ja miten olet tehnyt varmuuskopioita:

    • Jos se on nopeampaa, asenna tietokone uudelleen tai asenna se uudelleen näköistiedostosta, jotta ongelma ratkeaa.

    • Jos ei, jatka oppaassa.

  2. Helpoin ensimmäinen vianmääritystoimi Windows-kannettavassa on tehdä verkon vianmääritys asetusikkunassa. Vianmääritys ratkaisee ongelman tai sinun on siirryttävä seuraavaan vaiheeseen.

  3. Poista verkkokorttiasema Laitehallinnasta ja asenna uusin ohjain kannettavan tukisivustosta. Joko tämä ratkaisee ongelman tai jatka seuraavaan vaiheeseen. Avaa Suorita-valintaikkuna ja kirjoita mmc devmgmt.msc. Avaa näyttöön tulevassa valintaikkunassa verkko-ohjaimet, napsauta sisäistä verkkokorttia hiiren kakkospainikkeella ja poista asennus.

  4. Vertaa kokoonpanoa toimivaan tietokoneeseen ja tarkista, onko siinä eroja. Jos niin on, muuta asetukset vastaamaan toimivan tietokoneen asetuksia. Voit käyttää monenlaisia komentoja komentokehotteessa. Avaa Suorita-valintaikkuna ja kirjoita cmd. Näyttöön avautuu musta komentokehoteikkuna.

    Ipconfig /all

    Tämä komento näyttää kaikki kannettavan tietokoneen yhteydet.

    Ipconfig /release

    Komento poistaa Internet-palveluntarjoajan IP-osoitteen.

    Ipconfig /renew

    Komento hakee uuden IP-osoitteen.

    Tracert *ip or tracert web URL*M

    Komento näyttää, miten monta siirtymää tarvitaan ja miten nopeasti DNS selvittää osoitteen ja siirtyy tietylle sivulle tai tiettyyn sivustoon. DNS-ongelma on sitä todennäköisempi, mitä enemmän hyppyjä ja mitä kauemmin ne kestävät. Korjaa ongelma nollaamalla DNS.

    Ping *ip or ping web URL*

    Tämä tarkistaa yhteyden sivustoon avaamatta sivustoa tai käyttämättä mitään, mikä voisi olla vioittunut tai poissa käytöstä käyttöjärjestelmässä. Se on perustarkistus.

  5. Jos se ei auta, voit nollata TCP/IP-pinon. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, jatka seuraavaan vaiheeseen.

  6. Olet ehkä saanut haittaohjelman, joka estää verkkokorttia muodostamasta yhteyttä, jotta et voi diagnosoida ja ladata poisto-ohjelmistoa. Suosittelen tarkistusta kolmannen osapuolen sovelluksella. Saatavilla on useita ilmaisohjelmia, kuten Malwarebytes. Jos jokin näistä ohjelmista ei löydä ongelmia, ongelman voi korjata asentamalla kannettavan näköistiedoston tai käyttöjärjestelmän uudelleen.

Jos haluat kirjata puhelun tai jatkaa vianmääritystä, Voit ottaa meihin yhteyttä verkossa keskustelun, Twitterin tai sähköpostin kautta. Voit myös soittaa paikalliseen tukipalveluun. Jos siirryt tukisivustoon, varmista että sen arvo on maasi tai alueesi. Napsauta ota yhteyttä -linkkiä. Saat uusimmat yhteystiedot.

Lisätietoja

Suositellut artikkelit

Seuraavassa on joitakin aiheeseen liittyviä suositeltuja artikkeleita, jotka saattavat kiinnostavat sinua.

Artikkelin ominaisuudet


Tuote, johon asia vaikuttaa

Laptops, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS

Edellinen julkaisupäivä

26 helmik. 2024

Versio

13

Artikkelin tyyppi

Solution