Ga naar hoofdinhoud
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Bestellingen en de verzendstatus bekijken
  • Een lijst met producten maken en openen
  • Beheer uw Dell EMC locaties, producten en contactpersonen op productniveau met Company Administration.

Microsoft Windows Vista terugzetten naar de fabrieksconfiguratie

Samenvatting: Met de optie Dell Factory Image Restore kunt u uw harde schijf terugzetten naar de oorspronkelijke fabrieksconfiguratie zoals toen u deze voor het eerst bij Dell bestelde. Deze optie verschijnt op Dell computers waarop Windows Vista vooraf is geïnstalleerd en niet op computers die via de Express Upgrade-aanbieding zijn besteld of computers waarop een andere Windows-versie is bijgewerkt naar Windows Vista. ...

Dit artikel is mogelijk automatisch vertaald. Als u feedback hebt over de kwaliteit, laat het ons dan weten via het formulier onderaan deze pagina.

Article content


Symptomen

OPMERKING: Vanaf 11 april 2017 ontvangen klanten van Windows Vista geen nieuwe beveiligingsupdates, hotfixes meer voor beveiliging, gratis of betaalde ondersteunde supportopties of online technische inhoudsupdates van Microsoft. Dit artikel wordt niet langer bijgewerkt en blijft alleen bestaan ter informatie. Ga naar de Microsoft-website Deze hyperlink brengt u naar een website buiten Dell Technologies. voor het volledige einde van de supportverklaring.
 

Dell Factory Image Restore is een optie in het menu System Recovery Options (Opties voor Systeemherstel)

Met Dell Factory Image Restore kunt u de harde schijf terugzetten naar de oorspronkelijke fabrieksconfiguratie zoals die was toen u die bij Dell bestelde. Deze optie verschijnt op Dell computers waarop Windows Vista vooraf is geïnstalleerd en niet op computers die via de Express Upgrade-aanbieding zijn besteld of computers waarop een andere Windows-versie is bijgewerkt naar Windows Vista.


De standaard fabrieksconfiguratie van de computer herstellen
 

WAARSCHUWING: Wanneer u de computer herstelt naar de standaard fabrieksconfiguratie, worden alle data op de C-schijf verwijderd. Voordat u deze procedure uitvoert, maakt u een back-up van uw persoonlijke bestanden. Als u geen back-up maakt van persoonlijke bestanden, gaan de data volledig verloren.
 
  1. Start de computer opnieuw op. Om dit te doen, klikt u op Start, klik op de pijl naast de knop Vergrendelen en klik vervolgens op Opnieuw starten.
  2. Druk terwijl de computer opnieuw wordt opgestart op de toets F8 op het toetsenbord totdat het menu Geavanceerde opstartopties op het scherm wordt weergegeven.

    OPMERKING: U moet op de toets F8 drukken voordat het Windows-logo op het scherm wordt weergegeven. Als u op F8 drukt nadat het Windows-logo op het scherm is verschenen, wordt het menu Geavanceerde opstartopties niet op het scherm weergegeven. Als u het menu Geavanceerde opstartopties niet ziet, start u de computer opnieuw op en herhaalt u deze stap totdat u het menu op het scherm ziet.
     
  3. Druk op de SLN130396_en_US__3DownArrowpijl omlaag om Repair Your Computer te selecteren in het menu Geavanceerde opstartopties en druk vervolgens op Enter.
  4. Geef de gewenste taalinstellingen op en klik daarna op Volgende.
  5. Log in als gebruiker met beheerdersrechten en klik daarna op OK.
  6. Klik op Dell Factory Image Restore.
  7. Klik in het venster Dell Factory Image Restore op Volgende.
  8. Klik om het selectievakje voor Yes in te vinken, de harde schijf opnieuw te formatteren en systeemsoftware terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.
  9. Klik op Volgende. De computer wordt teruggezet naar de standaard fabrieksconfiguratie.
  10. Wanneer de herstelbewerking is voltooid, klikt u op Voltooien om de computer opnieuw op te starten.

Voor- en nadelen van Factory Image Restore applicaties

Er zijn verschillende voor- en nadelen aan het gebruik van de factory image restore-applicaties (Dell personal computer Restore door Symantec in Microsoft Windows XP en Dell Factory Image Restore in Windows Vista) als probleemoplossingstools.

Voordelen

  • Snelheid
Zowel Dell Personal Computer Restore door Symantec als Dell Factory Image Restore zijn aanzienlijk sneller dan handmatige herinstallatiemethoden van het besturingssysteem. Het terugzetten van de fabrieksimage duurt gemiddeld minder dan 15 minuten. een volledige handmatige herinstallatie van het besturingssysteem, inclusief drivers en applicaties, kan 2 uur of meer in beslag nemen.
  • Eenvoudige instructies
Zowel Personal Computer Restore als Dell Factory Image Restore gebruiken minder stappen dan handmatige herinstallatiemethoden van het besturingssysteem.
  • Drivers en applicaties inbegrepen
Zowel personal computer Restore als Factory Image Restore herstellen alle in de fabriek geïnstalleerde drivers, applicaties en instellingen, in tegenstelling tot de handmatige herinstallatiemethode van het besturingssysteem; dit is een enorme tijdbesparing voor zowel technische support als klanten.

Nadelen

  • Uiterst redmiddel bij probleemoplossing
Personal computer Restore en Factory Image Restore zijn alleen bedoeld om te worden gebruikt nadat alle andere pogingen om technische problemen te identificeren en op te lossen zijn mislukt.
  • Hoge waarschijnlijkheid herhalende problemen
Het is belangrijk om de hoofdoorzaak van het technische probleem van de klant te identificeren voordat u het besturingssysteem herstelt naar de fabrieksimage. Zonder een duidelijk beeld van wat het probleem is, kan de klant dezelfde technische problemen ervaren of er misschien zelfs aan bijdragen, zelfs na het herstellen.
  • Opnieuw personaliseren na herstel
Zelfs met het voordeel van het herstellen van in de fabriek geïnstalleerde drivers, applicaties en instellingen, kan het een klant vele uren kosten om hun data, applicaties en instellingen terug te krijgen zoals ze dat willen.

Oorzaak

  Niet vereist

Oplossing

  Zie hierboven

Artikeleigenschappen


Datum laatst gepubliceerd

11 dec. 2023

Versie

7

Artikeltype

Solution