Gå vidare till huvudinnehållet
 • Lägg beställningar snabbt och enkelt
 • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
 • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
 • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Så här konfigurerar du flera skärmar i Microsoft Windows 11 och Windows 10

Sammanfattning: Ta reda på hur du konfigurerar två eller flera skärmar i Microsoft Windows och felsöker problem med två eller flera skärmar. Läs mer om hur du ansluter datorn till en tv eller trådlösVisa mer

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll


Symptom

Microsoft Windows 11 och Windows 10 har stöd för konfiguration av flera skärmar. En konfiguration med flera skärmar bidrar till att förbättra produktiviteten. När du ansluter ytterligare en bildskärm till Dell-datorn identifierar Windows 11 och Windows 10 automatiskt skärmen och visar datorns skrivbordsskärm. Du kan sedan välja hur du vill att skrivbordsskärmen ska visas och anpassa bildskärmsinställningarna, t.ex. skärmformatet för kloningsläge, utökat läge, endast första skärmen eller endast andra skärmen, skärmupplösningsinställningar och färgdjup.

Orsak

OBS! Dell OptiPlex 3040 eller 3046 med VGA-tilläggsport har bara stöd för två externa skärmar samtidigt med den inbyggda Intel-grafiklösningen.

Expandera avsnitten nedan om du vill ha mer information.

Upplösning

Överför appar i Windows enkelt till en annan skärm. Du kan även flytta appar i Windows från en skärm till en annan med hjälp av tangentbordsgenvägar:

 1. Windows tangenten + Sida uppåt på tangentbordet.
 2. Windows tangenten + Sida nedåt på tangentbordet.

I Windows 11 och Windows 10 visas aktivitetsfältet som standard på alla bildskärmar. När flera bildskärmar är anslutna visas aktivitetsfältet på alla bildskärmar i Windows 11 och Windows 10. Som standard visas alla ikoner i aktivitetsfältet på huvudskärmen och ett tomt aktivitetsfält på de övriga skärmarna. Konfigurera aktivitetsfältet för flera skärmar via Egenskaper för aktivitetsfältet:

 1. Högerklicka på aktivitetsfältet.
 2. Välj Egenskaper.
 3. I aktivitetsfältet, under Flera bildskärmar, markerar du kryssrutan Visa Aktivitetsfältet på alla bildskärmar.
 4. Klicka på OK för att bekräfta.

Visa skrivbordsbakgrunden på alla skärmar. Du kan nu visa en panoramabild över flera bildskärmar. Microsoft Windows 11 och Windows 10 har ett nytt panoramatema under anpassningsalternativen. Visa samma skrivbordsbakgrund på alla skärmar:

 1. Tryck Windows tangenten + X på tangentbordet.
 2. Under Windows-inställningar klickar du på Anpassning.
 3. Klicka på Bläddra och välj en panoramabild från den plats på hårddisken där du har sparat bilden.
 4. Under Välj hur bilden ska visas väljer du Sträck över.
Överst på sidan

Kontrollera att videoanslutningen på datorn matchar en tillgänglig videoanslutning på skärmen, till exempel VGA, DVI, HDMI, DisplayPort (DP) eller USB-C (som har stöd för DisplayPort eller Thunderbolt 3). Anslut datorn till skärmen, projektorn eller tv:n med en kompatibel videokabel. Skärmtillverkaren ska tillhandahålla den här kabeln med skärmen.

Mer information finns i följande artikel i Dells kunskapsbank: Ansluta en skärm till en persondator.

Du kan läsa mer om de olika portarna på en Dell-dator i Dells kunskapsbasartikel En guide till de externa portarna och anslutningarna på en Dell-dator.

Överst på sidan

Ta reda på vilken typ av videoanslutningar som finns på datorn och på skärmen. Antalet videoanslutningar beror på vilken typ av grafikkort som är installerat på datorn. De flesta grafikkort på stationära datorer har stöd för två eller flera skärmar, beroende på grafikkortets och datorns specifikationer. Bärbara datorer kan dock ha stöd för upp till två skärmar beroende på datorspecifikationerna. Mer information finns i följande artikel i Dells kunskapsbank: Ansluta en skärm till en persondator.

OBS! Information om vilka videoanslutningar som finns på datorn och skärmen finns i användarhandboken till datorn och skärmen.

När kablarna är ordentligt anslutna bör datorn automatiskt identifiera och visa skrivbordsskärmen på de anslutna skärmarna. Du kan sedan välja det visningsformat som passar bäst för dina behov.

Microsoft Windows 11 och Windows 10 har flera visningsalternativ för hur skrivbordsskärmen visas på flera bildskärmar som är anslutna till datorn. I Windows 11 och Windows 10 trycker du på Windows tangenten + P för att öppna menyn för visningsformat och sedan välja det visningsformat som passar bäst för dina behov.

 1. Endast datorskärm – Använd endast skärm 1 och visa ingenting på skärm 2. Den andra skärmen ignoreras och endast huvudskärmen används.
 2. Duplicera (även kallat kloningsläge) – Visa hela skrivbordet på båda skärmarna. Den andra eller övriga bildskärmar speglar den primära skärmen.
 3. Utöka – Dra ut skrivbordet över de två skärmarna. Datorns skrivbord utökas över alla identifierade skärmar.
 4. Endast andra bildskärm – Använd endast skärm 2 och visa ingenting på skärm 1. Den primära skärmen avaktiveras och endast den andra skärmen används.
OBS! När du ansluter en andra skärm till en bärbar Dell-dator är standardinställningen för visningsformat Dubblett. När du ansluter en andra skärm till en stationär Dell-dator är standardinställningen för visningsformat Utöka.
 

Med DisplayPort Multi-Stream Transport kan du seriekoppla skärmar. Med den här funktionen kan du ansluta en serie bildskärmar till en enda videoutgångskontakt på datorn eller dockningsstationen. Mer information finns i Dells kunskapsbasartikel Så här seriekopplar du flera skärmar med hjälp av DisplayPort Multi-Stream Transport (MST).

OBS! Funktionen DisplayPort Multi-Stream Transport stöds på utvalda Dell-skärmar. Du kan ta reda på om din Dell-skärm har stöd för funktionen DisplayPort Multi-Stream Transport i användarhandboken för Dell-skärmen.
Hur ändrar jag inställningarna för skärm eller video i Microsoft Windows?

Om du vill veta hur du ändrar skärmupplösning, justerar uppdateringsfrekvensen eller ändrar storlek på teckensnitt och ikoner läser du Dells kunskapsbasartikel Ändra videoinställningar eller förbättra text i Windows 10.

Överst på sidan

En dockningsstation eller portreplikator ger ett förenklat sätt att ansluta flera enheter som tangentbord, mus, skrivare, externa hårddiskar och en eller flera externa bildskärmar till en bärbar dator som vanligtvis har begränsade anslutningsportar. De flesta dockningsstationer eller portreplikatorer har videoanslutningar för att ansluta två eller flera externa skärmar. När en dockningsstation eller portreplikator är ansluten till en bärbar dator kan du stänga av den bärbara datorns LCD-skärm och använda de externa skärmarna i stället.

OBS! Mer information om hur du konfigurerar flera skärmar med en Dell-dockningsstation finns i användarhandboken för Dell-dockningsstationen.

Med DisplayPort Multi-Stream Transport kan du seriekoppla skärmar. Med den här funktionen kan du ansluta en serie bildskärmar till en enda videoutgångskontakt på datorn eller dockningsstationen. Mer information finns i Dells kunskapsbasartikel Så här seriekopplar du flera skärmar med hjälp av DisplayPort Multi-Stream Transport (MST).

OBS! Funktionen DisplayPort Multi-Stream Transport stöds på utvalda Dell-skärmar. Du kan ta reda på om din Dell-skärm har stöd för funktionen DisplayPort Multi-Stream Transport i användarhandboken för Dell-skärmen.

Överst på sidan

Med dells trådlösa skärm kan din bärbara Windows-dator, Android-smartphone eller -surfplatta med Miracast-funktion visa skärmbilden på skärmen med ett Wi-Fi Direct-gränssnitt. När du ansluter den bärbara datorn, smartphonen eller surfplattan till den trådlösa Dell-skärmen kan du använda musen och tangentbordet som är anslutna till skärmen och styra enheterna.

Du kan antingen utöka eller duplicera din stationära Windows-dator trådlöst till en trådlös Dell-skärm och ansluta din surfplatta eller smartphone med Android 5.0 (och senare) via Wi-Fi samtidigt via Dual Cast.

Om du vill veta mer om hur du konfigurerar eller felsöker en trådlös Dell-skärm kan du läsa artikeln Guide till trådlösa Dell-skärmar i Dells kunskapsdatabas.

Överst på sidan

De senaste smart-tv-apparaterna och datorerna har en mängd olika alternativ för videoanslutning. Kontrollera att videoanslutningen på datorn matchar en videoanslutning på tv:n.

Mer information finns i Dells kunskapsbasartikel Ansluta en Dell-dator till en tv.

Överst på sidan

Microsoft Windows 11, Windows 10, Windows 8 eller 8.1 och Windows 7 har stöd för konfiguration med två eller flera skärmar. Om du stöter på problem med konfigurationen med flera skärmar, t.ex. en tom eller svart skärm, ingen signal till skärmen eller upplösningsproblem, kan du läsa följande artikel i Dells kunskapsbank: Så här felsöker du problem med flera bildskärmar på en Dell-dator.

Överst på sidan

Om Dell-datorn inte kan visa eller har ett videoproblem med flera bildskärmar efter uppgradering till Microsoft Windows 11 och Windows 10:

 1. Avinstallera grafikdrivrutinen.
 2. Uppdatera BIOS för datorn.
 3. Ladda ner och installera den senaste grafikdrivrutinen.
 4. Starta om datorn.
OBS! Mer information om nedladdning och installation av drivrutiner finns i Dells kunskapsbasartikel Vanliga frågor om drivrutiner och hämtningsbara filer.
 
OBS! Mer information om hur du uppdaterar BIOS på en Dell-dator finns i Dells kunskapsbasartikel Manual för Dell BIOS (på engelska).
Överst på sidan

Ytterligare information

Konfigurera flera skärmar (Dells officiella tekniska support – YouTube)

Längd: 01:37
Undertext: Endast på engelska

Förklaring av grafikkort (Dells officiella tekniska support – YouTube)

Längd: 01:59
Undertext: Endast på engelska

Ändra skärmupplösning (Dells officiella tekniska support – YouTube)

Längd: 02:28
Undertext: Endast på engelska

Felsökningssteg för ingen bild (Dells officiella tekniska support – YouTube)

Längd: 02:16
Undertext: Endast på engelska


Support efter garantin Har garantin upphört att gälla? Inga problem. Gå till Dell.com/support och ange ditt Dell Service Tag-nummer för att se våra erbjudanden.

OBS! Erbjudandena är endast tillgängliga för kunder i USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Kina och Japan som köper en persondator. Det här gäller inte servrar och lagring.

Artikelegenskaper


Berörd produkt

Desktops & All-in-Ones, Laptops, Workstations

Senaste publiceringsdatum

17 feb 2022

Version

15

Artikeltyp

Solution