Gå vidare till huvudinnehållet
 • Lägg beställningar snabbt och enkelt
 • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
 • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
 • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Så här konfigurerar du flera bildskärmar i Microsoft Windows 11 och Windows 10

Sammanfattning: Ta reda på hur du konfigurerar två eller flera skärmar i Microsoft Windows och felsöker problem med två eller flera skärmar. Läs mer om hur du ansluter datorn till en tv eller trådlös Dell-skärm. ...

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll


Instruktioner

Microsoft Windows 11 och Windows 10 har stöd för installation av flera bildskärmar. En konfiguration med flera skärmar bidrar till att förbättra produktiviteten. När du ansluter ytterligare en skärm till din Dell-dator identifierar Windows 11 och Windows 10 automatiskt skärmen och visar datorns skrivbordsskärm. Du kan sedan välja hur du vill att skrivbordsskärmen ska visas och anpassa bildskärmsinställningarna, t.ex. visningsstil för kloningsläge, utökat läge, endast första skärmen eller endast andra skärmen, inställningar för skärmupplösning och färgdjup.

Obs! Dell OptiPlex 3040 eller 3046 med VGA-tilläggsport har bara stöd för två externa skärmar samtidigt med den inbyggda Intel-grafiklösningen.

Expandera avsnitten nedan om du vill ha mer information.

Överför appar i Windows enkelt till en annan skärm. Du kan även flytta appar i Windows från en skärm till en annan med hjälp av tangentbordsgenvägar:

 1. Windows-tangenten + Page Up-tangenten på tangentbordet.
 2. Windows-tangenten + Page down-tangenten på tangentbordet.

I Windows 11 och Windows 10 visas aktivitetsfältet nu som standard på alla bildskärmar. När flera skärmar är anslutna ritar Windows 11 och Windows 10 aktivitetsfältet över varje skärm. Som standard visas alla ikoner i aktivitetsfältet på huvudskärmen och ett tomt aktivitetsfält på de övriga skärmarna. Konfigurera aktivitetsfältet för flera skärmar via Egenskaper för aktivitetsfältet:

 1. Högerklicka på aktivitetsfältet.
 2. Välj Egenskaper.
 3. I aktivitetsfältet, under Flera bildskärmar, markerar du kryssrutan Visa Aktivitetsfältet på alla bildskärmar.
 4. Klicka på OK för att bekräfta.

Visa skrivbordsbakgrunden på alla skärmar. Nu kan du visa en enda panoramabild över flera skärmar. Windows 11 och Windows 10 inkluderar ett nytt panoramatema under anpassningsalternativen. Visa samma skrivbordsbakgrund på alla skärmar:

 1. Tryck på Windows-tangenten + X-tangenten på tangentbordet.
 2. Under Windows-inställningar klickar du på Anpassning.
 3. Klicka på Bläddra och välj en panoramabild från den plats på hårddisken där du har sparat bilden.
 4. Under Välj hur bilden ska visas väljer du Sträck över.
Överst på sidan

Kontrollera att videoanslutningen på datorn matchar en tillgänglig videoanslutning på skärmen, till exempel VGA, DVI, HDMI, DisplayPort (DP) eller USB-C (som har stöd för DisplayPort eller Thunderbolt 3). Anslut datorn till skärmen, projektorn eller tv:n med en kompatibel videokabel. Skärmtillverkaren ska tillhandahålla den här kabeln med skärmen.

Läs om hur du ansluter skärmar till Dell-datorer.

Mer information om de olika portarna som finns på en Dell-dator finns i En guide till externa portar och kontakter på en Dell-dator.

Överst på sidan

Ta reda på vilken typ av videoanslutningar som finns på datorn och på skärmen. Antalet videoanslutningar beror på vilken typ av grafikkort som är installerat på datorn. De flesta grafikkort på stationära datorer har stöd för två eller flera skärmar, beroende på grafikkortets och datorns specifikationer. Bärbara datorer kan dock ha stöd för upp till två skärmar beroende på datorspecifikationerna. Läs om hur du ansluter skärmar till Dell-datorer.

Obs! Information om vilka videokontakter som är tillgängliga på datorn och bildskärmen finns i användarhandboken för Dell-datorn och -skärmen.

När kablarna är ordentligt anslutna bör datorn automatiskt identifiera och visa skrivbordsskärmen på de anslutna skärmarna. Du kan sedan välja det visningsformat som passar bäst för dina behov.

Windows 11 och Windows 10 har flera alternativ för hur bildskärmen visas på flera skärmar som är anslutna till datorn. I Windows 11 och Windows 10 trycker du på Windows-tangenten + P för att öppna menyn för visningsstil och väljer sedan ett visningsformat som bäst passar dina behov.

 1. Endast skärm på persondator – Använd endast bildskärm 1 och visa ingenting på bildskärm 2. Den andra skärmen ignoreras och endast huvudskärmen används.
 2. Duplicera (även kallat kloningsläge) – Visa hela skrivbordet på båda skärmarna. Den andra eller övriga bildskärmar speglar den primära skärmen.
 3. Utöka – Dra ut skrivbordet över de två skärmarna. Datorns skrivbord utökas över alla identifierade skärmar.
 4. Endast andra bildskärm – Använd endast skärm 2 och visa ingenting på skärm 1. Den primära skärmen avaktiveras och endast den andra skärmen används.
Obs! När du ansluter en andra skärm till en bärbar Dell-dator är standardinställningen för visningsformat Dubblett. När du ansluter en andra skärm till en stationär Dell-dator är standardinställningen för visningsformat Utöka.
 

Med DisplayPort Multi-Stream Transport kan du seriekoppla skärmar. Med den här funktionen kan du ansluta en serie bildskärmar till en enda videoutgång på datorn eller dockningsstationen. Lär dig att seriekoppla flera bildskärmar med hjälp av DisplayPort MST (Multi-Stream Transport).

Obs! Funktionen DisplayPort Multi-Stream Transport stöds på utvalda Dell-skärmar. Information om huruvida din Dell-skärm har stöd för DisplayPort Multi-Stream Transport finns i användarhandboken för Dell-skärmen.
Hur ändrar jag inställningarna för skärm eller video i Microsoft Windows?

Om du vill ändra skärmupplösningen, justera uppdateringsfrekvensen och ändra storleken på teckensnitt och ikoner kan du lära dig att ändra videoinställningarna eller förbättra texten i Windows 10.

Överst på sidan

En dockningsstation eller portreplikator ger ett förenklat sätt att ansluta flera enheter som tangentbord, mus, skrivare, externa hårddiskar och en eller flera externa bildskärmar till en bärbar dator som vanligtvis har begränsade anslutningsportar. De flesta dockningsstationer eller portreplikatorer har videoanslutningar för att ansluta två eller flera externa skärmar. När en dockningsstation eller portreplikator är ansluten till en bärbar dator kan du stänga av den bärbara datorns LCD-skärm och använda de externa skärmarna i stället.

Obs! Mer information om en konfiguration med flera bildskärmar med en Dell-dockningsstation finns i användarhandboken för Dell-dockningsstationen.

Med DisplayPort Multi-Stream Transport kan du seriekoppla skärmar. Med den här funktionen kan du ansluta en serie bildskärmar till en enda videoutgång på datorn eller dockningsstationen. Lär dig att seriekoppla flera bildskärmar med hjälp av DisplayPort MST (Multi-Stream Transport).

Obs! Funktionen DisplayPort Multi-Stream Transport stöds på utvalda Dell-skärmar. Information om huruvida din Dell-skärm har stöd för DisplayPort Multi-Stream Transport finns i användarhandboken för Dell-skärmen.

Överst på sidan

Med en trådlös Dell-skärm kan din bärbara Windows-dator, Android-smartphone eller -surfplatta med Miracast-funktion visa skärmbilden på skärmen med ett Wi-Fi Direct-gränssnitt. När du ansluter den bärbara datorn, smartphonen eller surfplattan till den trådlösa Dell-skärmen kan du använda musen och tangentbordet som är anslutna till skärmen och styra enheterna.

Du kan antingen utöka eller duplicera Windows-datorn trådlöst till en trådlös Dell-skärm och ansluta din surfplatta eller smartphone med Android 5.0 (och senare) via Wi-Fi samtidigt via Dual Cast.

Mer information om hur du konfigurerar eller felsöker en trådlös Dell-skärm finns i vår guide till trådlösa Dell-skärmar.

Överst på sidan

De senaste smart-tv-apparaterna och datorerna har en mängd olika alternativ för videoanslutning. Kontrollera att videoanslutningen på datorn matchar en videoanslutning på tv:n.

Lär dig hur du ansluter en Dell-dator till en TV.

Överst på sidan

Microsoft Windows 11, Windows 10, Windows 8 eller 8.1 och Windows 7 har stöd för dubbla eller flera bildskärmar. Om du stöter på problem med konfigurationen av flera bildskärmar, t.ex. om skärmen är tom eller svart, ingen signal till skärmen eller problem med lösningen, kan du lära dig felsökning av problem med flera bildskärmar på en Dell-dator.

Överst på sidan

Om Dell-datorn inte kan visa eller har videoproblem med flera skärmar efter uppgradering till Microsoft Windows 11 och Windows 10:

 1. Avinstallera grafikdrivrutinen.
 2. Uppdatera BIOS för datorn.
 3. Ladda ner och installera den senaste grafikdrivrutinen.
 4. Starta om datorn.
 
Obs! Mer information om hur du uppdaterar BIOS på en Dell-dator finns i vår guide till Dell BIOS.
Överst på sidan

Ytterligare information

Konfigurera flera skärmar (Dells officiella tekniska support – YouTube)

Längd: 01:37
När det är möjligt kan språkinställningar för dold textning (undertexter) väljas med hjälp av ikonen Inställningar eller CC på den här videospelaren.

Ändra skärmupplösning (Dells officiella tekniska support – YouTube)

Längd: 02:28
När det är tillgängligt kan språkinställningar för dold textning (undertexter) väljas med hjälp av ikonen Inställningar eller CC på den här videospelaren.


Support efter garantin Har garantin upphört att gälla? Inga problem. Gå till Dell.com/support och ange ditt Dell Service Tag-nummer för att se våra erbjudanden.

Obs! Erbjudandena är endast tillgängliga för kunder i USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Kina och Japan som köper en persondator. Det här gäller inte servrar och lagring.

Rekommenderade artiklar

Här är några rekommenderade artiklar relaterade till detta ämne som kan vara av intresse för dig.

Artikelegenskaper


Berörd produkt
Alienware, Inspiron, OptiPlex, Vostro, XPS, G Series, Alienware and Dell Gaming Monitors, C Series, D Series, E Series, P Series, S Series, SE Series, UltraSharp Premier (UP) Series, UltraSharp (U) Series, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude , Vostro, XPS, Fixed Workstations, Mobile Workstations ...
Senaste publiceringsdatum

06 feb. 2024

Version

18

Artikeltyp

How To