Gå vidare till huvudinnehållet
  • Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Garantisupport för batterier för bärbara Dell-datorer (på engelska)

Sammanfattning: Läs följande artikel för att få information om garantin för batterier till bärbara datorer ifall ett batterifel skulle inträffa. Till artikeln finns också mer information om felsökning och hur du kontrollerar batteriets hälsostatus. ...

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll


Instruktioner

Innehållsförteckning:

  1. Batterigaranti
  2. Kontrollera batteriets hälsotillstånd
  3. Relaterad batterifelsökning

1. Batterigaranti

Viktig information:

  • Normalt täcks batterier till bärbara datorer av ett (1) års garantisupport
    Obs! Den här garantin är skild från alla garantier som systemet kan medföra, inklusive Premium eller ProSupport. Ett system som inte har ProSupport Plus, extra batteriservice eller liknande som specifikt täcker batteriet längre än ett år kommer inte att få ett ersättningsbatteri under garantin om batteriet är äldre än ett år.
  • Kunder kan nu köpa ett tillvalsbatteri med tre (3) års garantisupport .
Obs! Den juridiska garantiperioden för den bärbara datorn och batteriet kan variera där du befinner dig. Batterigarantin gäller fakturadatumet för den bärbara datorn. Du kan bli ombedd att ange batteriets serienummer som motsvarar det här datumintervallet.

Se Dells kunskapsbasartikel Kontrollera systemkonfigurationen på din Dell-dator. Den vägleder dig om hur du identifierar batteri-SKU:n och skiljer mellan dessa två typer av batteristöd. Om den innehåller ordalydelsen Tre års begränsad maskinvaruservice, har batteriet en 3-års begränsad hårdvaruservice. Vissa batteribeskrivningar kan visa förkortningen LL för Long Cycle Life; detta bekräftar också att batteriet har en 3-årig täckning.

Egenskaper Batteri med standardgaranti på 1 år Batteri med tillvalsgaranti på 3 år
Stöd för snabbladdning Ja Nej
Ja (för Latitude xx20 och senare)
Wattimme (Wh) Längre
exempel: 9-cellsbatteri med 97 wattimmar.
Samma (för Latitude xx20 och senare)
Nedre
exempel: 9-cellsbatteri med 87 Wh
Samma (för Latitude xx20 och senare)
Obs! Ett ettårigt batteri kan säljas med datorgarantier på 1 till 5 år. Batterigarantins längd är begränsad eftersom det är en förbrukningsvara. Ett 3-årigt batteri kan endast säljas på datorer med minst 3 års (eller längre) garanti. I båda fallen kan batterigarantin löpa ut innan datorgarantin upphör.
Kommentarer:
  • Batteriet har en etikett, vanligtvis med en streckkod som kan användas för att bestämma batteriets ålder.
  • Serienumret är 20 tecken långt och börjar med två bokstäver som är CH,JP,KR.
  • Etiketten kan likna exemplen ovan.
  • Gå till Dell.com/support för att ta reda på datorns garantistatus. Ange Service Tag-numret eller klicka på Identifiera produkt och gå sedan till fliken Garanti .
  • Om batterigarantin har gått ut kan du köpa ett nytt batteri på Dells webbplats för delar och uppgraderingar . En extra avgift kan tillkomma om en tekniker krävs på plats för att installera batteriet.
    Obs! Tillgängligheten för delar och uppgraderingar från Dell kan variera från din plats. Om delarna inte finns tillgängliga på vår webbplats där du befinner dig kontaktar du din lokala auktoriserade Dell-partner eller återförsäljare (endast på engelska – välj din plats).
  • För tillämpliga plattformar som har stöd för alternativet för batteri med lång livscykel (LCL) ändrar den senaste BIOS-uppdateringen batteriladdningsalgoritmen för att utöka laddningsbeteendet för lång livscykel (LCL) till adaptivt laddningsläge eller AC-användningsläge.

Överst på sidan


2. Kontrollera batteriets hälsotillstånd

Att kontrollera batteriets hälsa är ett viktigt steg i felsökningen av batterirelaterade problem och hjälper till att identifiera om ett åldrande batteri behöver bytas ut.

Batteriets hälsostatus kan kontrolleras på flera ställen, till exempel med hjälp av Dell Power Manager-appen. I BIOS eller UEFI kör du ett diagnostiktest av maskinvaran eller använder batteriets LED-indikatorer

Ta reda på hur du kontrollerar bärbara Dell-datorers batteritillstånd.

Kommentarer:
  • Om det inte går att få diagnostik för batteriet går du till sidan för kontroll av systemprestanda före start och anger service tag-nummer, felkod och valideringskod för reparationsalternativ.

  • Om batterigarantin har gått ut och batteridiagnostiken misslyckas kan du köpa ett nytt batteri på Dells webbplats för delar och uppgraderingar . En extra avgift kan tillkomma om en tekniker krävs på plats för att installera batteriet.

  • Alla Dells batterier genomgår en sträng kvalificeringsprocess för att säkerställa korrekt funktion, tillräckliga prestanda och hög säkerhet. Dell rekommenderar starkt att du använder ett kompatibelt Dell-batteri som du köpt från Dell och som har utformats för att fungera med din bärbara Dell-dator.

  • En normal egenskap hos ett uppladdningsbart batteri är att dess varaktighet minskar med tiden. Så småningom måste batteriet bytas ut. Baserat på denna egenskap omfattas eventuellt inte förbrukade batterier av garantin.

  • Dell erbjuder även diagnostiktest online. gå till Dells sida för onlinediagnostik av batterier .
    • Testet startas automatiskt.
    • Du uppmanas eventuellt att installera eller uppdatera SupportAssist-programmet. Följ i så fall anvisningarna.

Tänk på följande när du rapporterar ett batterifel:

  • Batteriets serienummer krävs innan ett byte beställs.
  • Serienumret är tryckt på en etikett på batteriet - vanligtvis 20 tecken lång och börjar med två bokstäver, till exempel CH,JP,KR.
  • För bärbara Dell-datorer med ett löstagbart batteri kan du bli ombedd att kontrollera med en Känt bra batteri (om tillgängligt).
VIKTIGT! Om du använder ett tredjepartsbatteri, ett batteri som inte kommer från Dell eller ett batteri som är inkompatibelt innebär det ökad risk för brand eller explosion. Byt endast ut batteriet mot ett kompatibelt batteri köpt från Dell och som har utformats för att fungera med din Dell-dator. Använd inte ett batteri från andra datorer med din dator.
Obs! Som de flesta bärbara datorer har Dells bärbara datorer litiumjonbatterier som kan svälla till följd av batteriets ålder, antalet laddningscykler eller att det har utsatts för hög värme. Även om ett svullet batteri inte är en direkt säkerhetsrisk ska du inte använda skadade eller svullna komponenter. Om du har problem med ett batteri som sväller rekommenderar vi att du slutar använda det och ersätter det med ett auktoriserat Dell-batteri. Se vår information och vägledning om svullna batterier.

Hur köper jag ett Dell-batteri?

Så här köper du ett batteri till en bärbar Dell-dator från Dell.com/support webbplatsen:

  1. Gå till Dell.com/support webbplatsen.
  2. Identifiera din bärbara Dell-dator.
  3. Gå till fliken Delar och tillbehör .
  4. Klicka på Strömförsörjning av bärbar dator för att visa Delar och uppgraderingar för den bärbara Dell-datorn.
  5. På sidan Delar och uppgraderingar identifierar du batteriet och klickar på Lägg till i kundvagnen.
  6. Följ anvisningarna på skärmen och slutför köpet.
Obs! Tillgängligheten för delar och uppgraderingar från Dell kan variera från din plats. Om delarna inte finns tillgängliga på vår webbplats där du befinner dig kontaktar du din lokala auktoriserade Dell-partner eller återförsäljare (endast på engelska – välj din plats).

Överst på sidan


3. Relaterad batterifelsökning

Om du upplever ett eller flera batterirelaterade symtom som nämns nedan kan du lära dig att felsöka batteriproblem med bärbara Dell-datorer.

  • Batteriet på den bärbara datorn laddas ur.
  • Batteriindikatorlampan lyser inte, blinkar i ett visst mönster eller blinkar konstant.
  • Batteriet känns inte igen, hittas eller identifieras inte av den bärbara datorn.
  • Batteriladdningen står stilla vid en viss procentandel.

Överst på sidan

Ytterligare information

Rekommenderade artiklar

Här är några rekommenderade artiklar relaterade till detta ämne som kan vara av intresse för dig.


Ikon för ett batteri Ikon för en strömkontakt På vår supportwebbplats för batterier och strömförsörjning finns ytterligare resurser och information.

Så här kontrollerar du garantiinformation online

Längd: 00:21
När det är tillgängligt kan språkinställningar för dold textning (undertexter) väljas med hjälp av ikonen Inställningar eller CC på den här videospelaren.


Support efter garantin Har garantin upphört att gälla? Inga problem. Gå till Dell.com/support och ange ditt Dell Service Tag-nummer för att se våra erbjudanden.

Obs! Erbjudandena är endast tillgängliga för kunder i USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Kina som köper en persondator. Det här gäller inte servrar och lagring.

Artikelegenskaper


Berörd produkt

Chromebook, G Series, Alienware, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models, Mobile Workstations

Senaste publiceringsdatum

18 mars 2024

Version

17

Artikeltyp

How To