Gå vidare till huvudinnehållet
  • Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Felsöka flimrande bild på Dell Gaming- eller Alienware-skärmar

Sammanfattning: Följ de föreslagna felsökningsstegen nedan för att lösa problem med flimrande bild på Dell Gaming- eller Alienware-skärmar.

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll


Symptom

Ingen symtominformation.

Orsak

Ingen orsaksinformation.

Upplösning

Flimrande bild på Dell Gaming- eller Alienware-skärmar

  1. Om du använder ett Nvidia-grafikkort och G-Sync är aktiverat, men skärmen inte är kompatibel med G-Sync, kan flimra. En lista över Dell FreeSync-spelskärmar som är G-Sync-kompatibla finns här: Dell AMD FreeSync-skärmar som är kompatibla med
    Nvidia G-Sync Stäng av G-Sync eller använd FreeSync med ett AMD-grafikkort.
Obs! Dell Gaming-skärmar med hjälp av en vertikal justeringspanel (VA) är S2721HGF, S2422HG, S2722DGM, S3222DGM, S3222HG och S3422DWG. Alla dessa skärmar, utom S2721HGF, är INTE G-Sync-kompatibla. På grund av detta förväntas flimmer om G-Sync är aktiverat. Lös problemet genom att antingen stänga av G-Sync eller använda FreeSync med ett AMD-grafikkort.
  1. Kör det inbyggda självtestet för skärmen (BIST): Så här kör du ett diagnostiskt test på en Dell-skärm
    Om BIST fungerar beror problemet INTE på skärmen. Kontrollera systemet (BIOS, grafikkort, drivrutiner osv.).
  2. Uppdatera grafikkortets drivrutin och fasta programvara till den senaste versionen.
     
  3. Ändra den kabel som ansluter skärmen till datorn. En defekt kabel kan orsaka att signalen bryts när den överförs över kabeln.
     
  4. Om skärmen har en överklockningsfunktion och den är påslagen kan du prova att stänga av den. Användning av skärmen med en uppdateringsfrekvens som är högre än panelspecifikationen kan orsaka flimmer.
     
  5. Om skärmen har en MRPT-funktion (Moving Picture Response Time) eller ultralåg rörelseoskärpa (ULMB) och den är påslagen kan du prova att stänga av den.
     
  6. Kontrollera omgivningen. Elektromagnetiska fält kan orsaka skärmflimmer. Om en annan enhet är ansluten till samma grenuttag som skärmen kan du försöka ta bort den.
     

Länkar till mer information:


Överst på sidan

Ytterligare information

Artikelegenskaper


Berörd produkt
Alienware 25 Gaming Monitor AW2521HF, Alienware 25 Gaming Monitor AW2521HFA, Alienware 25 Gaming Monitor AW2521HFL, Alienware 25 Gaming Monitor AW2521HFLA, Alienware 27 Gaming Monitor AW2720HF, Alienware 27 Gaming Monitor AW2720HFA , Alienware 55 OLED Monitor AW5520QF, Dell Gaming S2421HGF, Dell 27 Gaming Monitor S2721DGF ...
Produkt

Dell S2419HGF, Dell Gaming S2421HGF, Dell S2721DGFA, Dell Gaming S2721HGF

Senaste publiceringsdatum

21 nov. 2023

Version

11

Artikeltyp

Solution