Så här hittar du produktmodellen för din Dell-dator

DELL REKOMMENDERAR – Det snabbaste och enklaste sättet att identifiera din produktmodell och få personlig support är att låta Dells supportwebbplats identifiera din produkt, eller att ange produktens Service Tag-nummer. Du kan också välja din produkt från en lista. Det senare alternativet ger dig allmän supportinformation om produktmodellen i stället för specifikationerna och funktionerna för just din dator.

Metoder för att hitta din produktmodell

1. Hitta produktetiketten på din dator.
  2. Öppna Dell SupportAssist-programmet för Windows.
  3. Öppna fönstret Systeminformation i Windows.
  4. Öppna BIOS för ditt system.

Metod 1: Hitta produktetiketten på din dator.

På de flesta datorer står produktens modellnummer tryckt på en etikett eller klisterlapp på datorns hölje.

Bärbara datorer och surfplattor

Etiketten sitter oftast på eller i närheten av:

• nedre höljet, basen eller baksidan på produkten
  • batterifacket
  • skärmen, tangentbordskanten eller handstödet

Stationära datorer och allt i-ett-datorer

Etiketten kan sitta på:

• baksidan, ovandelen eller sidan av datorhöljet
  • nedtill på baksidan av allt-i-ett-datorns hölje eller stativ
Överst på sidan

Metod 2: Öppna Dell SupportAssist-programmet för Windows.

SupportAssist är ett Dell-program som är förinstallerat på datorn. Det använder uppdateringar och proaktiva lösningsfunktioner som en hjälp i att identifiera och förebygga problem. När du öppnar programmet visas din produktmodell.

Använd SupportAssist för att hitta din produktmodell

Windows 10
  1. I sökrutan skriver du SupportAssist.
  2. Välj SupportAssist i sökresultaten för att öppna programmet. Om SupportAssist inte finns bland sökresultaten är programmet inte installerat på din dator. Information om hur du hämtar och installerar SupportAssist finns på sidan SupportAssist for PCs and tablets (SupportAssist för datorer och surfplattor).
  3. Din produktmodell visas på startsidan i programmet.
Windows 8(8.1)
  1. Svep in från skärmens höger kant eller flytta markören till skärmens övre högra hörn tills snabbknappsfältet visas.
  2. Välj Sök.
  3. I sökrutan skriver du SupportAssist.
  4. Peka eller klicka på SupportAssist i sökresultaten för att öppna programmet. Om SupportAssist inte finns bland sökresultaten är programmet inte installerat på din dator. Information om hur du hämtar och installerar SupportAssist finns på sidan SupportAssist for PCs and tablets (SupportAssist för datorer och surfplattor).
  5. Din produktmodell visas på startsidan i programmet.
Windows 7
  1. Klicka på Start-knappen och skriv SupportAssist i sökfältet.
  2. I listan med sökresultat, under Program, klickar du på SupportAssist för att öppna det. Om SupportAssist inte finns bland sökresultaten är programmet inte installerat på din dator. Information om hur du hämtar och installerar SupportAssist finns på sidan SupportAssist for PCs and tablets (SupportAssist för datorer och surfplattor).
  3. Din produktmodell visas på startsidan i programmet.

Överst på sidan

Metod 3: Öppna fönstret Systeminformation i Windows.

Systeminformation (även känt som msinfo32) i Windows visar en meny med en sammanfattning av datorn, inklusive uppgifter som modell, tillverkare och operativsystemets version.

Så här hittar du din produktmodell med hjälp av Systeminformation i Windows

Tips: Tryck på Windows-tangenten + Pause/Break-tangenten för att öppna fönstret Systeminformation direkt. På vissa bärbara datorer kan du behöva trycka på Windows-tangenten + Fn + Pause/Break. Om tangentbordet på din bärbara dator inte har någon Break-tangent följer du instruktionerna nedan.
Windows 10
  1. I sökrutan skriver du System.
  2. I listan med sökresultat, under Inställningar, väljer du System.
  3. Leta efter Modell: i avsnittet System.
Windows 8(8.1)
  1. Svep in från skärmens högerkant och tryck sedan på Sök (om du använder en mus placerar du muspekaren i det nedre högra hörnet av skärmen och drar muspekaren uppåt, sedan klickar du på Sök).
  2. Skriv msinfo32 i sökfältet.
  3. I listan med sökresultat trycker eller klickar du på msinfo32 för att öppna fönstret Systeminformation.
  4. Leta efter Modell: i avsnittet System.
Windows 7 och Windows Vista
  1. Klicka på Start-knappen och skriv Systeminformation i sökfältet.
  2. I listan med sökresultat, under Program, klickar du på Systeminformation för att öppna fönstret Systeminformation.
  3. Leta efter Modell: i avsnittet System.
Windows XP
  1. Klicka på knappen Start.
  2. Högerklicka på Den här datorn.
  3. Klicka på Egenskaper.
  4. Leta efter Modell: i avsnittet System.

Överst på sidan

Metod 4: Öppna BIOS för ditt system.

Förkortningen BIOS står för Basic Input/Output System. När du sätter på din dator körs först programvaran för att kontrollera att hårdvaran fungerar och låter sedan Windows starta. Du kan öppna BIOS för att hitta information om datorn och dess maskinvara utan att använda Windows.

Använd BIOS för att hitta din produktmodell.

1. Starta datorn.
  2. Så fort du ser skärmen med Dell-logotypen trycker du på tangenten F2 en gång per sekund för att öppna BIOS. Om Windows startar måste du vänta tills datorn har startat helt och sedan starta om datorn så att du kan försöka igen.
  3. På BIOS-menyn står produktmodellen i menyrubriken eller under System Name (Systemnamn).

Överst på sidan

Artikel-ID: SLN298441

Senast ändrad: 2018-01-23 12:07