Palautuspisteen tai tehdasnollauksen tekeminen tai Windows 7 -uudelleenasennus Dell-tietokoneessa

Palautuspisteen tai tehdasnollauksen tekeminen tai Windows 7 -uudelleenasennus Dell-tietokoneessa

Jos käyttöjärjestelmä lakkaa toimimasta oikein, sen voi palauttaa käyttökuntoon muutamalla tavalla. Katso ongelman ratkaisutiedot valitsemalla, käynnistyykö Windows 7 oikein.

Dell suosittelee, että varmuuskopioit tiedostot ja tiedot säännöllisesti ulkoiseen kiintolevyasemaan, DVD- tai CD-levyille tai muille siirrettäville levyille. Lisätietoja tietojen varmuuskopioinnista ja palautuksesta on Microsoft Knowledge Basen artikkelissa Tietokoneen varmuuskopioiminen ja palauttaminen.

Järjestelmän palautuspiste palauttaa tietokoneen ajankohtaan, jolloin se toimi oikein, menettämättä tiedostojasi.
Huomautus: kaikki asennuspisteen jälkeen asennetut ohjelmistot menetetään ja ne on asennettava uudelleen.

Katso tämä video tai noudata alla olevia ohjeita.

My Dell in 99 seconds: System restore from inside Windows 7 (1:47) (Oma Dell-tietokone 99 sekunnissa: järjestelmän palautus Windows 7:ssä, englanninkielinen)

1. Käynnistä tietokone normaalisti.

2. Avaa Ohjauspaneeli valitsemalla Käynnistä ja Ohjauspaneeli.

3. Valitse Järjestelmä ja suojaus ja Järjestelmä.

4. Valitse Ohjauspaneelin pääikkuna -valikosta Järjestelmän suojaus.
    Huomautus: Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna tulee näyttöön, valitse Kyllä.

5. Valitse Järjestelmän palauttaminen.

6. Suositeltu palauttaminen on oletusvalinta. Tämä uusin palautuspiste ja paras aloituskohta.

7. Jos haluat valita muun palautuspisteen, valitse Valitse toinen palautuspiste, valitse Seuraava ja valitse palautuspiste.

8. Valitse Seuraava ja vahvista palautuspiste valitsemalla Valmis.

9. Käynnistä palautusprosessi valitsemalla Kyllä.

10. Kun järjestelmän palautus on valmis, tietokone käynnistyy uudelleen.

Huomautuksia:
  • Jos uusin palautuspiste ei ratkaise ongelmaa tai pisteen palauttaminen epäonnistuu, valitse seuraavaksi uusin palautuspiste.
  • Jos mikään palautuspiste ei ratkaise ongelmaa, kaikkien palauttaminen epäonnistuu tai palautuspisteitä ei ole, katso lisätietoja Windows 7 ei käynnisty oikein tai lainkaan -osan Sisäisen Dell Factory Image Restore -osion käyttäminen -välilehdestä, koska lisätoimia tarvitaan.

Jos Windows 7 ei käynnisty oikein tai lainkaan, voit palauttaa tietokoneen käyttöjärjestelmän kolmella tavalla ja korjata siten tietokoneen ongelmia, kuten virustartunnan, vioittumisen tai kaatumisen, taikka poistaa henkilökohtaiset tietosi tietokoneesta. Vasemmanpuoleinen tapa on helpoin ja oikeanpuoleinen vaikein.

Huomautus: jos olet vaihtanut kiintolevyn, katso ohjeet Asenna Windows 7 -käyttöjärjestelmä uudelleen manuaalisesti -välilehdestä.

Järjestelmän palautuspiste palauttaa tietokoneen ajankohtaan, jolloin se toimi oikein, menettämättä tiedostojasi.

Huomautus: kaikki asennuspisteen jälkeen asennetut ohjelmistot menetetään ja ne on asennettava uudelleen.

Käytä tätä tapaa, jos et voi käyttää tietokoneen työpöytää.

Katso tämä video tai noudata alla olevia ohjeita.

My Dell in 99 seconds: System restore from outside Windows 7 (1:46) (Oma Dell-tietokone 99 sekunnissa: järjestelmän palautus Windows 7:n ulkopuolelta, englanninkielinen)

1. Käynnistä tietokone uudelleen.

2. Kun tietokone käynnistyy uudelleen, paina F8-näppäintä sekunnin välein ennen kuin Dell-logo tulee näkyviin, jotta Käynnistyksen lisäasetukset -valikko avautuu.
    Huomautus: jos Käynnistyksen lisäasetukset -valikkoa ei näy, käynnistä tietokone uudelleen, kun Windowsin kirjautumiskehote tulee näkyviin, ja yritä uudelleen. Jos Käynnistyksen lisäasetukset -valikko ei näy usean yrityksen jälkeenkään, jatka Asenna Windows 7 -käyttöjärjestelmä uudelleen manuaalisesti -välilehteen, koska käyttöjärjestelmä on ehkä vioittunut liikaa, jotta palautuspistettä voisi käyttää.

3. Valitse nuolinäppäimillä Korjaa tietokone ja paina Enter-näppäintä.

4. Valitse kieliasetukset ja valitse Seuraava.

5. Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojana ja valitse OK.

6. Valitse Järjestelmän palauttaminen ja valitse Seuraava.

7. Uusin palautuspiste on oletusvalinta ja paras aloituskohta.

8. Jos haluat valita muun palautuspisteen, valitse Näytä lisää palautuspisteitä -valintaruutu ja valitse palautuspiste.

9. Valitse Seuraava ja vahvista palautuspiste valitsemalla Valmis.

10. Käynnistä palautusprosessi valitsemalla Kyllä.

11. Kun järjestelmän palautus on valmis, käynnistä tietokone uudelleen valitsemalla Käynnistä uudelleen.

Huomautuksia:
  • Jos uusin palautuspiste ei ratkaise ongelmaa tai pisteen palauttaminen epäonnistuu, valitse seuraavaksi uusin palautuspiste.
  • Jos mikään palautuspiste ei ratkaise ongelmaa, kaikkien palauttaminen epäonnistuu tai palautuspisteitä ei ole, katso Sisäisen Dell Factory Image Restore -osion käyttäminen -välilehdestä, koska lisätoimia tarvitaan.

Asenna käyttöjärjestelmä uudelleen näiden ohjeiden avulla Dell Factory Image Restore -osiosta tilaan, jossa tietokone toimitettiin tehtaalta.

Huomautuksia:

Varoitus: Tietokoneen tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaikki tiedostot ja ohjelmat, lukuun ottamatta tietokoneen mukana toimitettuja ohjelmia. Menetät kaikki henkilökohtaiset tiedostot, kuten valokuvat, sähköpostit ja ohjelmat, jos et tee niistä varmuuskopioita.

Lisätietoja tietojen varmuuskopioinnista on Microsoft Knowledge Basen artikkelissa Tietokoneen varmuuskopioiminen ja palauttaminen.

1. Varmuuskopioi tärkeät tiedostot ja tiedot, kuten edellä on mainittu.

2. Sammuta tietokone.

3. Irrota kaikki muut osat paitsi näyttö, näppäimistö ja hiiri. Irrota:
    • skanneri
    • tulostin
    • modeemi- tai verkkokaapelit
    • matkapuhelin ja taulutietokone
    • USB-asemat ja muut ulkoiset kiintolevyt
      Huomautus: irrota tietokone mahdollisesta telakointiasemasta.

4. Käynnistä tietokone.

5. Kun tietokone käynnistyy uudelleen, paina F8-näppäintä sekunnin välein ennen kuin Dell-logo tulee näkyviin, jotta Käynnistyksen lisäasetukset -valikko avautuu.
    Huomautus: Jos Käynnistyksen lisäasetukset -valikkoa ei näy, sammuta tietokone ja yritä uudelleen (virtapainiketta tarvitsee ehkä painaa 15 sekunnin ajan, jotta tietokone sammuu). Jos Käynnistyksen lisäasetukset -valikko ei näy usean yrityksen jälkeenkään, jatka Asenna Windows 7 -käyttöjärjestelmä uudelleen manuaalisesti -välilehteen, koska käyttöjärjestelmä on ehkä vioittunut liikaa, jotta palautuspistettä voisi käyttää.

6. Valitse nuolinäppäimillä Korjaa tietokone ja paina Enter-näppäintä.

7. Valitse näppäimistöasettelu ja valitse Järjestelmän palautusasetukset -ikkunassa Seuraava.

8. Seuraavassa näytössä voit kirjautua paikallisena käyttäjänä tai järjestelmänvalvojana.
    Huomautus: Valitse paikallisen käyttäjän tai järjestelmänvalvojan tili Käyttäjänimi-kohdan oikealla puolella olevasta avattavasta valikosta ja anna tilin salasana. Jos et ole asettanut paikallisen käyttäjän tilin salasanaa, jätä salasanakohta tyhjäksi ja valitse OK.

9. Kokoonpanon mukaan on ehkä valittava ensin Dell Factory Tools ja sitten Dell Factory Image Restore.

10. Avaa Confirm Data Deletion (Vahvista tietojen poisto) -valikko painamalla Seuraava-painiketta.

11. Valitse Yes, reformat hard drive and restore system software to factory condition (Kyllä, alusta kiintolevy ja palauta järjestelmän ohjelmisto tehdastilaan) -valintaruutu ja valitse Seuraava.
    Huomautus: Palautus alkaa ja saattaa kestää jonkin aikaa. Näkyviin tulee ilmoitus, kun käyttöjärjestelmä ja tehtaalla asennetut sovellukset on palautettu alkuperäiseen tilaansa.

12. Kun palautus on valmis, käynnistä tietokone uudelleen napsauttamalla Valmis-painiketta.

13. Palauta kaikki haluamasi tiedot ja ohjelmat varmuuskopioista.

Tutustu Huomioitavia seikkoja- ja Tarvitsemasi asiat -välilehtiin, ennen kuin jatkat manuaalinen Windows 7 -uudelleenasennus -välilehteen.

Windows 7 -käyttöjärjestelmän manuaalinen uudelleenasennus:

1. Varmuuskopioi tärkeät tiedostot ja tiedot
  2. Irrota muut kuin olennaiset laitteet tietokoneesta
  3. Asenna Windows 7 uudelleen
  4. Asenna Dell-ohjaimet
  5. Liitä tietokone internetiin tai verkkoon
  6. Asenna kriittiset ja suositellut Windows-päivitykset
  7. Asenna sovellukset uudelleen
  8. Asenna kolmansien osapuolten laite- ja ohjelmisto-ohjaimet uudelleen
  9. Palauta henkilökohtaiset tiedostot ja tiedot varmuuskopioista.

1. Varmuuskopioi tärkeät tiedostot ja tiedot

Dell suosittelee, että varmuuskopioit tiedostot ja tiedot säännöllisesti ulkoiseen kiintolevyasemaan, DVD- tai CD-levyille tai muille siirrettäville levyille. Lisätietoja tietojen varmuuskopioinnista on Microsoft Knowledge Basen artikkelissa Tietokoneen varmuuskopioiminen ja palauttaminen.

2. Irrota muut kuin olennaiset laitteet tietokoneesta.

Irrota tietokoneesta kaikki epäolennaiset laitteet näyttöä, näppäimistöä ja hiirtä lukuun ottamatta, esimerkiksi:

• skanneri
  • tulostin
  • modeemi- tai verkkokaapelit
  • matkapuhelin
  • USB-asemat ja muut ulkoiset kiintolevyt
    Huomautus: irrota tietokone mahdollisesta telakointiasemasta.

3. Asenna Windows 7 uudelleen

1. Käynnistä Windows-asennuslevy asettamalla se DVD-asemaan.

2. Käynnistä tietokone uudelleen.

3. Kun näyttöön tulee kehote käynnistää CD- tai DVD-levyltä painamalla mitä tahansa näppäintä, jatka painamalla jotakin näppäintä.
    Jos levy ei käynnisty, paina tietokoneen virtapainiketta ja odota, kunnes Dell-logo näkyy. Kun logo tulee näyttöön, lataa käynnistysvalikko painamalla F12-näppäintä. Jos valikko ei tule näyttöön, käynnistä tietokone uudelleen ja paina F12-näppäintä useita kertoja, kun Dell-logo näkyy. Kun käynnistysvalikko avautuu, valitse CD- tai DVD-asema (se voi näkyä myös muodossa CD-ROM tai CD/DVD/CD-RW) ja paina Enter-näppäintä.

4. Kun Windows 7 -asennus käynnistyy, tarkista kielen, kellonajan, valuutan ja näppäimistön kentät.

5. Valitse Windows 7 -asennusvalintaikkunassa Asenna.

6. Tarkista käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksyn käyttöoikeussopimuksen ehdot.

7. Valitse Valitse haluamasi asennustyyppi -ikkunassa Mukautettu (kokeneet käyttäjät).

8. Valitse Minne haluat asentaa Windowsin? -ikkunassa suurin sisäinen levy ensisijaiseksi osioksi ja valitse Seuraava. Jos ensisijaisessa osiossa on 0 Gt vapaata tilaa, valitse Varaamaton tila ja Seuraava.

9. Tietokone käynnistyy uudelleen.

10. Voit mukauttaa Windows 7 -käyttöjärjestelmää seuraavien näyttöjen ohjeilla.

11. Kun näet Työpöytä-näytön, voit aloittaa seuraavan vaiheen.

Tutustu Dellin tietämyskannan artikkeliin Dell Windows -palautuskuvan luominen ja käyttäminen.

4. Asenna Dell-ohjaimet

1. Aseta tietokoneeseen sen mukana toimitettu Dell Resource -CD-/DVD-levy tai siirry Dellin tukisivulle ja anna palvelutunniste tai valitse Dell-tuote, jotta näet tietokoneen ohjainten luettelon.
    Huomautuksia:

5. Liitä tietokone internetiin tai verkkoon.

Liitä vaiheessa 2 mahdollisesti irrottamasi verkko- tai modeemikaapelit.

• Jos tietokone muodostaa kiinteän Internet-yhteyden reitittimen tai modeemin kautta, seuraa reitittimen mukana toimitettuja yhteydenmuodostusohjeita.
  • Jos tietokone käyttää langatonta verkkosovitinta, toimi seuraavasti:
    1. Avaa Yhdistä verkkoon napsauttamalla ilmaisinalueella olevaa verkon kuvaketta (Langattoman verkon kuvakkeen kuva tai Kiinteän verkon kuvakkeen kuva).

2. Valitse sen langattoman verkon nimi, jonka signaali on voimakkain, ja valitse Yhdistä.
      Huomautus: Signaalin voimakkuus ilmaistaan vihreiden palkkien määrällä. Etsi verkko, jonka nimen kohdalla on eniten vihreitä palkkeja (joudut ehkä vierittämään luetteloa, jotta näet sen).

3. Anna verkon suojausavain, kun näyttöön tulee vastaava kehote, ja valitse Seuraava.
      Huomautus: katso lisää määritys- ja vianmääritystietoja Dellin tietämyskannan artikkelista Kodin langaton verkko Windows 7:ssä

6. Asenna kriittiset ja suositellut Windows-päivitykset

Kun olet muodostanut Internet-yhteyden:

1. Valitse Käynnistä ja Kaikki ohjelmat. Valitse sen jälkeen Windows Update.

2. Valitse Check for Updates (Tarkista päivitykset).

3. Asenna kaikki suositellut tai tärkeät päivitykset ohjeiden mukaisesti.

7. Asenna sovellukset uudelleen

Asenna sovellukset uudelleen asettamalla kunkin sovelluksen asennuslevy CD-/DVD-asemaan ja seuraamalla ohjeita tai asentamalla kukin ohjelma uudelleen valmistajan sivustosta, jos se on mahdollista.

8. Asenna kolmansien osapuolten laite- ja ohjelmisto-ohjaimet uudelleen

Jos olet lisännyt tietokoneeseen sen ostamisen jälkeen ulkoisia tai sisäisiä laitteita, katso uudelleenasennusohjeet kunkin laitteen oppaista. Joidenkin laitteiden ohjelmisto on asennettava, ennen kuin laite liitetään tietokoneeseen.

9. Palauta henkilökohtaiset tiedostot ja tiedot varmuuskopioista.

Lisätietoja tietojen palauttamisesta on Microsoft Knowledge Basen artikkelissa Tietokoneen varmuuskopioiminen ja palauttaminen.

Huomautus: katso Palauttaminen-osaa.

Video (vain englanniksi) - Windows 7 -käyttöjärjestelmän asentaminen levyltä

Video (vain englanniksi) - Tarvittava CD/DVD-laiteohjain puuttuu Windows 7 -käyttöjärjestelmää asennettaessa

Article ID: SLN291879

Last Date Modified: 10/12/2018 07:45