• Afgiv ordrer hurtigt og nemt
  • Se ordrer og spor status for din forsendelse
  • Opret og få adgang til en liste med dine produkter
  • Administrer dine Dell EMC-websteder, -produkter og -kontaktpersoner på produktniveau ved hjælp af Company Administration (Virksomhedsadministration).

Sådan gendanner du computeren efter opstarts- eller POST-problemer

Lader din Dell-computer til ikke at reagere, når den er tændt, og starter den ikke op? Et problem med Power On Self-Test (POST) kan skyldes en beskadiget BIOS, dårlig forbindelse mellem hardwarekomponenter eller defekt hardware. Nogle symptomer, der tyder på en POST-fejl (Power On Self-Test), er:

• Computeren fryser fast ved Dell-logoet.
  • Computeren bipper eller LED-indikatorerne blinker med gentagne mønstre.
  • Computeren tændes, men viser ikke noget på skærmen, men blæserne fungerer.
  • Computeren tænder, men starter ikke og reagerer ikke, når Caps Lock-, Scroll Lock- eller Num Lock-tasten trykkes ned.

Lær, hvordan du kan gendanne din computer efter et startrelateret problem, hvis computeren tændes, men bliver på skærmen med Windows-logoet eller ikke starter op efter Windows-logoet.

Video om Ingen POST-fejlfinding (på engelsk)

Se denne video for at finde ud af, om din Dell-computer har et POST-problem (Power On Self-Test) (på engelsk).

Følg disse hurtige trin for at gendanne din Dell-computer fra et start- eller POST-problem.

Løsning 1: Opstart med minimum hardware

Defekte hardwareenheder kan forårsage, at computeren får opstarts- eller POST-problemer. Tænd computeren med den hardware, der kræves som minimum, for at finde ud af, hvilken enhed der er årsag til problemet.

1. Sluk computeren.
  2. Frakobl alle enheder, f.eks. USB-drev, printere, webkameraer og mediekort (SD/xD), undtagen tastatur og mus.
  3. Tænd computeren.

Løsning 2: Udfør en total nulstilling.

En total nulstilling hjælper med at fjerne statisk elektricitet, som kan forårsage strømproblemer. Følg disse trin for at udføre en total nulstilling.

1. Sluk computeren.
  2. Frakobl strømkablet (for stationære computere), eller frakobl AC-adapteren, og fjern batteriet (for bærbare Dell-pc'er med udtageligt batteri).
    BEMÆRK: Lær, hvordan du nulstiller realtidsuret (RTC) for bærbare Dell-pc’er med ikke-udtageligt batteri med henblik på at gendanne din bærbare Dell-pc. For bærbare Dell-pc'er med udtageligt batteri skal du se brugervejledningen til din bærbare Dell-pc for at få en trinvis vejledning til sikker fjernelse af batteriet.
    BEMÆRK: Lær, hvordan du ved hjælp af tvungen ePSA kan gendanne efter en POST- eller opstartsfejl på udvalgte bærbare Dell Latitude-pc'er.
  3. Frakobl alle enheder, f.eks. USB-drev, printere, webkameraer og mediekort (SD/xD), undtagen tastatur og mus.
  4. Tryk på tænd/sluk-knappen, og hold den nede i 15-20 sekunder for at fjerne eventuel reststrøm.

Tryk på tænd/sluk-knappen

5. Tilslut strømkablet (for stationære computere) eller AC-adapteren og batteriet (for bærbare computere).
  6. Tænd computeren.

Løsning 3: Nulstil realtidsuret (RTC)

En beskadiget BIOS kan forårsage startrelaterede problemer. Nulstilling af RTC (Realtidsur) hjælper med at nulstille BIOS-indstillingerne og gendanne din Dell-computer efter problemer med strøm, opstart, POST eller video.

1. Hvis opstartsproblemet opstår på en bærbar Dell-pc, kan du lære, hvordan du nulstiller realtidsuret (RTC) med henblik på at gendanne din bærbare Dell-pc.
  2. Hvis opstartsproblemet opstår på en stationær Dell-pc, kan du lære, hvordan du nulstiller realtidsuret (RTC) med henblik på at gendanne din stationære Dell-pc.

Løsning 4: Kør en hardwarediagnosticering med henblik på at identificere et potentielt hardwareproblem

En potentiel hardwarefejl i systemhukommelsen (RAM) eller systemkortet (motherboardet) kan forårsage et POST-problem. Kørsel af en diagnosticering før opstart hjælper med at identificere potentielle hardwareproblemer, der kan være årsag til opstartsproblemet.

1. Tænd din computer.
  2. Når Dell-logoet vises, skal du trykke på F12-tasten flere gange, indtil engangsmenuen til opstart vises.
  3. På skærmen med opstartsmenuen skal du vælge Diagnosticering og trykke på Enter.

Diagnosticering i engangsmenuen til opstart på en Dell-computer

4. Diagnosticeringstesten begynder.

Dell ePSA-diagnosticering af systemvurdering før opstart

BEMÆRK: Den diagnostiske grænseflade før opstart kan variere på din Dell-computer. Se brugervejledningen til din Dell-computer for at få produktspecifikke oplysninger.

BEMÆRK: Musen er ikke aktiv under testen.

BEMÆRK: På bærbare pc'er fra Dell er der behov for brugersvar under LCD-testen.
  5. Fejlkoder vises, hvis der er problemer. Notér fejlkoden, valideringskoden og servicekoden, og slå derefter fejlkoden op.

Hvis computeren ikke starter eller gennemfører POST, efter at du har udført ovenstående trin, skal du kontakte Dells tekniske support for at få oplysninger om reparationsmuligheder i dit område.

Andre ressourcer

Fejlfinding af problemer med AC-adapteren
Fejlfinding af problemer med AC-adapteren
Sådan foretager du fejlfinding af og løser problemer med AC-adapteren på en bærbar Dell-pc. Find oplysninger om, hvordan du anvender og foretager fejlfinding af problemer med AC-adapteren. Fejlfinding af problemer med AC-adapteren
Fejlfinding af batteriproblemer
Fejlfinding af batteriproblemer
Sådan foretager du fejlfinding af og løser problemer med batteriet på en bærbar Dell pc. Find oplysninger om, hvordan du anvender, vedligeholder og foretager fejlfinding af et batterirelateret problem på en bærbar Dell-pc. Fejlfinding af batteriproblemer
Forbedring af batteriets ydeevne
Forbedring af batteriets ydeevne
Find ud af, hvordan du kan forbedre batteriets ydeevne i en bærbar Dell-pc. Find oplysninger om ændringer, du kan foretage på en bærbar pc med henblik på at forbedre batterikapaciteten. Forbedring af batteriets ydeevne
Oplysninger og vejledning om opsvulmet batteri
Oplysninger og vejledning om opsvulmet batteri
Find ud af, hvorfor litium-ion-batterier svulmer op, og hvordan du håndterer opsvulmede batterier i bærbare Dell-pc'er. Oplysninger og vejledning om opsvulmet batteri
supportvideoer
Supportvideoer (på engelsk)
Besøg vores videobibliotek for at finde nyttige videoer. Supportvideoer (på engelsk)
Supportbibliotek
Supportbibliotek
Få adgang til alle vores Knowledge Base-artikler Supportbibliotek