• Tee tilauksia nopeasti ja helposti
  • Tarkastele tilauksia ja seuraa lähetyksen tilaa
  • Luo tuoteluettelo ja käytä sitä
  • Hallitse Dell EMC-sivustoja, tuotteita ja tuote-tason yhteystietoja yrityksen hallinnan avulla.

Kuulokkeiden tai mikrofonien äänen tallennusongelmien korjaaminen

Virtuaalitapaamiset, kotona oppiminen, pelin tiimikavereiden kanssa keskusteleminen – mikrofonin kirkas ääni on aina tärkeä. Äänen tallennusongelmat voivat ilmetä riippumatta siitä, käytetäänkö kannettavan tietokoneen omaa mikrofonia, ulkoista mikrofonia, USB- tai Bluetooth-mikrofonia tai kuulokemikrofonia. Jos havaitset jonkin seuraavista oireista, voit testata mikrofonin seuraavien ohjeiden avulla.

• Muut käyttäjät eivät kuule ääntäsi Microsoft Teams-, Skype-, Zoom- tai muissa viestintäsovelluksissa.
  • Äänesi kuulostaa vaimealta, katkeilevalta, rätisevältä tai vääristyneeltä.
  • Mikrofonin äänenvoimakkuus on liian alhainen tai mikrofoni ei näytä toimivan lainkaan.

Korjaa äänen tulon tai äänen tallennusongelmat seuraavasti:

Korjaus 1: Tee laitekäynnistys.

Laitekäynnistys auttaa poistamaan staattista sähköä, joka saattaa aiheuttaa mikrofonin ongelman. Tee laitekäynnistys seuraavasti.

1. Katkaise tietokoneesta virta.
  2. Irrota virtajohto (pöytätietokoneissa) tai vaihtovirtasovitin ja irrota akku (Dellin kannettavat tietokoneet, joissa on irrotettava akku).
    HUOMAUTUS: Jos Dellin kannettavassa tietokoneessa on akku, jota ei voi poistaa, ota selvää, miten voit palauttaa Dellin kannettavan tietokoneen nollaamalla reaaliaikaisen kellon (RTC). Jos kannettavassa Dell-tietokoneessa on irrotettava akku, katso tarkat ohjeet akun turvalliseen irrottamiseen kannettavan Dell-tietokoneesi käyttöoppaasta.
  3. Irrota kaikki laitteet, kuten USB-asemat, tulostimet, web-kamerat ja mediakortit (SD/xD), paitsi näppäimistö ja hiiri.
  4. Pura sähkövaraus pitämällä virtapainiketta painettuna 15–20 sekunnin ajan.
    Tee laitekäynnistys.
  5. Kytke virtajohto (pöytätietokoneet) tai vaihtovirtasovitin ja akku (kannettavat tietokoneet).
  6. Käynnistä tietokone ja liitä laitteet uudelleen.

Korjaus 2: Testaa mikrofoni tai kuulokemikrofoni

Viallinen laite voi aiheuttaa äänen tallennusongelmia. Tarkista seuraavasti, toimiiko mikrofoni tai kuulokemikrofoni, jossa on sisäänrakennettu mikrofoni. Testaa Dell-kannettavan sisäinen mikrofoni SupportAssist-mikrofonitestillä.

HUOMAUTUS: Joissakin kuulokkeissa ei ole sisäistä mikrofonia. Tarkista tuotteen oppaista, onko kuulokkeissa sisäinen mikrofoni.
  1. Irrota mikrofoni tai kuulokkeet tietokoneesta.
  2. Varmista, että mikrofoni tai kuulokkeet on päällä.
    1. Jos kuulokkeisiin tai mikrofoniin tarvitaan virtalähde, kuten verkkolaite tai USB-virtalähde, varmista että se on päällä.
    2. Jos akku on käytössä, varmista että akku on ladattu täyteen, tai vaihda akku.
  3. Testaa kuulokkeet tai mikrofoni liittämällä se toiseen tietokoneeseen tai puhelimeen.
    HUOMAUTUS: Bluetoothia tukevan laitteen pariliitosohjeet voivat vaihdella. Lisätietoja on tuotteen oppaissa.
    Korjaus 2: Testaa mikrofoni tai kuulokemikrofoni

Korjaus 2: Testaa mikrofoni tai kuulokemikrofoni
  4. Jos kuulokkeet tai mikrofoni toimii toisessa tietokoneessa tai puhelimessa, liitä se uudelleen tai tee pariliitos tietokoneeseen ja yritä uudelleen. Jos se ei kuitenkaan toimi, kun laite on yhdistetty toiseen tietokoneeseen tai puhelimeen, laite voi olla viallinen. Kysy laitteen valmistajalta lisätietoja korjausvaihtoehdoista.

Korjaus 3: Varmista, että sovelluksilla on mikrofonin käyttöoikeus

Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä tietosuoja-asetukset saattavat estää sovelluksia käyttämästä mikrofonia. Anna sovelluksille lupa käyttää mikrofonia.

1. Valitse Käynnistä ja avaa Asetukset-sovellus Windowsissa.
  2. Valitse Asetukset-sovelluksessa Tietosuoja (Windows 11:ssä) tai Tietosuoja (Windows 10:ssä).
  3. Valitse Sovelluksen käyttöoikeudet -kohdassa Mikrofoni ja varmista, että Mikrofonin käyttö on päällä. Valitse Windows 10:ssä Muuta ja laita sitten Salli sovellusten käyttää mikrofonia -asetus päälle.
    Korjaus 3: Varmista, että sovelluksilla on mikrofonin käyttöoikeus
  4. Valitse, millä sovelluksilla mikrofoni on käytettävissä. Työpöytäsovellukset eivät näy tässä luettelossa.
    1. Ota Windows 10:ssä käyttöön asetus Salli työpöytäsovellusten käyttää mikrofonia. Voit myös valita, mitkä sovellukset käyttävät mikrofonia.

Korjaus 4: Tarkista oletusarvoinen äänentoistolaite ja äänenvoimakkuusasetukset

Windows käyttää oletusarvoista äänentoistolaitetta äänen tallentamiseen. Kun liität tietokoneeseen mikrofonin, USB-kuulokemikrofonin tai Bluetooth-kuulokemikrofonin, jossa on sisäinen mikrofoni, voit valita oletusarvoisen laitteen. Varmista, että oikea laite on valittuna, ja tarkista äänenvoimakkuusasetukset.

1. Valitse Käynnistä ja avaa Asetukset-sovellus Windowsissa.
  2. Valitse Asetukset-sovelluksesta vasemmasta ruudusta Ääni .
    Korjaus 4: Tarkista oletusarvoinen äänentoistolaite ja äänenvoimakkuusasetukset
  3. Valitse syöttölaitteen tallennuspaikka kohdassa Syöttö > Valitse laite puhumista tai tallentamista varten (Windows 11:ssä) tai Valitse syöttölaite (Windows 10:ssä). Jos käytössä ei ole useita äänentallennuslaitteita, oletusarvoinen syöttölaite määritetään automaattisesti.
    Korjaus 4: Tarkista oletusarvoinen äänentoistolaite ja äänenvoimakkuusasetukset
  4. Varmista, että mikrofonia tai kuulokemikrofonia ei ole mykistetty eikä poistettu käytöstä. Poista mykistys tai ota se käyttöön napsauttamalla mikrofonin mykistyksen poiston kuvaketta.
    1. Jos mikrofonilla tai kuulokkeilla on oma äänenvoimakkuuden säätönsä, varmista että äänet ovat käytössä.
      Korjaus 4: Tarkista oletusarvoinen äänentoistolaite ja äänenvoimakkuusasetukset

Korjaus 5: Optimoi tietokone SupportAssistin avulla.

SupportAssist-sovellus tarjoaa nopean ja helpon tavan optimoida tietokone (mukaan lukien uusimpien Dell-ajureiden asentaminen ja laitteistotestin tekeminen). Uusimman ääniajurin asentaminen auttaa ratkaisemaan ääneen liittyviä ongelmia. Lisäksi SupportAssist tekee laitteistotestin, näyttää tulokset ja ehdotetut toimenpiteet.

1. Pidä Windows-näppäintä painettuna ja paina sitten Q-näppäintä.
  2. Kirjoita hakukenttään SupportAssist.
  3. Valitse hakutuloksista SupportAssist (App).
    HUOMAUTUS: Jos SupportAssist ei näy hakutuloksissa, mene kohtaan SupportAssist for Home PCs ja lataa ja asenna SupportAssist.
  4. Valitsemalla Käynnistä nyt voit antaa SupportAssistin tarkistaa ja optimoida Dell-tietokoneesi.
    Korjaus 5: Optimoi tietokone SupportAssistin avulla.
    Katso tästä videosta, miten voit optimoida Dell-tietokoneesi SupportAssistin avulla.

Mitä jos mikrofoni ei vieläkään toimi?
Edellä mainitut vianmääritystoimet kattavat yleisimmät äänen tallennukseen liittyvät ongelmat. Jos ongelma jatkuu, yritä korjata äänen tallennuksen ongelmat näillä vianmäärityksen lisätoimilla.

Videoresurssit

How to Troubleshoot your Internal External Microphone

This video provides steps to troubleshoot microphone issues. These include checking for physical damage to audio cables, ensuring correct audio jack connection, trying a different USB port if using a USB headset or microphone, and using the "Find and fix audio recording problems" feature in Windows to select and apply a fix for the external microphone.
How to Connect Bluetooth Device to your PC in Windows 11

To connect a Bluetooth device to a Windows 11 PC, first turn on the device and ensure it's within range and has sufficient charge. Then, on the PC, go to "Bluetooth and other devices settings" and click "Add device". Select the Bluetooth device from the list and click "Connect". If necessary, confirm a PIN code. Once paired, the device should be visible under "Audio" or "Other devices" and can be connected by clicking "Connect". If the device is not listed, repeat the pairing process or contact @DellCares on Twitter for assistance.

For more information, take a look at: Bluetooth

How to Use Dell Drivers and Downloads Website

To download Dell drivers, go to Dell Support Drivers and select your Dell computer or enter the Service Tag. Click "Check for Updates" and then "Show drivers" to review the list. Click "Download And Install" and restart the computer. Dell drivers are only available for tested operating systems. You can also manually download drivers by selecting the operating system, driver category, and clicking "Download". Follow the onscreen instructions to install.

Muut resurssit

Kaiutin- ja kuuloketuki
Kaiutin- ja kuuloketuki
Katso ohjeet äänilähdön tai äänentoiston ongelmien korjaamiseen integroituja tai ulkoisia kaiuttimia tai kuulokkeita käytettäessä.
kirja auki
Bluetooth-tuki
Hae tukea Bluetooth-ongelmiin käytettäessä Bluetooth-kaiuttimia tai -kuulokkeita.
Ajurituki
Ajurituki
Lue lisää eri tavoista ladata ja asentaa Dell-tuotteiden Dell-ajureita.
SupportAssist for Home PCs
SupportAssist for Home PCs
Katso lisätietoja esimerkiksi SupportAssistin lataamisesta, asentamisesta ja käyttämisestä Dell-tietokoneen laitteiston tarkistamiseen sekä ajurien päivittämiseen.