• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Utforska SupportAssist for Home PCs

Automatiserad, proaktiv och förutsägbar support som du inte visste att du behövde

Har du någonsin undrat över din dators hälsa? SupportAssist är vår smarta teknik som vi förinstallerar på din dator för att den ska fortsätta att fungera som om den vore ny. Det tar bort virus, identifierar problem, optimerar inställningar och ger dig information när du behöver göra uppdateringar. För att få den bästa förutsägbara och proaktiva problemlösningen med SupportAssist kan du höja nivån för din support med Premium Support Plus. En fullständig översikt över vad du får finns i vår användarhandbok.

SupportAssist är installerat på de flesta Windows-datorer från Dell. Du hittar det genom att söka efter ”SupportAssist” i Windows startmeny. Om du inte hittar den på datorn kan du ladda ner den här.

Ladda ner SupportAssist Ladda ner SupportAssist

Kunder som vill hantera sina system centralt från molnet kan ansluta till SupportAssist for Business PCs via TechDirect för modern datorhantering.

Hitta SupportAssist på din dator

SupportAssist är installerat på de flesta Windows-datorer från Dell. Du hittar det genom att söka efter ”SupportAssist” i Windows startmeny.

Lös problem snabbare med SupportAssist

SupportAssist för datorer är en smart teknik som utformats för att undvika felsökning och störningar med hjälp av automatiserad, proaktiv och förutsägbar support. Med SupportAssist kan du
  • uppdatera drivrutiner och program för maximal datorprestanda
  • ta bort virusfiler och filer som har infekterats med skadlig kod innan dessa kan skada systemet
  • söka igenom datorns maskinvara för att hitta problem och leverera proaktiv och förutsägbar support
  • rensa filer, justera prestanda och justera nätverksinställningarna för att optimera hastighet, lagringsutrymme och stabilitet.

Med Premium Support Plus eller ProSupport Plus kan SupportAssist förutse ett problem innan det inträffar, vilket ger dig tid att säkerhetskopiera dina foton och viktiga filer. Förutsägbar analys för att identifiera fel omfattar hårddiskar, temperaturreglering, SSD-enheter, batterier och fläktar.

SupportAssist

Håll din dator uppdaterad

SupportAssist söker automatiskt igenom din dator för att identifiera tillgängliga uppdateringar för drivrutiner och Dell-program som är installerade på datorn. Du får ett meddelande proaktivt när en uppdatering är tillgänglig. Agera genom att öppna SupportAssist och i rutan Drivrutiner och nerladdningsbara filer väljer du önskade uppdateringar och klickar på Installera.

SupportAssist

Tekniska manualer

Omfattande användarhandböcker, versionskommentarer och vanliga frågor och svar finns på vår supportsida.
www.dell.com/support/home/product-support/product/dell-supportassist-pcs-tablets/docs

Premium Support Plus

Alla Dell-datorer har en grundläggande garanti, men för den ultimata supporten uppgraderar du till Premium Support Plus. Detta alternativ ger dig support som omfattar reparationer vid olyckor, automatiserade funktioner som identifierar och tar bort virus och skadliga program och proaktiv och förutsägbar problemlösning som är tillgänglig dygnet runt, alla dagar.

Dell Migrate

Med Dell Migrate är det enklare än någonsin att flytta viktiga filer och personliga inställningar från din gamla PC till din nya Dell-dator med Dell Data Assistant. Här kan du läsa mer om våra migreringstjänster och få tillgång till våra stegvisa instruktioner.

SupportAssist hjälper dig även när du inte kan komma åt operativsystemet

SupportAssist OS Recovery är fabriksinstallerat på Dell-system som stöds och kräver inte att du köper några ytterligare serviceplaner. Den ger en återställningsmiljö med verktyg för att diagnostisera och felsöka problem som kan uppstå innan datorn startar till operativsystemet. Om datorn efter flera försök inte kan starta operativsystemet startas SupportAssist OS Recovery automatiskt. Återställningsmiljön gör det möjligt att diagnostisera maskinvaruproblem, reparera datorn, säkerhetskopiera filer och återställa datorn till fabriksinställningarna. Mer information finns i användarhandboken för SupportAssist OS Recovery.

Lägsta systemkrav

• Operativsystem: Microsoft Windows, version 1809 och senare (endast 64-bitars) och Microsoft Windows 11
  • Minne: 2 GB för Windows 10 och 4 GB för Windows 11
  • Ledigt hårddiskutrymme: 1 Gigabyte (GB)
  • Webbläsare: Microsoft Edge, Google Chrome
  • Programvara: Microsoft .NET Framework 4.7.2 och .NET Core Runtime 6.0.9. Obs! Om du inte har .NET Core Runtime 6.0.9 installerar SupportAssist den senaste versionen på datorn.
  • Anslutningar: Internetanslutning krävs
  • Nätverksportar: 5700 – för att öppna SupportAssist-användargränssnittet, 9012 – för att kommunicera med Dell SupportAssist-tjänsten, 8883, 8884, 8885 eller 8886 – för att kommunicera med Dells supportwebbplats, 28283 – för att para ihop din Dell-dator med andra datorer för datamigrering, 28100–28700 – för att migrera dina data till din dator från andra datorer

Utforska fler resurser

Videor

I våra heltäckande videor hittar du steg-för-steg-hjälp och information som besvarar vanliga frågor. Videorna är på engelska. Översatta undertexter finns på vissa språk.

Welcome to SupportAssist for Home PCs

Dell SupportAssist is your single source for PC help available with the purchase of Dell PCs. Learn how to access SupportAssist, check your software and hardware health, view your service plan details, request support, update drivers and more to keep your PC running at its best.
SupportAssist for home PCs - Drivers and Downloads feature

I’d like to introduce you to SupportAssist, created by Dell for you. It’s like having your very own Dell expert inside your system, here to help whenever you need it. Keeping your drivers and downloads updated helps keep your PC performing smoothly. This video covers the “Drivers and Downloads” feature, which will scan for updates and allow you to easily install them. Learn more: //dell.to/3klNk5l

Andra resurser

Säker anslutningsgateway
Ta en titt på vår företagslösning för anslutning.
Supportbibliotek
Få tillgång till alla våra kunskapsbasartiklar.
Videospellista
Videospellista (på engelska)
Visa en spellista med vår tjänsteteknik.