• Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

SupportAssist för hemdatorer

Automatiserad, proaktiv och prediktiv support

SupportAssist¹ är en smart teknik som får din dator att fungera som om den vore ny. Detta genom att programmet tar bort virus, upptäcker problem, optimerar inställningar och meddelar dig när du behöver göra uppdateringar.Premium Support Plus-kunder får tillgång till alla SupportAssist-funktioner, inklusive prediktiv problemidentifiering och proaktiv åtgärd.Läs användarhandboken för mer information.

SupportAssist är installerat på de flesta Dell-datorer med Windows 10. Du hittar det genom att söka efter ”SupportAssist” i Windows startmeny.

Kunder som vill hantera sina system centralt från molnet kan ansluta till SupportAssist for Business PCs via TechDirect för modern datorhantering.

Hitta SupportAssist på din dator

SupportAssist är installerat på de flesta Dell-datorer med Windows 10. Du hittar det genom att söka efter ”SupportAssist” i Windows startmeny.

Lös problem snabbare med SupportAssist
  • SupportAssist för datorer är en smart teknik som utformats för att undvika felsökning och störningar med hjälp av automatiserad, proaktiv och prediktiv support. Med SupportAssist kan du
    • uppdatera drivrutiner och program för maximal datorprestanda
    • ta bort virusfiler och filer som har infekterats med skadlig kod innan dessa kan skada systemet
    • söka igenom datorns maskinvara för att hitta problem och leverera proaktiv och prediktiv support
    • rensa filer, justera prestanda och justera nätverksinställningarna för att optimera hastighet, lagringsutrymme och stabilitet.
  • Med Premium Support Plus eller ProSupport Plus kan SupportAssist förutse ett problem innan det inträffar, vilket ger dig tid att säkerhetskopiera dina foton och viktiga filer. Prediktiv analys för att upptäcka fel omfattar hårddiskar, SSD-enheter, batterier och fläktar.

SupportAssist
Håll din dator uppdaterad

SupportAssist söker automatiskt igenom din dator för att identifiera tillgängliga uppdateringar för drivrutiner och Dell-program som är installerade på datorn. Du får ett meddelande proaktivt när en uppdatering är tillgänglig. Agera genom att öppna SupportAssist och i rutan Drivrutiner och nerladdningsbara filer väljer du önskade uppdateringar och klickar på Installera.

SupportAssist

Tekniska manualer

Omfattande användarhandböcker, versionskommentarer och vanliga frågor och svar finns på vår supportsida.
//www.dell.com/support/home/product-support/product/dell-supportassist-pcs-tablets/docs

Premium Support Plus

Alla Dell-datorer har en grundläggande garanti, men för den ultimata supporten uppgraderar du till Premium Support Plus. Detta alternativ ger dig support som omfattar reparationer vid olyckor, automatiserade funktioner som detekterar och tar bort virus och skadliga program och proaktiv och förutsägbar problemlösning som är tillgänglig dygnet runt, alla dagar.

SupportAssist hjälper dig även när du inte kan komma åt operativsystemet

SupportAssist OS Recovery är fabriksinstallerat på Dell-system som stöds och kräver inte att du köper några ytterligare serviceplaner. Den ger en återställningsmiljö med verktyg för att diagnostisera och felsöka problem som kan uppstå innan datorn startar till operativsystemet. Om datorn efter flera försök inte kan starta operativsystemet startas SupportAssist OS Recovery automatiskt. Återställningsmiljön gör det möjligt att diagnostisera maskinvaruproblem, reparera datorn, säkerhetskopiera filer och återställa datorn till fabriksinställningarna. Mer information finns i användarhandboken för SupportAssist OS Recovery.

Systemkrav
  • Operativsystem: Microsoft Windows 10 RS4 och senare (endast 64-bitars) och Microsoft Windows 11
  • Minne: 2 gigabyte (GB)
  • Ledigt hårddiskutrymme: 1 Gigabyte (GB)
  • Webbläsare: Microsoft Edge eller Internet Explorer 10 och senare
  • Programvara: Microsoft .NET Framework 4.7.2 (Om du inte har Microsoft .NET Framework 4.7.2 installerar SupportAssist den senaste Microsoft .NET Framework på datorn.)
  • Anslutningar: Internetanslutning krävs
  • Administratörsbehörighet installerat i systemet
  • Nätverksportar: 5700 (för att öppna SupportAssist-användargränssnittet) 9012 (för att kommunicera med Dell SupportAssist-servicen) 8883, 8884, 8885 eller 8886 (för att kommunicera med Dells supportwebbplats) 28283 (för att para ihop din Dell-dator med andra datorer för datamigrering) 28100–28700 (för att migrera dina data till din dator från andra datorer)
Utforska fler resurser

Video
I våra heltäckande videor hittar du steg-för-steg-hjälp och information som besvarar vanliga frågor. Videorna är på engelska. Översatta undertexter finns på vissa språk. Se våra översiktsvideor och supportvideor på YouTube. Fler videor finns i vårt videobibliotek.

¹. SupportAssist är inte tillgängligt på Linux, Windows RT, Android, Ubuntu, utvalda Chrome-baserade produkter och system som kör Windows 7 och tidigare.

Andra resurser

Supportbibliotek
Supportbibliotek
Få tillgång till alla våra artiklar i kunskapsbanken.
esupport-picture-2
Dell Download Center
Installera om din programvara eller hämta den senaste programvaran du just har köpt.
esupport-picture
SupportAssist för servrar och lagring
sidan för SupportAssist Enterprise Resource Center.