Gå vidare till huvudinnehållet
  • Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Windows 11 – supportomfattning och systemkrav

Sammanfattning: Nedan finns information om systemkrav för Windows 11, uppgraderingstillgänglighet och omfattning för den support som tillhandahålls av Dell.

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll


Instruktioner

Var kan jag få support för Windows 11?

Dell tillhandahåller allmänt tillgänglig support för Windows 11 från och med den 5 oktober 2021 för:

För datorer som inte uppfyller uppgraderingskraven för Windows 11 fortsätter Dell att tillhandahålla support för Windows 10.

Gå till https://www.dell.com/support/home för alla supportalternativ.

Hur får jag support för Windows 11 om datorn inte uppfyller hårdvarukraven för Windows 11?

Dell fortsätter att tillhandahålla support inom ramen för den hårdvarugaranti datorn levererades med.

Uppdateringar av drivrutiner och BIOS:

System som inte uppfyller hårdvarukraven för Windows 11 kan få tillgång till uppdateringar av drivrutiner och fast programvara via Windows Update-uppdateringar men Dell garanterar inte att det finns Windows 11-drivrutiner för den typen av datormodeller och prestandafelsökning är begränsat till bästa möjliga arbetsinsats (baserat på supportavtalet för datorn).

Tillhandahåller Dell support för Windows 11 Insider-byggen och Windows 11-avbildningar som åsidosätter hårdvarukraven?

Nej. Dells ombud kommer att be dig återställa till den fabriksinstallerade Windows 10-versionen för prestandarelaterad felsökningshjälp.

När kommer jag att kunna uppgradera till Windows 11?

Datorn måste uppfylla systemkraven för Windows 11.

Om du vill kontrollera huruvida det går att uppgradera den till Windows 11 laddar du ner programmet PC Health Check Extern länk från Microsoft.

Systemkrav för Windows 11
Komponent Krav Ytterligare information
Processor 1 GHz eller snabbare med två eller flera kärnor på en kompatibel 64-bitarsprocessor eller enkretsdator AMD-processorer som stöds Extern länk
Intel-processorer som stöds Extern länk
RAM 4 GB  
Lagring 64 GB eller mer  
BIOS/fast programvara UEFI-/Secure Boot-funktioner Äldre BIOS/CSM-BIOS stöds inte
TPM Fast TPM-programvara och TPM-hårdvara med stöd för TMP 2.0 Vanliga frågor och svar om TPM (Trusted Platform Module) för Windows 11
Grafikkort DirectX 12 eller senare med WDDM 2.0-drivrutin  
Internetanslutning För Windows 11 Pro för privat användning och Windows 11 Home krävs en internetanslutning och ett Microsoft-konto under den ursprungliga enhetskonfigurationen. Windows 11-specifikationer – Microsoft Extern länk

När kan jag få tillgång till uppgraderingen?

Microsoft kommer att tillhandahålla uppgraderingen till Windows 11 i flera faser mellan den 5 oktober 2021 och våren 2022.

Du kan ladda ner drivrutiner för Dell-datorer som har testats för uppgradering till Windows 11 på https://www.dell.com/support/home.
Schema för Windows 11-uppgradering
Fas Startdatum System som uppfyller kraven Hur får jag tillgång till uppgraderingen?
1 Oktober 2021 Microsoft tillhandahåller uppgraderingen till ett begränsat antal enheter baserat på telemetridata. Klicka på Inställningar –> Windows Update –> Sök efter Windows Update. Uppgraderingen visas när Microsoft gör den tillgänglig för din dator.
2 Tidigt 2022 System som har köpts till och med den 31 december 2021 med Windows 10 fabriksinstallerat. Uppgraderingen tillhandahålls i OOBE (Out-Of-Box Experience).
3 Våren 2022 Alla berättigande Dell-datorer som testats för uppdatering till Windows 11 version 22H2 och tidigare versioner av Windows 11. Uppgraderingen visas automatiskt i Windows Update när den är tillgänglig för datorn.
Obs! Om du har ett system med Windows 10 20H1 och äldre måste du uppgradera till 21H1 för att få tillgång till Windows 11-uppgraderingserbjudandet.

Ytterligare information:

Var finns det drivrutiner för Windows 11?
Du kan ladda ner drivrutiner för Dell-datorer som har testats för uppdatering till Windows 11 bygge 22H2 och tidigare versioner av Windows 11https://www.dell.com/support/home.

Ytterligare information

Rekommenderade artiklar

Här är några rekommenderade artiklar om detta ämne som kan vara av intresse för dig.

Artikelegenskaper


Senaste publiceringsdatum

22 dec. 2023

Version

8

Artikeltyp

How To