Windows 8- ja 8.1-käyttöjärjestelmän käynnistäminen vikasietotilassa Dell-tietokoneessa

Windows 8- ja 8.1-käyttöjärjestelmän käynnistäminen vikasietotilassa Dell-tietokoneessa

Seuraava artikkeli sisältää eri tapoja suorittaa vikasietotila Windows 8:ssa ja 8.1:ssä. Muissa käyttöjärjestelmissä valitse tästä - Windows 10, Windows 7 , Vista and XP

Sisällysluettelo:

1. Windows Vistan ja 8.1:n käynnistäminen vikasietotilaan Dell-tietokoneessa
  2. Windows 8:n ja 8.1:n käynnistäminen vikasietotilaan

1. Windows Vistan ja 8.1:n käynnistäminen vikasietotilaan Dell-tietokoneessa

Vikasietotila mahdollistaa Windowsin latautumisen käynnistämättä kaikkia ohjaimia ja sovelluksia, kun järjestelmässä on kriittinen virhe, joka vaikuttaa Windowsin normaaliin toimintaan.

Vikasietotilan tarkoitus on mahdollistaa Windowsin vianmääritys ja häiriön syyn selvittäminen sekä auttaa määrittämään, johtuuko vika laitteistosta vai jostakin ohjaimesta tai ohjelmasta.

Kun ongelma on tunnistettu ja korjattu, käynnistä tietokone uudelleen, niin Windows latautuu normaalisti.

Windows 8:ssa ja 8.1:ssä on seuraavat viisi tapaa siirtyä vikasietotilaan:

Huomautus: Pidä mielessä, että jos järjestelmä EI käynnisty vikasietotilaan millään seuraavista tavoista, et voi tehdä mitään korjauksia lukuun ottamatta täydellistä käyttöjärjestelmän uudelleenasennusta, ellet voi avata käyttöjärjestelmää normaalisti. Tällainen uudelleenasennus poistaa kiintolevyltä kaikki tiedot ja asetukset, ja menetät kaikki kohteet, joita ei ole varmuuskopioitu aikaisemmin.

Alkuun

2. Windows 8:n ja 8.1:n käynnistäminen vikasietotilaan

Tapa I

Huomautus: jos Windows-asennuksessa on käytössä uusin UEFI BIOS tai käynnistyslaite on SSD (Solid State Drive), siirry suoraan tapaan II.
  1. Käynnistä tietokone.

2. Pidä vaihtonäppäintä painettuna ja paina F8-näppäintä toistuvasti käynnistyksen aikana. Tämä avaa palautustilavalikon, ennen kuin käyttöjärjestelmä alkaa latautua.

Huomautus: vanhemmissa järjestelmissä joudut ehkä yrittämään tätä useita kertoja, koska nopeasti käynnistyvät järjestelmät saattavat ohittaa tunnistuskohdan nopeammin kuin ehdit painaa näppäimiä.
  1. Valitse palautustilavalikossa Avaa korjauksen lisäasetukset.

Palautustilavalikko

(Kuva1 Palautustilavalikko)

1. Valitse vaihtoehto Vianmääritys.

Valitse vaihtoehto

(Kuva 2 Valitse asetus -näyttö)

1. Valitse Lisäasetukset-painike.

Valitse lisäasetusvaihtoehto

(Kuva 3 Valitse lisäasetusvaihtoehto)

1. Valitse Windowsin käynnistysasetukset -painike.

Lisäasetukset-valikko

(Kuva 4 Lisäasetukset-valikko)

1. Klikkaa Käynnistä uudelleen -painiketta.

Windowsin käynnistysasetukset

(Kuva 5 Windowsin käynnistysasetukset)

1. Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, näkyvissä pitäisi olla Käynnistyksen lisäasetukset -valikko, josta voit käynnistää Windows 8:n ja 8.1:n vikasietotilassa, vikasietotilassa verkkotoiminnoilla ja vikasietotilassa komentokehotteella.

Käynnistyksen lisäasetukset

(Kuva 6 Käynnistyksen lisäasetukset)

Tapa II

Tämän tavan oletuksena on, että voit käynnistää Microsoft Windows 8:n ja 8.1:n normaalisti, koska siinä käytetään Microsoft Windows 8:n ja 8.1:n uutta Oikopolut-palkkia.

1. Tuo Oikopolut-palkki näkyviin joko painamalla Win+I-näppäimiä tai pyyhkäisemällä hiirellä näytön oikeaa reunaa pitkin.

Oikopolut-palkki

(Kuva 7 Oikopolut-palkki)

1. Kun Oikopolut-palkki avautuu, klikkaa Muuta tietokoneen asetuksia -painiketta oikeassa alanurkassa.

Muuta tietokoneen asetuksia

(Kuva 8 Muuta tietokoneen asetuksia)

1. Valitse Yleiset ja valitse Käynnistä uudelleen -painike Käynnistyksen lisäasetukset -kohdassa.

Tietokoneen asetukset

(Kuva 9 Tietokoneen asetukset)

1. Kun tietokone käynnistyy uudelleen, sen pitäisi siirtyä Microsoft Windows 8:n ja 8.1:n vikasietotilaan.

Tapa III

1. Tuo Oikopolut-palkki näkyviin joko painamalla Win+I-näppäimiä tai pyyhkäisemällä hiirellä näytön oikeaa reunaa pitkin.

Oikopolut-palkki

(Kuva 7 Oikopolut-palkki)

1. Klikkaa virtapainiketta kerran.

Virta Oikopolut-palkissa

(Kuva 10 Virta Oikopolut-palkissa)

1. Pidä painettuna vaihtonäppäintä ja klikkaa Käynnistä uudelleen -kuvaketta.

Sammutettu

(Kuva 11 Sammutus)

1. Kun tietokone käynnistyy uudelleen, näkyvissä pitäisi olla Käynnistyksen lisäasetukset -valikko, josta pääset Microsoft Windows 8:n ja 8.1:n vikasietotilaan.

Käynnistyksen Windows-asetukset

(Kuva 5 Windowsin Käynnistys-asetukset)

Tapa IV

Tätä tapaa käytettäessä Microsoft Windows 8 ja 8.1 käynnistetään vikasietotilaan komentokehotetta käyttämällä. Myös tätä tapaa käytettäessä käyttäjän on avattava Windows 8 ja 8.1 normaalisti käynnistämällä.

1. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla Win+R-näppäinyhdistelmää.

Suorita-valintaikkuna

(Kuva 12 Suorita-valintaikkuna)

1. Kirjoita komento:

• shutdown /o /r

2. Paina Enter-näppäintä.

3. Kun olet painanut Enter-näppäintä, tietokone aloittaa uudelleenkäynnistämisen. Kun se on taas käynnistynyt, käyttäjä voi käyttää Microsoft Windows 8:n ja 8.1:n vikasietotilaa Käynnistyksen lisäasetukset -valikosta.

Windowsin käynnistysasetukset

(Kuva 5 Windowsin käynnistysasetukset)

Tapa V

1. Paina Win+R-näppäinyhdistelmää, kirjoita Suorita-valintaikkunaan msconfig ja paina Enter-näppäintä.

Suorita-valintaikkuna

(Kuva 12 Suorita-valintaikkuna)

1. Klikkaa Käynnistys-välilehteä ja klikkaa Käynnistys vikasietotilaan -valintaruutua.

Käynnistys-välilehti

(Kuva13 Käynnistys-välilehti)

1. Voit valita, mihin vikasietotilaan haluat käynnistää:

Vähimmäistaso:

Tavallinen vikasietotila

Muu liittymä:

Vikasietotila ja komentorivi

Verkko:

Vikasietotilaan verkkoyhteydet käytössä

Active Directory:

Tämä on tarkoitettu palvelimien palauttamiseen toimialueen ohjauskoneen välityksellä verkossasi.

2. Kun olet valinnut vaihtoehdon, klikkaa OK-painiketta ja käynnistä kone uudelleen.

Järjestelmän kokoonpano

(Kuva 14 Järjestelmän kokoonpano)

1. Tietokoneesi käynnistetään uudelleen vikasietotilaan automaattisesti.

Vikasietotilan työpöytä

(Kuva 15 Vikasietotilan työpöytä)

1. Jos valitset vaihtoehdon Käynnistä uudelleen, tietokone käynnistyy vikasietotilaan, kunnes avaat uudelleen kohdan msconfig ja poistat valintamerkin Käynnistys vikasietotilaan -vaihtoehdosta. Paina OK-painiketta ja valitse Käynnistä uudelleen, jotta järjestelmä käynnistyy normaaliin tilaan.

Boot.ini-näyttö

(Kuva16 Boot.ini-näyttö)

Järjestelmän kokoonpano

(Kuva 14 Järjestelmän kokoonpano)

Huomautus: Win tarkoittaa näppäimistön Windowsin logo- tai käynnistyspainiketta.

Alkuun

Article ID: SLN151713

Last Date Modified: 23/04/2018 08:31