Usean näytön vianmääritys Dell-järjestelmissä

Tässä artikkelissa on tietoja usean näytön kokoonpanon ongelmien vianmäärityksestä.

Sisällysluettelo:

1. Ei signaalia näyttöön
  2. Useaan näyttöön ei tule kuvaa
  3. Näytön tarkkuusongelmat

1. Ei signaalia näyttöön

Ennen kuin jatkat usean näytön vianmääritystä, varmista seuraavan artikkelin oppaan mukaisesti, että näytöt on määritetty oikein:

Ei signaalia -ongelmat voidaan tavallisesti havaita tarkastelemalla näytön virtapainikkeen merkkivaloa (Dellin näytöissä painikkeessa palaa ongelman yhteydessä oranssi valo) tai No signal (Ei signaalia) -ilmoituksesta näytössä. Näistä ohjeista voi olla apua, kun selvität, onko ongelma näytössä vai usean näytön kokoonpanon asetuksissa.

1. Tee näytön itsetesti. Dellin näytöissä tämä tehdään irrottamalla videosignaalikaapeli (HDMI, DisplayPort, DVI tai VGA) näytöstä ja käynnistämällä näyttö. Itsetesti on onnistunut, jos näet näytössä itsetestin ilmoituksen tai No signal (Ei signaalia) -ilmoituksen. Siitä näkee, pystyykö näyttö tuottamaan kuvan.

Kuva 1: Esimerkki onnistuneesta näytön itsetestistä.

Näytön itsetesti 1

Kuva 2: Toinen esimerkki onnistuneesta näytön itsetestistä.

Näytön itsetesti 2

Huomautus: Itsetestin kuva saattaa vaihdella näytön valmistajan mukaisesti.

1. Tarkista, etteivät virtajohto ja signaalikaapeli ole vioittuneet. Kaapeleiden liittimissä ei saa olla mitään vikoja (esimerkiksi taittuneita tai murtuneita nastoja). Jos mahdollista, kokeile vaihtaa tutkittavan ja toimivaksi tiedetyn näyttökokoonpanon kaapelit keskenään. Jos sama ongelma ilmenee, kun toimivaksi tiedettyä kokoonpanoa käytetään vialliseksi epäillyn kaapelin kanssa, vika on kaapelissa. Muussa tapauksessa vika on usean näytön kokoonpanossa.

2. Tarkista, onko käytössä sovitin. Sovittimia käytetään signaalin muuntamiseen tai välittämiseen standardista toiseen (esimerkiksi DVI-VGA-sovitin). Jos mahdollista, irrota sovitin ja liitä kaapeli vain näyttöön ja järjestelmään. Jos sovitin on välttämätön, käytä toista sovitinta toimivaksi tiedetystä kokoonpanosta. Jos sama ongelma ilmenee, vika on sovittimessa. Muussa tapauksessa sovitin on kunnossa.

3. Näytön oletusasetusten palautus saattaa ratkaista monet ei signaalia -ongelmat. Toimenpide vaihtelee näyttömalleittain, joten katso lisätietoja näytön oppaasta. www.dell.com/support/manuals

4. Liitä viallisiksi epäillyt näytöt yksi kerrallaan johonkin toimivaksi tiedettyyn järjestelmään. Jos näytöt toimivat toisessa järjestelmässä oikein, niissä ei ole laitteisto-ongelmia.

Alkuun

2. Useaan näyttöön ei tule kuvaa

Kuva saattaa näkyä yhdessä näytössä, muttei kahdessa tai useammassa. Seuraavassa on esitetty perusohjeet tämän ongelman ratkaisuun:

1. Varmista ensimmäiseksi edellä olevan Ei signaalia näyttöön -osan avulla, ettei kyseessä ole laitteisto-ongelma.

2. Näytön liitäntätavan vaihtaminen (esimerkiksi VGA-kaapelin liittäminen näyttöön DVI-kaapelin sijaan) saattaa osoittaa, ilmeneekö ongelma tietyssä liitännässä.

3. Näytön liittäminen mahdollisuuksien mukaan toiseen järjestelmässä olevaan näytönohjaimeen saattaa taas osoittaa, onko vika järjestelmän videoliitännöissä.

4. Varmista, että järjestelmä tai näytönohjain tukee useaa näyttöä. Tarkista järjestelmän tai näytönohjaimen teknisistä tiedoista, että järjestelmä tai näytönohjain osaa käyttää usean näytön kokoonpanoa. Dellin järjestelmien tekniset tiedot ovat saatavana Dellin huolto-oppaissa

Jos käytössäsi on kolmannen osapuolen AGP-, PCI- tai PCI Express -näytönohjain, katso lisätietoja näytönohjaimen oppaasta tai ota yhteys näytönohjaimen valmistajaan.

5. Varmista, että käyttöjärjestelmä tunnistaa liitetyt näytöt. Käytä Microsoft Windows -järjestelmissä linkkejä osasta 1:

6. Jos käyttöjärjestelmä tunnistaa kaikki liitetyt näytöt, sinun on ehkä otettava usean näytön tuki käyttöön näytönohjaimen valmistajan ohjauspaneelissa. Katso näytönohjaimien ohjauspaneelien ohjeet ja lisätiedot näytönohjaimen valmistajan sivustosta.

7. Video-ohjaimien päivittäminen saattaa ratkaista ilmenevän ongelman. Jos et ole asentanut kolmannen osapuolen näytönohjainta, voit useimmiten hakea uusimmat Dell-järjestelmän ohjaimet osoitteesta www.dell.com/support seuraavasti.

1. Lataa ensin uusin ohjain Dellin tukisivustosta tai näytönohjaimen valmistajan sivustosta.

2. Poista ohjain. Microsoft Windows -käyttöjärjestelmissä valitse Ohjauspaneeli > Lisää tai poista sovellus (Windows XP) tai Ohjelmat ja toiminnot (Vista/Windows 7), etsi NVIDIA-, ATi- tai Intel-näytönohjainsovellus ja poista se.

3. Käynnistä järjestelmä pyydettäessä uudelleen.

4. Kun käyttöjärjestelmä on käynnistynyt, valitse uuden laitteen ohjatun asennuksen valintaikkunassa Peruuta.

5. Asenna lataamasi ohjain ja noudata kaikkia näyttöön tulevia ohjeita.

Alkuun

3. Näytön tarkkuusongelmat

Ongelmana saattaa myös olla, että näytöt eivät käytä suurinta tai alkuperäistä tarkkuutta. Voit korjata ongelman näiden ohjeiden avulla.

1. Tarkista näyttöjesi optimaalinen tarkkuus. Jos kyse on Dellin näytöstä, voit tarkistaa sen näytön oppaasta.

2. Varmista myös, että näytönohjain tai videopiirisarja tukee näyttöjen optimaalista tarkkuutta. Katso lisätietoja näytönohjaimen tai videopiirisarjan valmistajan sivustosta.

3. Video-ohjaimien päivittäminen saattaa ratkaista ilmenevät tarkkuusongelmat. Voit tehdä sen noudattamalla edellä olevan osan vaiheen 7 ohjeita.

4. Usean näytön kokoonpanossa käytetyt sovittimet saattavat aiheuttaa tarkkuusongelmia (esimerkiksi single link DVI -sovittimen käyttö silloin, kun näytön alkuperäinen tarkkuus on suurempi kuin single link DVI pystyy välittämään). Jos mahdollista, poista sovittimet ja liitä näyttö järjestelmään pelkillä kaapeleilla.

Alkuun

Monitor Support page More information and support for your Dell monitor, laptop or tablet screen can be found on our Monitor Support site.

Jos tarvitset lisätietoja, ota yhteys tekniseen tukeen.

Ota yhteyttä

Article ID: SLN151719

Last Date Modified: 21/12/2017 10:47