Microsoft Windowsin kosketusnäyttöongelmien vianmääritys

Jos Windows 7-, 8(8.1)- tai 10-kannettavan tai -tabletin kosketusnäyttö ei toimi oikein, voit ratkaista ongelmat seuraavien ohjeiden avulla.

Kokeile seuraavia toimia:
  1. Puhdista LCD-näyttö.
    1. Sammuta tietokone ja tutki näytön kunto.

2. Huomioi mahdolliset tahrat tai puhdistettavat kohdat.

3. Poista näkyvä pöly mikrokuituliinalla ja harjaa mahdollinen lika pois varovasti.

4. Käytä asianmukaista LCD-näytön puhdistussarjaa, jotta näyttö pysyy puhtaana ja hyvässä kunnossa.

5. Älä suihkuta puhdistusnesteitä suoraan näyttöön, vaan puhdistusliinaan.

6. Pyyhi näyttö kevyesti pyörivin liikkein. Älä paina puhdistusliinaa kovaa.

7. Älä jätä nesteitä näytön pinnalle. Pyyhi pois kaikki ylimääräinen neste, koska se voi vahingoittaa näyttöä.

8. Jos näytössä on pinttyneitä tahroja, toista nämä toimet tarvittaessa.

9. Anna LCD-näytön kuivua perusteellisesti, ennen kuin käynnistät sen.

2. Jos olet asentanut näyttöön suojakalvon, se voi estää kosketusnäyttöä tunnistamasta kosketustasi (näin voi käydä, jos sitä ei ole suunniteltu kapasitiivisille kosketusnäytöille tai sen alla on ilmakuplia).

3. Sammuta tietokone tai tabletti ja käynnistä se sitten uudelleen.
    HUOMAUTUS: jos kosketusnäyttö alkaa taas reagoida kosketuksiin, lisätoimia ei tarvita.

4. Kalibroi kosketusnäyttö.

Valitse välilehti, joka vastaa tietokoneeseesi asennettua käyttöjärjestelmää, ja kalibroi kosketusnäyttö tekemällä kyseisen osan toimet.

1. Kirjoita hakukenttään kalibroi.

2. Valitse ohjelmaluettelosta Kalibroi näytön kynä- tai kosketussyöteominaisuudet.

3. Valitse Kalibroi-painike.

4. Saat kehotteen koskettaa tähtäintä aina, kun se liikkuu näytössä.

5. Tallenna kalibrointitiedot valitsemalla Kyllä.

6. Valitse OK.

1. Pidä Windows-näppäintä (Windows-näppäin) painettuna ja paina q-näppäintä.

2. Kirjoita hakukenttään kalibroi.

3. Valitse ohjelmaluettelosta Kalibroi näytön kynä- tai kosketussyöteominaisuudet.

4. Valitse Kalibroi-painike.

5. Saat kehotteen koskettaa tähtäintä aina, kun se liikkuu näytössä.

6. Tallenna kalibrointitiedot valitsemalla Kyllä.

7. Valitse OK.

1. Kirjoita hakukenttään kalibroi.

2. Valitse ohjelmaluettelosta Kalibroi näytön kynä- tai kosketussyöteominaisuudet.

3. Valitse Kalibroi-painike.

4. Saat kehotteen koskettaa tähtäintä aina, kun se liikkuu näytössä.

5. Tallenna kalibrointitiedot valitsemalla Kyllä.

6. Valitse OK.

5. Windows 10 -käyttöjärjestelmää käyttävässä 2-in-1-kannettavassa saattaa olla virheelliset tablettitilan asetukset, joiden vuoksi kosketusnäyttö ei välttämättä vastaa. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Tablettitilan ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä Windows 10 -kannettavassa.

6. Varmista, että tietokoneen ohjaimet ja BIOS ovat ajan tasalla. Lisätietoja ohjainten ja BIOSin lataamisesta on Dellin tietämyskannan artikkelissa Ohjaimen lataaminen ja asentaminen ja Mikä BIOS on ja miten uusin BIOS ladataan ja asennetaan?
    Huomautus: SupportAssist-sovellus tarjoaa automaattiset tietokoneen päivitykset, tunnistaa ongelmat ja ratkaisee ne puolestasi. Anna meidän huolehtia Dell-tietokoneesi tai -tablettisi ylläpidosta. Lisätietoja SupportAssistista on SupportAssist PC- ja tablet-tietokoneisiin -sivulla.

7. Testaa kosketusnäyttö verkkodiagnostiikalla. Lisätietoja on Dellin tietämyskannan artikkelissa Dell PC Diagnostics -ohjelman käyttäminen.
    Huomautus: jos haluat tehdä vain kosketusnäytön diagnostiikan, se on kohdassa Testaa tietty laite tai luo mukautettu testi.

Lisäresurssit

Kosketusnäytössä saattaa ilmetä ajoittaisia ongelmia tai se saattaa lakata toimimasta virranhallinta-asetusten vuoksi

Pöytätietokoneen kosketusnäytön vianmääritys Windows 10 -päivityksen jälkeen

Article ID: SLN294951

Last Date Modified: 10/12/2018 09:11