Gå vidare till huvudinnehållet
  • Lägg beställningar snabbt och enkelt
  • Visa beställningar och kontrollera leveransstatus
  • Skapa och kom åt en lista över dina produkter
  • Hantera dina webbplatser, produkter och kontakter på produktnivå från Dell EMC med hjälp av företagsadministration.

Fel tecken visas med inbyggt tangentbord på en bärbar Dell-dator

Sammanfattning: Lär dig hur du löser problemet med att fel tecken visas med det inbyggda tangentbordet på en bärbar Dell-dator.

Den här artikeln kan ha översatts automatiskt. Om du har feedback angående kvaliteten kan du meddela oss via formuläret längst ned på den här sidan.

Artikelns innehåll


Symptom

  1. Se till att nummerlåstangenten är korrekt inställd.
    Kommentarer:
    • Den numeriska knappsatsen på ett stationärt tangentbord är vanligtvis påslagen. När den är avstängd visas inga siffror när de trycks ned. Tryck på nummerlåstangenten för att slå på och stänga av den numeriska knappsatsen.
    • På bärbara datorer med en numerisk knappsats på höger sida är den vanligtvis påslagen. När den är avstängd visas inga siffror när tangenterna trycks ned. Tryck på nummerlåstangenten för att slå på och stänga av den numeriska knappsatsen.
    • Vissa bärbara datorer simulerar en numerisk knappsats genom att ha tangenter med dubbel funktion. När nummerlåstangenten är aktiv visas siffror i stället för bokstäver när de trycks ned. Tryck på nummerlåstangenten för att slå på och stänga av den numeriska knappsatsen.


      Läs Dells kunskapsbasartikel Så här skaffar du handböcker och dokumentation gällande din Dell-produkt för att få mer information om var du hittar nummerlåstangenten.

  2. Se artikeln Manage the input and display language settings in Windows (Hantera inställningar för inmatnings- och visningsspråk i Windows) i Microsofts kunskapsbank för att få information om att språkinställningen för tangentbordet i Windows är korrekt. Extern länk
  3. Se till att datorns BIOS är uppdaterat. Mer information om hur du laddar ner BIOS finns i Dells kunskapsbasartikel: Dell BIOS-uppdateringar.
  4. Om du använder SupportAssist-programmet får du automatiska uppdateringar för datorn och det identifierar problem som det löser åt dig. Låt oss ta hand om den ansträngande delen av underhållet för din dator eller surfplatta från Dell. Mer information om SupportAssist finns på sidan SupportAssist för datorer och surfplattor (på engelska).
  5. I vissa fall kan det här problemet orsakas av enheter som är anslutna till datorn.
    • Ta bort datorn från dockningsstationen om den är dockad.
    • Ta bort alla enheter från datorn.
    • Om problemet inte uppstår när du har tagit bort alla enheter ansluter du en enhet åt gången för att ta reda på vilken enhet som orsakar problemet.
  6. Kontrollera om samma sak händer när du använder ett externt tangentbord.
    • Anslut ett externt USB-tangentbord, om tillgängligt, och testa de misstänkta tangenterna.
    • Om problemet kvarstår när du använder ett externt tangentbord kan problemet bero på antingen operativsystemet eller moderkortet.
    • Om problemet inte uppstår med ett externt tangentbord kan problemet bero på det interna tangentbordet.
  7. Kontrollera om problemet orsakas av operativsystemet genom att testa för att se om samma problem uppstår i felsäkert läge.
    Obs! Information om hur du startar i felsäkert läge finns i följande artikel i Dells kunskapsbank : Starta i felsäkert läge i Windows 11 eller Windows 10.
  8. Om inget av stegen löser problemet kör du maskinvarutestet för tangentbordet.

Orsak

Ingen information om orsaken är tillgänglig.

Upplösning

I avsnittet Symptom finns steg för att lösa problemet.

Artikelegenskaper


Berörd produkt

Laptops, Inspiron, Latitude, Vostro, XPS, Legacy Laptop Models

Senaste publiceringsdatum

28 feb. 2023

Version

5

Artikeltyp

Solution